Tātad. Kādas 5 dienas pirms OCTA beigu termiņa zvana no apdrošinātāju kantora. Parunājas, piedāvā jaunu līgumu. Saka, ka jau izpētījuši cenas manam autiņam un viņiem esot tas lētākais piedāvājums. Beigās nonācām pie tā, ka viņi atsūtīs to piedāvājumu un rēķinu uz manu pastu, un tad es izpētīšu un ja patiks, samaksāšu un noslēgšu līgumu. Protams, 5 dienas paiet nemanot un 1 dienas rītā atceros, ka šodien man OCTAS termiņš beidzies. Nu neko. Uzmanīgi aizbraucu uz darbu un sāku pētīt, ko labu apdrošinātāji man var piedāvāt. Atrodu tomēr 1 kantori, kurš piedāvā par 5Ls lētāk. Sāku aizpildīt anketu. Te tev nu bija - beigās parādās uzraksts, ka polisi nevar noformēt, jo ir spēkā cita polise, kuras termiņš ilgāks par 30 dienām uz priekšu. Kā tad tā? Domāju kaut kāda kļuda, piezvanu, jā viņi saka, jums ir spēkā polise uz gadu noslēgta firmā xxx, (kuras pārstāve man pirms pāris dienām zvanīja) . Es bišķi neizpratnē. No vienas puses labi, ka viņi man uzticas un, ka nebraucu dienu bez octas. No otras puses, viņi man tādējadi liedz izvēli un it kā "aizsit" savu klientu sev, lai citi netiktu klāt. Jau gribēju zvanīt un celt kašķi, bet papētot sīkāk atradu, ka par 5ls augstāku cenu viņi piedāvā arī negadījumu apdrošināšanu kaulu lūzumu gadījumā, kas man likās adekvāti un kašķis izpalika.
Sakarā ar to visu man ir jautājums. Labi, polise it kā bija spēkā, kaut nebiju par to samaksājis, reģistros iekšā, ja policija pārbauda, it kā viss ok. Bet, ja nu tiešām kaut kas notiek? Gan jau ka kantoris varētu apstrīdēt polises likumību, jo samaksa ta nav notikusi.
Otrs -- interesanti, cik ilgi viņi turētu reģistros derīgu polisi, ja es tomēr izdomātu nesamaksāt?