Kā jau teicu, esmu n reizes sēdējis vecos golfos arī aizmugurē, un es tomēr redzu, kur atrodas pasažieriem kājas - ja man aizmugurē sēdošais ir pārāk saspiests, tad to sajūtu ar savu muguru.. :D Šaubos ka manas kompānijas cilvēki iztiktu bez komentāriem, ja būtu ko komentēt, bez tam, pēc vairāk kā stundas neērtas sēdēšanas no mašīnas noteikti izkāptu redzami stīvi cilvēki. Bet vienīgie komentāri, ko esmu braucot saņēmis, ir vai nu bijuši par mīkstu mašīnu, vai par manu braukšanas stilu... :D
Jā, nu un kāds ir labums no tevis nosauktajiem minimikroautobusiem? Pats jau nosauci, cik tie ir mazi. Es esmu formāls biedrs organizācijā, kurai pieder trešā gada galaksis, veidojums, kas noteikti ir lielāks par zefīru. Tā miza ir aprīkota ar jumta grabažnieku, un parasti septītais ķeblis stāv birojā, lai nedaudz vietas arī mantām paliktu, jo viens pats jumta grabažnieks grabažnieka trūkumu kompensēt nespēj. Tajā pašā laikā es nevaru aizmirst skatu kā sievišķis manā vecumā pirms braukšanas no jūrmalas uz rīgu lūdza Dievu - pati par sevi jau tā ir laba nodarbe - jo viņai bija bail braukt, jo tomēr tā kaste ārēji ir jūtami lielāka par to pašu golfu - nezinu ar ko viņa parasti brauc - bet neviena cita tur uz vietas, kam būtu vadītāja apliecība, nebija. Četrdesmit centimetri vairāk nekā golfam - pilsētā tas ir DAHUJA. Man parkošanās diez ko nepadodas, bet nu jau esmu piešāvies liepājā čoma mājas priekšā ieparkoties starp diviem kokiem, starpā, kuru parasti neviens neizmanto, jo šaura.
Vārdu sakot, ja tev ir tik ļoti svarīgi tie daži centimetri vairāk aizmugurē sēdošajiem, jo regulāri mašīna pilna ar divmetrīgiem cilvēkiem - pērc passātu, vētru, un tamlīdzīgas mašīnas - ja grabažnieks par mazu, tad sedana vietā universāli - bet priekš kam kaut kādu brīnumu, kas nav īsti ne tas, ne tas, un ar ietilpību arī nevar lepoties? Bet ja šitie apstākļi neizpildās, tad tu tikai sev sarežģī dzīvi. Pa šoseju, protams, ir gandrīz pohuj ar ko braukt, bet dižajā pilsētā mazāka mašīna noteikti ir ar saviem plusiem.
Biš jau taisnība ir. Ja vajag, tikt jau var ar tiem mazauto dajebkur... mēs pirms kādiem 4 gadiem piecatā ar sievasmātes getzu līdz tallinai aizvālējām (Vectra toreiz servisā bija). Nu nekas, aizbraucām un atbraucām, protams. Bet teikt, ka tas bija baigi komfortablais pasākums - nu nu...
Paldies, pēc ilguem gadiem, beidzot atradu savu idaleālo autiņu - grand voyager.
Bet par tām parkošanām - tas ur tikai pieradums. Man sieva ar to parkojas bez problēmām, nemaz nerunājot par mani.
Ja ģimenē divi auto, tad ideāli - viens liels, otrs mazs, bet ja tikai viens, tad labāk liels, jo tas ir universālāks. Ar lielu var braukt viens pats, bet mazā 6 cilvēki neielīdīs.
Tāpat kā ar visu pārējo.
Piemēram, ja tev ir viens objektīvs, tad 18-200mm būs labāk, nekā viens no -18mm vai 200. Un pat kompromiss 50mm būs daudz neērtāk, kā tas viens 18-200.
Ir jābūt samērībai. Es varētu savas abas mašīnas iemainīt pret lielu busu - būtu baigi ērti, reizi ceturksnī tāda ietilpība noderētu, ar garantiju - bet pārējā laikā būtu bezjēdzīgi un neekonomiski, nerunājot nemaz par to ka nebaudāmi - un man pat nebūtu problēmas ar noparkošanos vai stumdīšanos pa dižās pilsētas korķiem, kā lielākajai daļai šī foruma lietotāju. Ak jā, piecas lielās kastes korķī aizņems sešu septiņu adekvātu mašīnu vietu, jauki, ne?
