Es nesaprotu, jūs esat tizli vai kā?
...Tici man, juridiskajiem daudz izdevigak ir njemt finansu lizingaa, jo var dabuut no valsts tos 18%...
Atskaitīt no priekšnodokļa tu vari tikai tādā gadījumā, ja tas auto tev nepieciešams saimnieciskās darbības nodrošināšanai. Kāda atšķirība, vai tu "dabū atpakaļ" uzreiz par visu summu vai pakāpeniski saskaņā ar līzinga maksājumiem? Starpība ir tāda, ka pirmajā gadījumā tu arī izdod uzreiz visu summu.
Juridiskiem daudz viekāršāk ir ņemt operatīvo līzingu un nelauzīt galvu par grāmatvedību (amortizācija/inventarizācija/uzskaite utt.)
Atšķirības starp operatīvo un finanšu līzingu fiziskai personai:
1. Nobraukuma ierobežojums
O. Saistošs - sevišķi "auto par 99 Ls" variantiem.
F. Ierobežojuma nav, izņemot pirmajos gados uz KASKO jaunaizvietojuma opciju (vai kā nu tas saucās, kad pilnīga iznīcināšanas gadījumā tev dod pilnīgi jauna auto vērtību, nevis esošo tirgus)
2. Pirmstermiņa līguma izbeigšana
O. Līgumu lauzt var - pārtrauc maksāt un atdod auto. Vēl izīrētājs, protams, pačekos, lai nav pārsniegts nobraukums un citi līguma punkti, bet savādāk - "nemaksā, ej kājām". Ja sāc kavēt maksājumus, auto tev atņems un sāks drāzt sodus.
F. Principā tas pats, kas O., taču vēl pastāv iespēja auto pārdot kādam citam un atdot līzes atlikumu. Šeit ir 2 varianti - auto pārdod līzings, nomaksā 18 %, paņem sev pamatsummu, ja kaut kas paliek pāri, tad atdod tev. Otrs variants - sameklē pircēju pats, nomaksā atlikumu līzei, pārraksti auto uz sevi un tad pārdod tālāk.
Second hand vehicles - vai šiem pastāv operatīvais līzings?
Protams, ja cilvēkam interesē maksāt pēc iespējas mazāk un braukt ar auto, tad var ņemt operatīvo, taču par šādu matemātiku tādi finansisti, kā Ksneps, tikai priecīgi berzē rokas.
Galvenā problēma ir tur, ka tev nevienā brīdī nav nekādas teikšanas par savu auto un iespēja kādam nestandarta manevram.
Vienā citā tofikā es jau rēķināju, kā tas sanāk, ka ņemt līzingā ir izdevīgāk, nekā pirkt uzreiz. Šeit ir tas pats variants - paņem finanšu līdzingu uz ilgāku laiku, nekā plāno to auto lietot, un pirms laika pārdod - rezultātā tev nav ne auto, ne līzes, taču ir zināms čungurs, kuru vari ieguldīt nākamajā auto. Operatīvā gadījumā tev nav nekā.