- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam

GB12 rakstīja: Nu, tad stāvi un brīnies. Tu jau ar to savu XC90 komentāru kā papagailis - jau kuro reizi... Pašam par sevi smiekli nenāk?
Nu es šito lietu tiešām nesaprotu - kāpēc pirkt vecu, lielu, lempīgu Volvo-XC90 par TIK LIELU naudu??? Ja pērk lietotu, tad labāk Volvo-V70, kas sniedz praktiski to pašu, bet 2004.-2008.gadā izlaists maksā par 3-5 tūkst. eiro lētāk ???

DeAngelo rakstīja: Tā ir nopietna lieta ![]()
Nu, vēl par to tavu filosofiju par drošību. Nedaudz padomāju - pazīstu burtiski uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmus cilvēkus, kurus skars 2019. gada nodokļu pacēliens, lasīt - tādus, kas brauc ar mašīnām, kas jaunākas par 7 gadiem, nedaudz vairāk tādu, kam mašīnas ir līdz 10 gadiem vecas, atkal uz rokas pirkstiem saskaitāmu daudzumu ar cilvēkiem, kas brauc ar džipiem vai pseidodžipiem - pārējie brauc ar 15+ gadus vecām mašīnām ar visu no tā izrietošo - karoč lielais vairums man pazīstamo šoferu, manus vecākus ieskaitot, un es pats, esam dzīvi miroņi, cilvēki kas iekāpj savos zārkos, lai ietu bojā - vismaz pēc taviem uzskatiem. Tajā pašā laikā es zinu divus cilvēkus, kuri ir gājuši bojā autoavārijā - viens bija šī foruma lietotājs, kuru es nepazinu, bet bija bik IRC čatots, gāja bojā savas gadu vecās lokanās dacītes pasažiera ķeblī - otrs, par mani jaunāks čalis, izlīda uz šosejas fūrei priekšā ar kaut kādu pavecu bulkuvāģi, zvēru karaļa partneri vai kaut ko tādu, apstākļi rādīja ka bijusi pašnāvība. Ko tas viss parāda? Ka ieķert lielu kasti drošības nolūkos ir tikpat svarīgi kā, teiksim, aprīkot mašīnu ar rozā aizkariņiem lai braucot ļaunas acis nelūr salonā. Drīzāk drošības nolūkos vajadzētu nodokļu sistēmu, kura veicinātu šitentā egoisma mazināšanos, teiksim - gribi braukt ar XC90 vai X5 - maksā 2k eiru ceļa nodoklīti - lai būtu uz ceļiem mazāk potenciālo slepkavu ar savām 2 tonnu smagajām kastēm.
Motorolers rakstīja: Hei autodektīv, aizsūtīju Tev facebook linku (vakar) no ss.lv, kur džeks tirgo A6 ar kruķītu km rādītāju, samaksāju par šo atskaiti 18Eur, padārgi, bet ok, redzēju ka nevajag pirkt, nopublicē lūdzu, lai cilvēki redz! Kā arī pa šiem 18Eur vēļētos redzēt pilnāku ainu, labi ka parādījās tas pēdējais nobraukums, bet tendences cik kurā gadā braucis utt, nav redzamas!
Tu jau vari te ielikt saiti uz sludinājumu un pašu atskaiti arī kā foto!
msh rakstīja: Kas tur smieklīgs? Nestabilāks, stipri lielāka iespēja ka švaks vadītājs pie ruļļiem, smagāks, augstāki buferi [atceramies to veco avāriju, kur tuaregs pajaunam hondas sedanam pakaļu nonesa līdz stiklam, jo pa buferi netrāpīja] , augstāki lukturi, augstāki stikli - parketnieku gadījumā vēl bieži vien neadekvāti vāji motori, izraisot papildus apdzīšanas manevrus apkārtējajiem [apvienojumā ar otro punktu]. Par maz? P.N. XC90 klasificējas kā SUV, nevis parketnieks - apakšā tomēr ir nevis golfa klases mašīna, bet gan bik lielāka segmenta dzelzis.
