Un....?
Es ļoti labi zinu, ka esmu mazāk aizsargāts par autovadītāju un nemēģinu nonākt līdz fiziskam kontaktam. Savukārt ja es braukšu tā kā te piesauc, autovadītāji alkohola bodē (vai jebkur citur, kur tajā brīdī steidzās) nonāks VĒLĀK nevis ĀTRĀK. Tas ir tas, ko vēlaties sasniegt?
Es protams, saprotu, ka ir dibināta skaudība, ka kāds brauc ātrāk un turklāt neievēro CSN, bet vai to ievērošana skauģiem ir izdevīga?
Un manuprāt tie skauģi arī nesaprot, ka ja novedīs situāciju tiktālu, ka velobraucējiem pārvietošanās ar ciskudrilli paliks tik neēŗta, ka tie pārkāps atpakaļ uz savu Dodge RAM, tad skauģi stāvēs 2x garākā korķī.
Skaudība ir ļauna un neproduktīva īpašība. Parasti neizdevīga skauģiem
Davai nemurgo.
Es esmu pa pilsētu braucis vēl ilgi pirms parādījās šie noteikumi un veloinfrastruktūras ieskicējumi. Ja grib - var pabraukt, nav nekur jānesās kā apsvilušam, jo satiksme nav nekādas ātrumsacensības, kur uz spēles pirmkārt likta paša veselība un dzīvība.
Prāvai daļai velosipēdistu ir ļoti attāla apjausma par CSN un punktiem, kas tos varētu skārt. Gluži tāpat, kā sen likušiem vai kategoriju pirkušajiem auto vadītājiem arī ir slābana nojausma par pēdējo CSN redakciju.
Tiesa var redzēt uzreiz - kurš velosipēdists un/vai gājējs ikdienā brauc arī ar auto vai motociklu. Tie brauc vai iet daudz paredzamāk un cik necik ievērojot CSN, bet, ja tos pārkāpj, tad domā līdzi tam ko dara un netaisa tik daudz "ūdu...
Un šeit arī atbilde - *ūdu taisīšanai vajag attiecīgu indivīdu. Velosipēds, auto vai ECCO krosenes jau ir tikai instruments. Pēc statistikas redzams,ka arī peldbikses ir lielsks instruments saražot mēslus. Bet tas nebūt nenozīmē, ka visiem jāpeld lēni un sekli.
Kas - un?
Es Ūpim skaidri un gaiši norādīju, lai nemet akmeni vien autobraucēju dārziņā - viņa aizstāvētie ir stipri vien sliktāki, ja paskatās procentuāli.
Metīšu, kamēr šoferis neiemācīsies palaist bērnu pa zebru, kamēr šoferi lielā vairumā neputrosies starp maksimāli atļauto un minimālo braukšana ātrumu, kamēr neiemācīsies LABĀS rokas likumu un tādu CSN nezinātāju pie stūres ir daudz – tiekat galā ar tiem kuri brauc pa veloceliņu un trotuāriem no sākuma un tad stāstiet ka velo ir drauds satiksmes drošībai.
Starpcitu šoferi, kurš Alūksnē bez iemesla nonāvēja bērnus attaisnoja… priekšskars…
Ūpi, ja reiz veicam šādu dramatisku uzskaiti, neaizmirsti tomēr par vienlīdzību - tad arī no velosipēdistiem prasi iemācīties saprast, kas ir luksofors (3gadīgs bērns parasti saprot), kas ir tas gājēja ātrums, kas ir nejoņošana slalomā pa ietvi starp bērniem un bērnu ratiem u.t.t.
iciks varētu tos procentus sagādāt? Nu kaut kādu atsaucīti uz uzticamiem datiem, nevis “man tā liekas” vai “visi tak uz ielas redz”.
Bez statistikas pārvaldes neiztiksi? Kas vainas "visi tak uz ielas redz"? Jebšu Tu redzi ko citu, kas atšķiras no manis redzētā?
Kas vainas? Ļoti vienkārši - ir labi zināms, ka tādu datu nav, jo neviens neuzskaita. Kā mēs labi zinām, CP vienmēr un visos negadījumos pievieno iemeslu "nepareiza ātruma izvēle". Velobraucējus principā nekontrolē un pārkāpumus neuzskaita vispār. Tieši tādēļ ir ļoti izdevīgi pieprasīt diskusijā oficiālu statistiku, jo ar to var "norakt" jebkādu satiksmes organizācijas diskusiju, pasludinot par vainīgajiem tikai un vienīgi par ātru braucošos auto.