Piemēram es zinu 2 -vus variantus .
1. Valsts iestāde pats sīkākais ierēdnis ,tam 10,4 litri uz 100km
2. Vienam privātfirmas darbiniekam benzīna čeki reiz 2 ( nezinu par limitiem ,km ierobežojumiem šajā gadījumā)
Piemēram es zinu 2 -vus variantus .
1. Valsts iestāde pats sīkākais ierēdnis ,tam 10,4 litri uz 100km
2. Vienam privātfirmas darbiniekam benzīna čeki reiz 2 ( nezinu par limitiem ,km ierobežojumiem šajā gadījumā)
jauns auto maksā ne mazāk kā 12 tLs, ar tiem Tu nobrauksi ne vairāk kā 10 gadi un ne vairāk kā 250 tkm ar benzīnu, vai 350 tkm ar dīzeli, bez ievērojamiem remontiem (kapitalkas), jo nobraukumi būs vismaz 30 tkm tikai pa darbu. Tātad 12 tLs / 10 gadi un / 12 mēneši = 100 Ls mēnesī! + abas apdrošināšanas, apkpes, mazgāšana, logu šķidrumi, remonti, TA. Tas būs stipri mainīgs lielums no auto modeļa un noskrējiena, bet var rēķināties ne mazāk kā 50 Ls mēnesī! Riepas, siksnas dilst, lampiņas dažkārt pārdeg. + degviela.
Pat pēdējam šrotam, ar kaut cik ekonomisku dzinēju nopirktam pa 100 Ls mazāk par 20 santīmi 1 km nesanāk!
Pat pēdējam šrotam, ar kaut cik ekonomisku dzinēju nopirktam pa 100 Ls mazāk par 20 santīmi 1 km nesanāk
======================================
Savulaik parēķināju jau pilngadību sasniegušas(šrotā pa 150 Ls atdevu) (benzins/gāze) vektras izmaksas , man sanāca ap 7 sant uz km
jāpiebilst, ka šinī shēmā maksā pr reāli darba darīšanās nobrauktiem km nevis braukšanu uz laukiem pie omes..
rudens68 rakstīja: i-edgar
Pat pēdējam šrotam, ar kaut cik ekonomisku dzinēju nopirktam pa 100 Ls mazāk par 20 santīmi 1 km nesanāk
Savulaik parēķināju jau pilngadību sasniegušas(šrotā pa 150 Ls atdevu) (benzins/gāze) vektras izmaksas , man sanāca ap 7 sant uz km
pareizi.... tai šrotmašīnai jau eļļu nemaz nevaidzēja mainīt, kur nu vēl riepas citas likt vai logu šķidrumu liet
Pirmais rakstīja:
rudens68 rakstīja: i-edgar
pareizi.... tai šrotmašīnai jau eļļu nemaz nevaidzēja mainīt, kur nu vēl riepas citas likt vai logu šķidrumu liet
šeit ir pilnīgi VISS ierēķināts
Rīgas robežās peļņa nesanāk, bet mīnusos arī nav.
Summām faktiski jābūt tādām, lai tu arī gūtu vismaz kautkādu peļņu par to, ka darba devējs tavu auto lieto savas peļņas gūšanas nolūkos.
Parasti darba devējs rēķina tikai tiešos izdevumus, bez amortizācijas, un tas sanāk ka Tu par savu naudu esi nopircis darba devējam auto, kuru nekad nedabūsi atpakaļ, pie kam piestrādā par šoferi par velti!
Līdz šim es zinu tikai vienu, kam atmaksāja degvielu izejot no 12 L uz 100, kaut auto tik daudz neēda, visus remontus, visus šķidrumus, visas apdrošināšanas, TA un vēl 40 Ls mēnesī maksāja. Tam džekam jā, bija kolosāli - ne vienu kapeiku neizlitoja no savas kabatas pa visiem 6 gadiem, pat ekskursijās braukdams, un jauna auto iegādei lielākā daļa naudas bija iekrāta no šiem maksājumiem.
Viss pārējais ir klaja apjāšana!
Sretsked rakstīja:
smart235 rakstīja:
Summām faktiski jābūt tādām, lai tu arī gūtu vismaz kautkādu peļņu par to, ka darba devējs tavu auto lieto savas peļņas gūšanas nolūkos.
