Šobrīd aktīvi izskatu TV piedāvājumus. Ekrāna izmērs ap 50 collām, man 55 collas jau ir par lielu. Vasarā testēju jaunākos 4K SUHD televizorus gan no Sony, gan no Samsung.
Jāsaka, ka parastā signāla bilde bija labāka Samsungam, bet Sony ļoti patika, ka var uzlikt Android Aplikācijas. Kas interesanti, Samsung TV bija labāk nostrādāti, Sony bija lētākas plastmasas aizmugurē.
Šobrīd esmu noskatījis šo TV, ir kādi viedokļi, atsauksmes vai ieteikumi?
Jap, bet viss kas ir zem viņa ir nebaudāms ,it īpaši zamazgusunds
P.S. Man topā , jo nau pa kabatai B&O , ir 3 zortes - SONY , Philips un LG -ar tiem esmu gana apmierināts, 4ais ir Panasonic -nu+/- paciešams . Bija arī zamazguzungs (32'LCD ) nu ne bilde ne skaņa -pilnīga ateja , paldies dievam leišu cūkas nozaga .
Pirms pāris gadiem vajadzēja vecvecākiem nopirkt teliķi. Viņiem bija budžets un viņi zināja kādu izmēru viņi grib - es tikmēr skatījos lai būtu full HD un nebūtu vājdatora funkcija aka šmārts [lasīt, izmet naudu par vipendronu, kas pēc pāris trīs gadiem visdrīzak vairs nedarbosies] - ieejot rd electronics, viens modelis, kas visām šīm prasībām atbilst, atradās, filipsis, citi vai nu bija dārgāki, vai šmārts, vai tikai HD ready, vai divi vai trīs no šitiem kopā.
Un kāda jēga vispār ir no 4k? Vai tad vismaz ir pieejamas filmas tādā izšķirtspējā?
THNKS par uzmundrinošiem vārdiem - 2013-ajā decembrī bija Philips iepirkumu laiks ģimenē. Gan TV (šmart bez upgrādes iespējām ir pilnīgs sū..., visas apps ir ar vecām nestrādājošām versijām), gan boomBox, gan radio. Pagarinātā garantija beidzas šamajos x-masos.... Bet ziniet - viss strādā!!
"Un kāda jēga vispār ir no 4k? Vai tad vismaz ir pieejamas filmas tādā izšķirtspējā?" Nu, no zilo staru diskiem. Vēl noteikti labi var aplūkot fotogrāfijas un spēlēt videospēles.
kad par milzu naudu ( ~ls2,5k) pirku HD redy plazmu , no HD ar vēl nebij ne smakas , bet patika/max.derēja izmēri un skaņa . Par to naudu tā bija kvalitatīva manta , darbojas joprojām , remonti nav bijuši , pat pulc ir dzimtā!!?? un HD rulzz ikdienā , bet diemžēl tikai viena ligzda
Ja skatās virszemes TV, tad 4K nav vajadzīgs, bildes kvalitāte būs tikai sliktāk.
Ieliektie ekrāni ir reklāmas triks, efekts ir minimāls un nav tā vērts, tad tam jābūt vismaz 55".
QDot un HDR gan ja var atļauties ir gan noderīga īpašība.
Ja pirktu SmartTV, kas nekļūst par DumbTV pēc neilga laika(kā LG un Samsungi) tad jāņem tādu, kam ir AndroidTV OS, tas vismaz nepaliks bez aplikācijām. Philps neiesaku ņemt, Sony var, bet jāskatās pēc modeļa.
Katrā ziņā + ir ja ekrāna malas ir plānas, kā tas ir Samsūdiem un Sony, tad vizuāli ekrāns būs lielāks. + nav vērts ņemt ekrānu mazāku par 50", mazāki ātri kļūs par mazu.
Un atvaino, kas ir lēta un kas dārga plastmasa? Kas tev jāglauda tas TV?
Bet no piminētajiem ģimenē parasti pērkam LG. LG ir viens no vadošajiem displeju ražotājiem. Arī viedtālruņus izvēlos tieši LG. Un laba kvalitates/cenas attiecība
Jā, es savulaik, sešus gadus atpakaļ, pēc šitādas loģikas atļāvos nopirkt lietotu 2002. gada izlaiduma 17" LG Flatron moni - šobrīd šitento rakstot, tajā skatos - vienīgi augšējajā malā viena krāsa bik sagurusi, no nemainīgas bildes ieņem tādu ēnu, kas pazūd pēc izslēgšanas.
