Bazārs aizgājis labs, tēma - visi mācībnieki, nabadziņi, dzīvo rīgā

Cik labi, ka es nē

Crankshaft - jā, agrāk bija tāds apzīmējums nepieredzējušiem vadītājiem - uzlīme mašīnas aizmugurē, sarkans aplis ar ciparu 70 vai 80

Un kas tās tādas - "mācību tiesības"?

Ir tāda neliela kartiņa, saucas mācību atļauja. Ideja tāda, ka tas laminētais papīra gabaliņš apliecina to, ka konkrētais subjekts ir fiziski spējīgs noturēt rulli rokās. Vairāk neko. Ja tava jaunākā meita brauca viena, atliek apsveikt, ka neapturēja

Kad divus gadus braucu ar mācību atļauju [ar muteri blakus, protams], pa abiem gadiem divas reizes apturēja, un vienu reizi dēļ tā, ka muteres blakus nebija, dabūju aizmukt

[menti pakaļ nedzinās]
Par agrāk minētu frāzi, ka braukt māk, kad ir divu gadu stāžš, varu tikai piekrist
Autoskolām tomēr ir daudz robu, viens no tiem manas muteres golfiņam maksājis pārdesmit sīku švīku
Pirmajā dienā pēc pravu nolikšanas [C1 ekša] braucu pa šoseju un vajadzēja nogriezties uz autobusu pieturu - apgriešanās apli šosejas malā. Nebija autoskolā tāds manvers mācīts, bišķi pa nervozi bremzēju un griezu nost, rezultātā uz 50 kmph ielidoju biezos, mīkstos krūmos
Pēc pāris nedēļām līdzīgā atgadījumā gandrīz grāvī ielidoju
Savai cienījamā vecuma mucai tādus pārbaudījumus neesmu sagādājis, lai arī tas aparāts manā īpašumā drīz būs jau gadu, tomēr pieredze ir augusi
Kas man nepatīk - cik zinu, ar stāžu līdz diviem vai trīs gadiem, neatceros, ja noķer ar ātrumu virs 120 kmph, pravas atņem, vismaz tā esmu dzirdējis. Tomēr, reizēm kad kaut kas motoram salabots, gribas atvilkt, lai pārbaudītu, cik iet