Tikai neaizmirsti saprast, ka darba devējs gūst peļņu, lai darba ņēmējs saņemtu savu peļņu. Nekas nav tik viennozīmīgi, kā tev izskatās, darba ņēmēj ,neaizsargātais nabadziņ
Tātad , viņš to auto lieto ,lai pelnītu pirmām kārtām jau sev.
pag, darba devējs nav labdarības organizācija, kā tu te izsakies; skaidrs, ka savas peļņas gūšana ir pirmajā vietā. Tomēr, ja tu lieto manus resursus, lai pelnītu, tad tev šajā peļņā ir jādalās, un tas nebūs tikai patērētā energoresursa atmaksa. Tad jau, braucot ar taksi, arī varētu ieliet šim bendžu attiecīgi kādus 7 litrus uz simtu un dzīvot zaļi.
Es runāju pavisam par ko citu - par to, lai pēc darbinieka personīgā transporta izmantošanas viņš (darbinieks) nepaliktu tukšām rokām un par kājāmgājēju. Ja tev kā darba devējam šāds variants nav pa prātam - laipni lūdzu, nopērc vienu darba auto, un viss būs atrisināts.
Un vispār - i_edgaram taisnība.
i_edgars rakstīja: Slinkais, tas ir ieskaitot visas izmaksas - amortizāciju arī. Tu darba vajadzībās nobrauksi savu auto lupatās, līdz izmetīsi miskastē, bet Tev atmaksā tikai tiešos izdevumus. Respektīvi es ieskaitīju amortizāciju, t.i. lai Tu uzkrātu naudu jauna (tāda pat) auto iegādei, kad šis būs begts. Parasti savās vajadzībās sanāk kādi 5 - 10% noskrējiena. Vai savādāk rēķinot ir degvielas izdevumi x3, ļoti aptuveni, un tas ir tikai lai segtu visus izdevumus + atliktu naudu jauna iegādei.
Parasti darba devējs rēķina tikai tiešos izdevumus, bez amortizācijas, un tas sanāk ka Tu par savu naudu esi nopircis darba devējam auto, kuru nekad nedabūsi atpakaļ, pie kam piestrādā par šoferi par velti!
Līdz šim es zinu tikai vienu, kam atmaksāja degvielu izejot no 12 L uz 100, kaut auto tik daudz neēda, visus remontus, visus šķidrumus, visas apdrošināšanas, TA un vēl 40 Ls mēnesī maksāja. Tam džekam jā, bija kolosāli - ne vienu kapeiku neizlitoja no savas kabatas pa visiem 6 gadiem, pat ekskursijās braukdams, un jauna auto iegādei lielākā daļa naudas bija iekrāta no šiem maksājumiem.
Viss pārējais ir klaja apjāšana!
Tātad sanāk ka labāk braukt ar autobusu, bet tikmēr mašīna stāv un pūst bez TA un aptirsināšanas, tā?
12 000 / 10 / 12 = 100 Ls mēn
Nobraukums pa 10 gadiem 250 t km. (25 t km gadā ir pat ļoti maz ja tas būs darba auto).
Riepas vismaz 2 x būs jāpērk un labas 50 Ls x 4 x 2 reizes = 400 Ls
Eļļas, filtri (eļļas, degvielas, gaisa katru 2. reizi) pa visu laiku vajadzēs vidēji 20 x t.i. ap 50 Ls x 20 = 1000 Ls
Siksnas 2 x t.i. 200 Ls x 2 = 400 Ls
Logu šķidrumi + mazgāšana reizi mēnesī t.i. 10 Ls x 12 x 10 g. = 1200 ls
10 x TA t.i. 60 Ls x 10 = 600 Ls
Apdrošināšana (OCTA) 40 Ls x 10 g. = 400 Ls (Kasko ap 300 vid gadā!).
Sīkmi (lampiņas. ..., ...)
Un tā. pa 10 gadiem 33 Ls vidēji mēnesī nerēķinot nekādus remontus stures iekārtā, hadenē, dzinējā degvielas padevē, virsbūvē, elektrībā, izņemot uzrakstīto)
Kopā 133 Ls mēnesī tai skaitā bez degvielas, vai uz 2000 km
Vai 6,7 santīmi uz 1 km !!
+ degviela ap 6 saņi uz 1 km.
Respektīvi paņemot diezgan necilu auto, pa Latvijas bedrēm ar apmaksu 2 x degviela paliksi bez hadenes jau 2. gadā, utt - nu visu to ko te es neuzskaitīju.