Jā apskatīšos, bet mazais padoms no iAuto foruma. Pa labi no "Pogas atbildēt" ir bultiņa, tur uzspiežot jauniem ziņojumiem parādās iespēja LABOT un DZĒST
iAuto rakstīja: Man gandrīz jebkas, kas ir bijis no Philips ir salūzis, pagaidām vēl pastūzis tur. Savā laikā pat DVD atskaņotājs salūza. Nu kā tas ir iespējams?
Philips pat tējkannu neprot uzražot, lai tā pēc gada lietošanas netecētu vai nebūtu citu gļuku, kur nu vēl TV!
Man viens pazīstams ļoti turīgs pāris, dzīvo citā kontinentā, bet vasarā uz dažām nedēļām atbrauc uz Rīgu. Rīgas dzīvokī vajadzēja TV, sieva izdomāja iepriecināt vīru un aizbrauca uz Elkoru, nopirka dārgāko no širpotreba, Sony, ja nemaldos. Vīrs ieradās mājās, ieraudzīja un lika samainīt pret Samsung, jo neviens cits neražojot tik labus TV.
Tipa samsungs nav tāds pats širpitrebs... nesmīdini!
Visi TV ar cenu dažsimts € par 40"-42" un to pašu sēriju prāvākie collās modeļi ir +/- vienāds širpotrebs.
Viss maksā tieši tik cik maksā.
Ko dara ar TV LG? Uzražo jaunu lielāku/labāku/liektāku matricu ekrānam, uztaisa savu TV un tad to matricu saražo Samsung/Sony/Philips un citiem ražotājiem, kuri nu sacenšas savā starpā par smukāko kastīti un labāko bildi (labāku kā pat pašam LG attiecīgās klases aparātam). LG labi - var saraźot ekrānus un nav jājūk prātā par pārējo un pārējiem labi - nav katram pašam jāizstrādā un jāražo ekrāna matricas.
Tīri zināšanai agrāk LED ekrānus ražoja tikai Samsung un LG. Tas pats Sony pirka no šiem uzņēmumiem un lika virsū savus procesorus, lai apstrādātu signālu utt.
Tagad dzirdēju, ka ražo vēl citas kompānijas un Sony no augstāk minētajiem vairs nepērk LED ekrānus
Pareizāk divi. Neko stilīgāku nēesmu vairs redzējis. Interesanti, ka jaunākajam no abiem aizmugurē ir rakstīts Sony corporation. Zināmu iemeslu dēļ. Mīlu abus centrus joprojām, kaut vecākajam jau 20gadi
Ā, starp citu svarīgs ieteikums nekavējoties rūterī nobloķēt, lai Samsung TV nevar uzlikt atjaunojumus, jo ar katru atjaunināšanos ir vai nu jauni gļuki vai kāda funkcija zūd un atpakaļ vecākas versijas neuzlikt. Atslēdzot atjaunošanos ir arī cerība, ka nākotnē varēs norūtot TV(www.samygo.tv) un lietot pēc saviem ieskatiem.
Joprojām sēžu pie Pioneer plazmas, jo neviens LCD joprojām nav spējis panākt bildes kvalitāti. Nākošā tehnoloģija kas to spēj ir OLED. Bet pagaidām tikai LG grozās pa šo lauciņu, un nu jau Panasonic arī pieķēries OLED, bet izmantojot LG paneļus. Pēdējie modeļi, pēc testiem, nu jau ir apdzinuši plazmas attēla kvalitāti (nav runa par lētajiem plazmas paneļiem), tagad tik jāgaida, lai cenas kļūst draudzīgākas.
Izdegušus pikseļus nemana, un logo arī nav iededzis. Iedegšanas problēma bija tikai pirmo paaudžu plazmām. Savējo pirku 2008 gadā, ja pareizi atceros, bija ap 1900Ls.
Es jau tāpēc saku, jāgaida kad tehnoloģija būs kārtīgi attīstīta, tad arī varēs domāt par iegādi.
Tu jau esi atpalicis. Quantum DOT (kvantu punktu) ekrāni jau sit pušu LED un plazmu. Bez kvantu punktiem HDR video režīms būtu diezgan bezjēdzīgs. Tā kā laikam neesi redzējis jaunākās paaudzes ekrānu blakus savam plazmas gludeklim.
Tas pats LCD vien ir, tikai backlight "diodes" mazākas uzcepuši.
