- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
1) apturēšana (ievērot terminu) un dokumentu kontrole drīkst notikt pilnīgi bez iemesla, tā ilgst 10-15 minūtes, kurās jāsēž rāmam un jātur mute. Palaidīsi muti — dabūsi uzreiz 3) punkts. Bet ja vari uzrādīt dokumentus, ugunsdzēšamo aparātu, aptieciņu, trīsstūri un vesti, bagāžnieks vaļā NAV jāver. Apturētajam ir tiesības atteikt bagāžnieka atvēršanu. Lai atvērtu bagāžnieku, jāiestājas 3) punktam un pamatojumam.
2) ja ir pagājušas jau 20 minūtes, ir tiesības interesēties, kad varēsi braukt un kas notiek. Šajā laikā policistam ir vai nu bijis jānoskaidro, kas skaidrojams, vai jāatrod iemesls, pamatojums aizturēšanai.
3) aizturēšana (ievērot terminu) uz vietas ir no 20 min līdz 3h, bet, ja jābrauc līdzi uz iecirkni, tad līdz 24h. Lai aizturētu jau ir vajadzīgs nopietns iemesls, vajadzīgs pamatojums. Tāpat aizkavēt nedrīkst. Nu, te jau tā kutelīgā lieta, vai izdegusi spuldzīte nekurienes vidū ir pietiekams pamatojums aizturēšanai, vai nav. Tā kā pašam jādomā ar galvu, ko un kā rīkoties.
4) arests (ievērot terminu) iestājas pēc 24h. Nu, par to domāju, ka man nav jāskaidro.
Principā policijai Vācijā tiešām ir atļauts ļoti daudz un kamēr viņi noskaidro situāciju, ap-/aizturētajam viņiem nekas nav jāskaidro. Viņiem pēc tām 20 min IR JĀPASAKA, ka tiec aizturēts, bet NAV JĀPAMATO, jāskaidro kāpēc. Viņi pasaka, ka tiec aizturēts līdz "apstākļu noskaidrošanai" un viss. No otras puses tāpat vien uz 3h viņi nevienu malā nestādinās, tomēr jāčakarējas ar aizturēto, nervi... Vieglāk pabraukāt apkārt un veikt mazās pārbaudes.
Kam tas interesē sīkāk, varu padalīties šajos normatīvajos aktos.
Kaksis rakstīja: Sēņotāj, pamēģini paņemt kādu 90 grādu līkumu uz sotaku, būs tev kaukšana.
Ir pamēģināts - nav skaņas efektu. Un auto paliek uz visiem riteņiem, lai vai kā negribētos.
msh rakstīja: Kas tās par riepām - neslīd, nekauc bet dūmot gan dūmo?
Degošas.
Ideots rakstīja:
Bench rakstīja: viņiem tak nav pieeja mūsu CSDD datubāzei...
aha, mums ir, bet viniem nav ?
Pats esmu redzējis ka CSDD puikas steberē pa Eiropas vienoto datu bazi
Ideoc tu nikā nisaproti. Tā datu bāze ko tu runā ir par transportlīdzekļiem un iespējamām nelikumīgām darbībām ar tiem - zādzības, utt. Sodi ir pavisam cita lieta, un tāda informācija netiek apmainīta pat starp R-eiropas valstīm, kur nu vēl A-eiropas. Kautkas līdzīgs ir tikai beļģu un holandiešu starpā. Tā ka nomierinaties, nekas tur neatnāks.
Un par ārzemnieku apturēšanu tu arī muldi neko nejēdzot. Viņiem "ārzemnieki" sen vairs nav ES pilsoņi, tos viņi neaiztiek. Varbūt ukraiņiem un krieviem piesienas.
Vārdsakot beidz te bāzt cilvēkiem batonus.
msh rakstīja:
P.N. Ja bez skaņas sāk smirdēt pēc gumijas tad ir jāpārbauda elektrosistēma
1kart tas attiecaas uz mucveidiigiem konstruktoriem
2kaart- blja
muudzis... PC ar kafiju nolaistiiju ![]()
![]()
![]()
Galvenais rakstīja: mizx, iedo linku uz vācu normatīvajiem aktiem oriģinālvalodā
Būtu jāsāk ar šo, tur skaidrojumi: forum.jurathek.de/... ![]()
Un par ārzemnieku apturēšanu tu arī muldi neko nejēdzot. Viņiem "ārzemnieki" sen vairs nav ES pilsoņi, tos viņi neaiztiek. Varbūt ukraiņiem un krieviem piesienas.
Vārdsakot beidz te bāzt cilvēkiem batonus.
nu, nu - pagājušā vasarā personīgi redzēju, kā poļu | "uzņēmējus" trennuškās - trīs džekus ar 7 bembi noņēma no bāņa pie Minhenes un tikai tā izkratīja stāvvietā visu priekšā - kādu 1/2 stundu ņēmās pa mašīnu un pēc tam vienkārši aizbrauca. vācieši pēc tam teica, ka notiek cīņa pret cigarešu kontrabasu.. diez vai pret letiņiem ir citāda attieksme.. tas gan laikam bija stāsts par vāciešu muitas dienestu..
Ideots rakstīja:
Galvenais rakstīja: Un par ārzemnieku apturēšanu tu arī muldi neko nejēdzot. Viņiem "ārzemnieki" sen vairs nav ES pilsoņi, tos viņi neaiztiek. Varbūt ukraiņiem un krieviem piesienas.
aha, neko nesaprotu Lai nu ta paliek.
es tur vizinos jau vairāk par gadu ar LV numuru un neviens mani neaiztiek, nevienu pašu reizi. Arī sodus nesūta.
Varbūt Tu esi izcili nelaimi piesaucošs tips, kurš pāris reizes gadā tur aizbrauc un kuru katru reizi stādina
Kindzulis rakstīja:
msh rakstīja:
P.N. Ja bez skaņas sāk smirdēt pēc gumijas tad ir jāpārbauda elektrosistēma
1kart tas attiecaas uz mucveidiigiem konstruktoriem
2kaart- blja muudzis... PC ar kafiju nolaistiiju
Uz mucveidīgiem konstruktoriem taisni tas neattiecas - man pēc gumijas smird tikai kopā ar skaņu tās retās reizes kad vienu no priekšējajām riepām nav žēl
![]()
Kaksis rakstīja: Latvijā arī grūti laiki:
www.orb.lv/...
bildē ir vecais modelis...