Nu tad tā - dažādos periods esmu ilgāku laiku braucis ar tādiem 'autobūves ziedu laiku' braucamajiem kā Golf 2, Golf 3, VW Vento, Nissan Sunny III, kā arī jaunākiem - Golf 5, Honda Civic VII un Mitsubishi Lancer IX. Vārdusakot, ir ko salīdzināt. No šem auto vadīšanas (manevrētspēja, stabililtāte, stūres reakcijas, apstāšanās) ziņā varu uzteikt Golf 5 un Lancer. BET, jau pusgadu braucu ar augstāku un šķietami tūļīgāku mašīnu ar šķietami nīkulīgu 1.4 turbo motoru, un droši varu sacīt, ka manevrētspēja, stūres reakcijas un apstāšanās ir teicama, stabillitātes sajūta lielāka, nekā abos iepriekšminētajos, un pat ar 125 Zs motoru nav problēmu apdzīt ar pilnu automašīnu. Pēdējā laikā ir sanācis braukt arī ar citiem paaugstinātiem braucamrīkiem un secinājumi ir līdzīgi. Un kāpt atpakaļ tādos 'etalonos' kā 3. golfs, Audi 80 u.c. nemaz negribas. Jo atšķirība ir pamanāma. Arī augstāki un lielāki vāģi kā Q5, X5, X3 ir sajūtās līdzīgi. Vienīgais - jāpierod pie lielākiem gabarītiem, taču automašīnu stabilitāti kiritizēt neprasās. Labi, pašlaik man ir viens grūti pārsitams e-talons - Audi Q2, kas ceļam ir burtiski pielīmēts. Par sporta auto šeit nerunāsim - tas ir cits stāsts. Pēc ilgākiem novērojumiem, visbiežāk paaugstinātas bīstamības avots ir VW Passat B3, B4 automobiļi. Tos sastopot, jābūt īpaši uzmanīgi, jo to autovadītāji brauc neadekvāti un neprognozējami, kā arī bieži šo auto tehniskais stāvoklis ir bēdīgs.
Motorolers rakstīja: Hei autodektīv, aizsūtīju Tev facebook linku (vakar) no ss.lv, kur džeks tirgo A6 ar kruķītu km rādītāju, samaksāju par šo atskaiti 18Eur, padārgi, bet ok, redzēju ka nevajag pirkt, nopublicē lūdzu, lai cilvēki redz! Kā arī pa šiem 18Eur vēļētos redzēt pilnāku ainu, labi ka parādījās tas pēdējais nobraukums, bet tendences cik kurā gadā braucis utt, nav redzamas!
Sveiks,
Atvainojos par novēlotu atbildi.
Tu iegādājies autoDNA + Beļģijas?
Tas A6, kuru nosūtījām uz Capital FM?
Ja jā, tad tam audi varēja iztikt tikai ar AutoDNA atskaiti, kurā bija bildes. Jo diemžēl viņš gāja tikai tranzītā caur BE.
Ja būtu bijis reģistrēts Beļģijā -> Ietu TA -> tad varētu redzēt nobraukuma dinamiku. Iztikti tikai ar AutoDNA_BE - 8,00 Eur.
Pati autoDNA atskaitei cena ir atkarīga no mašīnas markas, VW grupas automašīnas labas atskaites ir 11,90 Bet citām markām pa 8,40 jau laba atskaite.
Tāpēc, ka foto ir bezmaksas, bet nobraukuma vēsture maksā 0,50 centus pārējo summu tiek noteikta pēc markas un pārējās informācijas.
Varam šeit izveidot kādu atlaides kodu - piem iauto un tie, kas ņems atskaites iauto.lv portālā saņems atlaidi. Sakiet piedāvājumu kaut ko sadomāsim ![]()