Veikalos redzamos "sasniegumus" esmu redzējis, kamēr griežas ultra krutie demo klipi, tikmēr labi, kā palaiž kaut ko no realitātes, tā pleķainas plastmasas sejas... par SD kontenta atskaņošanu labāk nerunāt vispār...
Nē, nu protams LCD ir stipri labāki kļuvuši, kopš 2008 gada... un to samsunga kvantumu dabā neesmu redzējis, varbūt ka nu jau būs gana labs, bet oled esmu redzējis un redzu ka tehnoloģija iet pareizā virzienā.
Mjā SD kontents uz 4K slikti "skeilojas", tur nu tiešām vecs TV ar nieka 720p izķirtspēju izskatīsies labāk. Tā varētu būt arī algoritma problēma, jo uz LG bilde izskatā labāk par Samsūdu.
Kanibaals rakstīja: Ā, starp citu svarīgs ieteikums nekavējoties rūterī nobloķēt, lai Samsung TV nevar uzlikt atjaunojumus, jo ar katru atjaunināšanos ir vai nu jauni gļuki vai kāda funkcija zūd un atpakaļ vecākas versijas neuzlikt. Atslēdzot atjaunošanos ir arī cerība, ka nākotnē varēs norūtot TV(www.samygo.tv) un lietot pēc saviem ieskatiem.
Jau vairāk kā gadu tiek lietots Samsung TV ar atļautu update. Pilnīgi nekādi gļuki nav novēroti.
Kanibaals rakstīja: Ā, starp citu svarīgs ieteikums nekavējoties rūterī nobloķēt, lai Samsung TV nevar uzlikt atjaunojumus, jo ar katru atjaunināšanos ir vai nu jauni gļuki vai kāda funkcija zūd un atpakaļ vecākas versijas neuzlikt. Atslēdzot atjaunošanos ir arī cerība, ka nākotnē varēs norūtot TV(www.samygo.tv) un lietot pēc saviem ieskatiem.
Jau vairāk kā gadu tiek lietots Samsung TV ar atļautu update. Pilnīgi nekādi gļuki nav novēroti.
Tu jau nelieto pat 10% tā televizora iespēju. Man jau pietika, ka pēc update pazuda HTML5 video iespēja un tiklīdz saņēmu atjaunojumu, kas gļuku izlaboja tā atslēdzu rūterī, lai nekad vairs neatjaunojas. Pie tam update ir bez izmaiņu saraksta, pat Samsung LV pārstāvji nespēj atbildēt, kas tur tiek mainīts un kad tiks izlabots. Tā arī latviešu tulkojums cik greizs bija tik arī palika visos atjauninājumos, piemēram iespraužot ethernet kabeli rāda, ka kabelis nav pievienots, lai gan angliski paziņojums ir tieši pretēji.
Tu jau nelieto pat 10% tā televizora iespēju. Man jau pietika, ka pēc update pazuda HTML5 video iespēja un tiklīdz saņēmu atjaunojumu, kas gļuku izlaboja tā atslēdzu rūterī, lai nekad vairs neatjaunojas. Pie tam update ir bez izmaiņu saraksta, pat Samsung LV pārstāvji nespēj atbildēt, kas tur tiek mainīts un kad tiks izlabots. Tā arī latviešu tulkojums cik greizs bija tik arī palika visos atjauninājumos, piemēram iespraužot ethernet kabeli rāda, ka kabelis nav pievienots, lai gan angliski paziņojums ir tieši pretēji.
Nu un priekš kam tas viss ir vajadzīgs? Televizors - tā ir tupa kaste ar funkciju uztvert virszemes televīziju un parādīt pie ieejas pieslēgta avota bildi un skaņu. Pārējais - tas ir dators, televizorā tam nav jāatrodas - nebūs arī jājājas kā tev.
tupa kaste tagad maksā dārgāk, kā gudrā TV kaste. Un ir pastulbi, ja ir gudrs TV, bet tups skatītājs, kas tam sprauž klāt dekoderi un tad mokās ar divām pultīm. Pie tam neciešu, ka kadru skaita nesakritību dēļ bilde no ārējiem avotiem bieži izskatās sliktāk, jo kadri "jāpiedomā" klāt.
Kuru jaunāko televizoru pirkt? Samsung, Sony vai LG? Testi un atsauksmes
Daudz dažādu TV ir piedāvājumā, no plakana līdz ieliektam, lētāki un dārgāki, kādu TV pirkt? Atsauksmes un ieteikumi