Bet tavs objektīvu salīdzinājums ir līks, jo tu tikai apskati no sava skatu punkta. Nezinu kā ir mūsdienu ciparu spogulenēm, 35 milimetru filmai 50 mm fokusa attālums bija noklusētais, līdz ar to tādam objektīvam nav ne vainas, tikmēr tas maināmā fokusa attāluma objektīvs ir precīzs salīdzinājums minimikroautobusam - liels un dārgs... :D
"Es varētu savas abas mašīnas iemainīt pret lielu busu"
Kādu busu var dabūt apmaiņā pret teju 30-gadīgu parūsējušu 2.trusi un neejošu burbuli?
Palūrēju ss'ā - 15 gadus vecs LT35 vidēji maksā uz 3-4k - tik es noteikti dabūtu par abām mašīnām, nesteidzīgi pārdodot pareizajiem pircējiem, vienlaicīgi tiekot vaļā no ar tām saistītajām detaļu čupām.
Augstās domās gan esi par savu... tā teikt, autoparku
. Bet sapņot jau nav kaitīgi
Tikai realitātē, es tā mazliet piemetu - ss-ā dārgākais 2.golfs, pie tam, GTI, maksā 750 euro (par to šķūningoto un Country, kas maksā dārgāk, nerunāsim). Tad tu gribi teikt, ka par neejošu bumbuli var dabūt 2.5-3 tūkstošus? Nu nu, pat ejoši maksā ne vairāk kā 800... nē, nu, var jau, protams, cerēt, ka detaļās savāksi... 
Starp citu, Janozaur, runājot līdzībās - es izdarīšu pieņēmumu ka tu lieto plakano telefonu, un ar to lieto internetu - un, ja tu tā dari, kāpēc tu tā darī, tā vietā lai staipītu līdz portatīvo datoru, ar kuru var nesalīdzināmi ērtāk to darīt? Kā atloka, tā ir 15" ekrāns, kurā viss skaidri redzams, un klaviatūra, tā vietā lai sasprindzinātu acis mazā ekrāniņā, visu laiku rullētu un tuvinātu, un rakstītu, bakstoties ar pāris pirkstiem ekrānā... Vēl vairāk, ja tu tādu lieto, tu droši vien arī fočē ar kameru, kas pēc definīcijas ir pēdējais sūds, jo mikroskopiska un nemaināma optika, tā vietā lai nēsātu līdzi spoguleni...
Tas princips ir apmēram šitāds pat.
Paldies par labu piemēru - smārtfons.
Tikai redzi, kāreiz smārtfons tas ir minivens.
Minivens ir 3 in 1. Kravas auto, pasažieru auto un vieglais auto. Ja reiz sāki ar telefonu, tad davai -
Parastais telefons ar podziņām ir sedans. Zvanīt ērti. Ātri var piezvanīt, mazs, tāpēc ērti iebāzt kabatā, turēt rokās. Tāds ir sedans. Ledusskapi neiebāzīsi, meiteņu karsējkomanda neielīdīs, bet braukt - ērti un labi.
Ar smārtfonu nav tik labi zvanīt. Tas ir liels, mitrā laikā grūti numuru uzspiest, un batereja ātri izlādējas. Zvanīt var, bet netik ērti.
Ir spoguļkamera ( kravas auto). Tas ir liels, taisa bildes lieliskas. Smārtfona kamera nav tik laba ( minivens nav tik ietilpīgs kā kravinieks, bet kādu ledusskapi iebāzt var mierīgi). Utt.
Universālis ir 2 in 1. Kravas plus vieglais, bet pasažieri daudz nelien).
Secinājums
Minivens ir universālāks, jeb smārtfons.
Loģiski, ka ērtāk ir atsevišķi turēt trīs mašīnas, bet ja tu negribi trīs - tad - minivens.
Plakanie telefoni ir dažādu izmēru - visi nav neērtas lāpstas ar piecu collu ekrāniem kam priekšā trausls stikliņš, kurš nokrītot uz grīdas saplīst - man, piemēram, ir samērā parocīgs un ļoti izturīgs eksemplārs ar 3,2 collu ekrānu
Vārdu sakot, šajā līdzībā plakanais var būt gan golfs, gan vojāžeris, gan augstais, garais LT35 pasažiernieks - izvēle ir atkarīga no tā, kuras īpašības īpašniekam vajag vairāk - vai, kā bieži rāda gan mašīnu, gan plakano telefonu izvēle, kad tiek izdarīta izvēle par kaut ko nevajadzīgi lielu - kura konfigurācija īpašniekam liekas krutāka