par smoga ražošanu - amerikas mašīnām atgāzes ir tā nožmiegtas ,ka jauns puisis TA teica lai es ieslēdzot motoru ,redzot ka CO uzrāda 0.01 atļauto 3.0 vietā
UncleSEM rakstīja: par smoga ražošanu - amerikas mašīnām atgāzes ir tā nožmiegtas ,ka jauns puisis TA teica lai es ieslēdzot motoru ,redzot ka CO uzrāda 0.01 atļauto 3.0 vietā
muļķības. Gāzu izplūdes normas visvairāk 'nospiestas' ir ES, ar pašreizējo pieļaujamo daudzumu 1 grams CO uz kilometru ceļa, ASV pašaik norma ir 1.47 g/km
a tas ko aparāc rādīja iekš TA vispār ir cits stāsts. jauns motors pilnībā ir spējīgs izdvest tik maz CO. Man vecam karburatora MINI rādīja 0.7%
Skauž, ka citi var pārvietot sevi un ģimeni ar degvielas kapsētām? Kur teikts, ka vidējam iedzīvotājam jābrauc mazlitrāžas lamatā, ja viņam ir pietiekami labi sakārtota dzīve un var atļauties braukt ar komfortu pēc savas izpratnes.
Kas tur ko skaust? Amūrikāņu smogu un piesārņojumu un vēlēties to arī šeit? Un vai var atļauties? Kāpēc vismaz puse amūrikāņu ražojumu ir ar gāzes iekārtām, ja ne vairāk, vienai daļai piedevām reduktoru, nevis šprices? Tas neizskatās pēc atļaušanās. Cepuri nost to priekšā, kuriem ir 5+ gadus vecs amūrikānis virs 4 litriem bez gāzes
O! Nu paldies, paldies, nevajadzēja jau tā, apaukstēsi ausis vēl
UncleSEM rakstīja: par smoga ražošanu - amerikas mašīnām atgāzes ir tā nožmiegtas ,ka jauns puisis TA teica lai es ieslēdzot motoru ,redzot ka CO uzrāda 0.01 atļauto 3.0 vietā
Un ko tas dod? Mēra CO procentu atgāzēs, nevis cik daudz tās atgāzes izpūš.
Pārtika restorānos nedaudz dārgāka kā te (toties krietni labāka apkalpošana) paicuks veikalā +/- tās pašas cenas. Nu tuc tuc dārgāk.
Bārā alus 8$ - pudeļu vai izlejamais. Taksis uz bāru 8$ (10 min brauciens). Limo uz lidostu 70$ ar bezmaksas kolu (taksis 40$ - 6 cilvēkiem limo ir izdevīgāks)
Elektronika, drēbes - 4x lētākas kā te. Nopirku Cavalli uzvalku par 200$ izpārdošanā
Dzīvošana - dzīvoklis čikāgas centrā neliels ap 800$, māja suburbos - no 1200$ mēnesī ar iekļautiem komunālajiem.
Māju var nopirkt pa 150 - 200000 $
Karoč forši tur tai Āmērikā, krīzi īpaši neredzēju
Tomēr tur ir cita pasaule, cita nauda, citi cilvēki.
tiesa gan bija arī kopīgas iezīmes - ļauži pofigā iet pāri sarkanajiem, autovadītāji sastrēgst krustojumos tā, ka citi netiek garām, taksists močīja pa apmalītēm, lai apbrauktu sastrēgumu (nebija emigrants).
Pārsteidza, cik visi visur laipni un pieklājīgi - visur - gan veikalos, kur šlipse maksā 300$, gan autletos, kur drēbes čupās sakrautas, gan uz ielas utt.
Pasmaidīs, laipni aprunāsies, palīdzēs atrast metro staciju, pateiks uz aci krekla izmēru...
Pat mells dragdīlers, kas netālu no taimskvēra ienāca Makdonaldā un sāka piedāvāt zāli, bija izcili pieklājīgs bet cilvēki tik pat pieklājīgi teica viņam No, Thank you
Vienīgi menti pa nakti neļāva cenrālparkā dzert alu. teica lai iet prom. Alu gan neatņēma
tie amurikaņi dajebkuru jazebut v usmerķ ar saviem 'sorry' ikskjūzmī ,pļīzz un siņki jū menti tur ir tik stulpi ka vispirms atvainojās parkāpējam par to ka pārkapējs pārkapj
benzīna cena 0.27Ls
vakar runājos ar ASV dzivojošo un noskaidroju ka viņiem degvielas cena nokritusies lidz 1.80$ galonā ,pec maniem aprēķiniem tas sanāk
0.27 Ls/l. ,mums 0.58 Ls/l
Pagājušo vasaru kad mums bezīna cena bija 0.799 Ls/l viņiem 4.10 $ galonā kas pec maniem aprēķiniem sanāk 0.51 Ls/l
Aprēķinot cenu kritumu procentos ,sanāk ka ASV cenu kritums ir 126% ,bet mums 37%