Mācēju apdzīt kravas auto arī tad, kad braucu ar karburatora 1.2 opel kadet. Toties tagad ir gadījies iznomāt mūsdienīgu auto (1.0 Ford Fiesta), ar ko to vairs nemāku, jo izrādās, ka tagad tiek ražoti tādi nemotori, kas benzīnu tērē vairāk, bet uz priekšu neiet. 70km/h ar pedāli grīdā pa bāni bija diezgan pazemojoša pieredze
Iesācējam mūsdienu satiksmes intensitātes apstākļos, kur citi autovadītāji neļauj ieskrieties pirms apdzīšanas, tomēr derētu auto, kas spēj vismaz puslīdz būt dinamisks. Ekobraukšanu varēs mācīties vēlāk. Labāk gan lai nemācās, jo tāpat sastrēgumu un satiksmes čakarētāju pietiek.
Faktiski uzsāku savas šofera gaitas ar škodu oktāviju, 1,6 benzīna motoriņu (102ZS; 148 Nm) - pēc izmēra atbilst autora vēlmēm. Nekāds baisais raļļotājs tas auto nebija, bet kustējās uz priekšu gana atzīstami. Arī kraviniekus varēja dzīt un pat ne tās 20 sekundes
Normāla izmēra universālim stipri vājākus motorus nez vai atrast. Ar to es gribu teikt, ka ja autors satraucas par apdzīšanām, tad tam nav pamata.
Vai ievērojami stiprāks motors iesācējam ir labāks? Kādā situācijā tas noteikti var glābt, taču ņemot vērā faktu, ka iesācējam pagrūti precīzi novērtēt situāciju, var nospēlēt "man jau stiprs motors, paspēšu" un nelāgi var beigties. Citi var oponēt, bet tā nu es domāju.
Normāls motors - par tādiem jau neko sliktu nesaku. Problēmas ir fanveidīgo baudāmajiem auto.
Kā jau teicu, mums te būs pārpratums saziņā radies. Pie tam tēmas autoram pieejamajā cenu grupā ietilpst auto, kas vēl bija laikā, kad tie mazie motori vēl tik lielā cieņā nebija.