Šodien gribēju Jelgavas pilsētsaimniecībā noskaidrot, kādā sakarā lielākā daļa luksoforu mirgo, bet daži 4 naktī slēgājas (vadītājiem, kuri pa ielu brauc vieni paši, nākas braukt caur sarkano, jo gaidīt pusminūti, kamēr izmirgosies luksofors šķiet bezjēdzīgi). Bija doma vienoties, lai naktī mirgo visi luksofori, BET darbiniece atteica, ka diemžēl vēl nav paspējuši visus luksoforus saregulēt pēc standarta, kurā vairs nav tāda lieta kā mirgojošais dzeltenais signāls, kas mani pārsteidza. Tagad, kad sanākt naktī braukt cauri Jelgavai, kaut kādu muļķu dēļ man būs jāstāv pie katra luksafora, baudot pilsētas tukšās ielas.. Absurds! Ir doma doties uz kaut kādu ceļu direkciju, kura pieņēma šādus standartus un pavaicāt, kādā sakarā tas tika pieņemts!
Jā, drošība... Piedodiet man, tups cilvēks arī pie mainīga luksofora spēj izraisīt avāriju, taču dēļ tā nevajadzētu ciest citiem. Pats plānoju pēc gada strādāt CP, pabeidzot mācības, un uzskatu šādu standartu par tuvredzīgu, jo vadītāji brauks cauri sarkanajam... Vienkāršāk būtu likt visiem luksoforiem naktī mirgot un vadīties pēc priekšrocības zīmēm.
Jūsu domas? Ir jēga pacīnīties ar ceļu direkciju par standarta atcelšanu? Vismaz pamatojumu es noteikti pieprasīšu.