Smalkāk parēķini pats! Var jau ņemt ķīniešu navarku pa 22 Ls gab, bet ar to 100 štukas nekad nenobrauksi - labākais 30 št!
utt
Tomēr jāņem vērā, ka ir izdevumi, kurus autoīpašnieks veic neatkarīgi no tā, vai ar auto brauc arī darba devēja uzdevumā vai tikai savām vajadzībām. Tamdēļ šādi izdevumi (apdrošināšanas, tehniskās apskates, gada nodeva, garāžas īre) jāskaita laukā. Ja es tos izskaitu laukā, tad sanāk, ka esmu iztērējis 1100 latus jeb 1,4 santīmus uz kilometru. Tomēr ar laiku remonti būs vairāk nepieciešami un izmaksas visā automobiļa ekspluatācijas periodā (līdz 300-500 tūkstošu km nobraukumam) varētu sasniegt kādus 3-4 santīmus uz kilometru.
Secinu, ka godīga samaksa par Opel-Meriva 1,3 CDTI izmantošanu darba vajadzībām būtu 7,25 santīmi uz 100 km.
Šito nesapratu .......Par citām lietām nepilni 3,2 tūkstoši latu jeb 4,1 santīms uz kilometru. .................
Kas par 3,2 tukstoši???
Kur auto cena nu kādi 9000 vai cik tur LS
Shiirs rakstīja: normalas lielas firmas parasti maksaa benzins X2. parasti tas ir 2eiro par 10 km. tas ir standarta izcenojums. nezinu cik tas ir izdeviigi gadiijumaa, ja jaabrauc ar sameeraa jaunu auto. man viens pazistams ar pavecaaku auto saka ka pat var normaali uzvaariities, pie nosaciijuma, ja jaabrauc taalie gabali pa shoseju.
Dabīgi, ka var uzvārīties, un no darba devēja puses tādā gadījumā ir pārmaksāts. Ņemam 2005.gada Opel-Astra ar 1,4 litru benzīnnieku - īstu auto-darbarūķi. Maršruts Rīga - Krāslava un atpakaļ, kopā 550 km. Sanāk, ka darbinieks saņem 110 eiro jeb 77 latus, bet benzīna izmaksas no tā veido tikai 6 * 5,5 * 0,72 = nepilni 24 lati.
Tie 7 santimi uz km ,sākās ar 1989 vektras pirkšanu par 1200Ls 2001 gadā, vienreizējais lielākais Ls ielikums 260 Ls gāzes iekārta.
Remontā dārgākais 90 Ls radiators ar visu darbu. vektrai bi leģendārais 8 vārstu 2 ,o motorīts kam zobsiksna maksāja 8 Ls un darbs 15 LS.
VWfans rakstīja:
Shiirs rakstīja: normalas lielas firmas parasti maksaa benzins X2. parasti tas ir 2eiro par 10 km. tas ir standarta izcenojums. nezinu cik tas ir izdeviigi gadiijumaa, ja jaabrauc ar sameeraa jaunu auto. man viens pazistams ar pavecaaku auto saka ka pat var normaali uzvaariities, pie nosaciijuma, ja jaabrauc taalie gabali pa shoseju.
Dabīgi, ka var uzvārīties, un no darba devēja puses tādā gadījumā ir pārmaksāts. Ņemam 2005.gada Opel-Astra ar 1,4 litru benzīnnieku - īstu auto-darbarūķi. Maršruts Rīga - Krāslava un atpakaļ, kopā 550 km. Sanāk, ka darbinieks saņem 110 eiro jeb 77 latus, bet benzīna izmaksas no tā veido tikai 6 * 5,5 * 0,72 = nepilni 24 lati.
Fan tu spītīgi turies tikai pie degvielas patēriņa
rudens68 rakstīja: VWfan
Šito nesapratu .......Par citām lietām nepilni 3,2 tūkstoši latu jeb 4,1 santīms uz kilometru. .................
Kas par 3,2 tukstoši???
Kur auto cena nu kādi 9000 vai cik tur LS
Tas ir, neskaitot auto cenu, jo auto mūsdienās vidusmēra vīrietim ir neatkarīgi no tā, vai viņš to izmanto darba vajadzībām vai nē. Tā lieta, ko darba devējam vajadzētu segt, ir summa, kādu darbinieks saņems mazāk sakarā ar lielāku auto nolietojumu tad, kad viņš auto pēc vairākiem gadiem pārdos.
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
11
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13