Esmu laicīgi uzsācis ziemas riepu meklējumus!
Tad nu nevaru saprast izvēlēties tā saucamās Centrāleiropas vai Skandināvijas
ziemas riepas!
Varbūt kāds var uzskaitīt būtiskākās atšķirības un ieteikt, kuras no tām būtu piemērotākas „mūsu ziemām”.
Esmu laicīgi uzsācis ziemas riepu meklējumus!
Tad nu nevaru saprast izvēlēties tā saucamās Centrāleiropas vai Skandināvijas
ziemas riepas!
Varbūt kāds var uzskaitīt būtiskākās atšķirības un ieteikt, kuras no tām būtu piemērotākas „mūsu ziemām”.
es par skandinaavu!
ja pārsvarā prvietojas pa pilsētu, tad nav šķirbas, jo pārsvarā uz ceļiem ir putra vai slapjš asfalts.
pievienojos vaļerkam!
oibi rakstīja:
STALINS rakstīja: Te nu galīgi nav ko domāt, ja ziemā ar auto tiek pastāvīgi braukts, tad viennozīmīgi jāņam skandināvu variants, vēlams pat skandināvu+(ar rādzēm)
skandināvu var ņemt ja brauc ārpus pilsētas, ja pārsvarā prvietojas pa pilsētu, tad nav šķirbas, jo pārsvarā uz ceļiem ir putra vai slapjš asfalts. un šipi pilsētā vispār ir nevajadzīgi - ja nepiekrīti tad sameklē bildi, ko reds pagājušogad ielika kā reālu paraugu, kad tiek bremzēts ar šipiem uz asfalta
Un ja tas asfalts apledo?
oibi rakstīja:
STALINS rakstīja: Te nu galīgi nav ko domāt, ja ziemā ar auto tiek pastāvīgi braukts, tad viennozīmīgi jāņam skandināvu variants, vēlams pat skandināvu+(ar rādzēm)
skandināvu var ņemt ja brauc ārpus pilsētas, ja pārsvarā prvietojas pa pilsētu, tad nav šķirbas, jo pārsvarā uz ceļiem ir putra vai slapjš asfalts. un šipi pilsētā vispār ir nevajadzīgi - ja nepiekrīti tad sameklē bildi, ko reds pagājušogad ielika kā reālu paraugu, kad tiek bremzēts ar šipiem uz asfalta
Esmu braucis daudz un ar dažādākajām riepām, tagad man ir savs viedoklis(nav jāpieņem riepu marketologu tufta),es par būtiski labākām atzīstu rādžotās riepas.
ar noņemamiem paneļiem vai kā?
Vienu gadu pameegjinaaju Nord Frost2. Nu i nah...... Uzreiz atgriezos pie Soft Frosta. Patiik man tas Gislaveds!
Pēc manas pieredzes- nerādžotās riepas ir labākas tikai uz asfalta
Esmu braucis ar dažādām, nu nepatīk man tās mīkstās lameļu riepas, jo pa pliku asfaltu pabraukt nevar, mašīna kā uz galerta gabaliem un visu laiku jādomā, jo citādi viņas nedēļas laikā ir plikas.
Un cik pagājušajā ziemā bija dienas ar gludu smuku sniegu ? Vismaz Rīgā un pierīgā un uz lielākajiem ceļiem.
mīkstās lameļu riepas
ar to tu domaa skandinaavu riepas, a??
arba rakstīja: Pamat atšķirība ? Vienas vairāk paredzētas sniegam , otras ūdenim, sniega putrai, un plikam asfaltam.
Esmu braucis ar dažādām, nu nepatīk man tās mīkstās lameļu riepas, jo pa pliku asfaltu pabraukt nevar, mašīna kā uz galerta gabaliem un visu laiku jādomā, jo citādi viņas nedēļas laikā ir plikas.
Un cik pagājušajā ziemā bija dienas ar gludu smuku sniegu ? Vismaz Rīgā un pierīgā un uz lielākajiem ceļiem.
Ja Tev nedēļas laikā riepas plikas noēd, tad ir vērts pareizi saregulēt riteņu ģeometriju.
Pagājušajā gadā sniegs parādījās pēc jaunā gada un arī tikai epizodiski, man bijā žēl braukt ar jaunajām riepām
Nekad dzīvē vairs nekādas lameļu riepas ![]()
Manuprāt, normāls variants, ja nav dikti daudz jābrauc...
Rudenī nopērc m+s, un brauc līdz nākamajam rudenim... Ja pavasarī pa putru līdz dārzam jātiek, vasarā uz kādu purvainu meža ezeru pamakšķerēt...