- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
nomiks rakstīja: Vakar sanāca mazliet tuvāk iepazīties ar Kodiaq. No tāluma skatoties, izskatās kā samazināts jaunā modeļa Audi Q7, no aizmugures - VW Tiguan vai pat BMW X1.
+ ir izdomāts risinājums bagažniekā esošajam izvelkamajam pārsegam. Parasti ir tā, ka nav kur to ielikt, kad noņem nost, bet Kodiaq to var novietot speciālā nišā, paceļot bagažnieka grīdas pārsegu.
+ ir iespējams uzstādīt priekšējo krēslu atzveltnē galdiņus un planšetes turētājus.
- bagažnieka nodalījuma grīda ir pārāk augsta, tādējādi zaudējot daudz brīvas telpas bagažnieka lielākam tilpumam. Tāpat ir arī grūtāk iekraut smagu kravu. Bet tas noteikti ir saistīts ar 2 papildus sēdvietu vietu ievietošanu bagažniekā. Iespējams 5-vietīgajā versijā bagāžas nodalījuma grīda ir zemāk.
- aizmugurējā sēdeklī nav iespējams ievietot 3 bērnu sēdeklīšus, bet to zināmā mērā var atrisināt, ja izmanto 3.sēdekļu rindu.
- 2.rindas krēslu atzveltnes var nolaist tikai pavisam nedaudz.
- ar 1.piegājienu vairākkārt neizdevās aizvērt vadītāja durvis. Pat speciāli uzfilmēju video, lai neteiktu, ka neprotu aizvērt
Izbraukt ar Kodiaq diemžēl nesanāca, jo šis vakar bija pieprasītākais no visiem Gada auto kandidātiem.
Super info!
msh rakstīja: Tieši tā, precīzi. Tik maza tā atšķirība ir palikusi mūsdienu nemotoru modes rezultātā, bet vēl mazāka tā arī nepaliks. Uzskatāmāk šitas bija pirms 15 gadiem - fofāgenam - četri, pieci un seši katli, seatam - četri un pieci katli, škodai - četri katli un pašvaki motoriņi. Un vispār R32 ir vismaz piecus gadus sena vēsture. Tagad ir R.
Jā, Kodiaq jaudīgākie motori būs 180 zirgspēku turbobenzīnnieks un 190 zirgspēku turbodīzelis. Bet ar to ir pilnīgi pietiekami!!!
msh rakstīja: Tieši tā, TAGAD. Te bija runa par lietotu mašīnu, tb agrāk. Man kā audī un fofāgenu piekritējam liekas pašsaprotami ka mašīnām, kurām ir 15 gadi vai mazāk, ir ksenons, bet citās markās kaut kā bieži vien tas ķeksītis nav ticis paņemts... Es gan uz mašīnu diožu lukturiem skatos skeptiski. Princips jau tur ir vienkāršs - ja tev nauda ir, maksā. Pietiek atcerēties kas bija ar C6 audī diožu dienasgaitas lukturiem - mēdz izbeigties, un kad tas notiek, no laimīgā īpašnieka tiek izpumpēti tur kaut kādi diezgan lieli simti par jaunu lukturi... Diožu lukturi mašīnām - tas vienkārši ir kārtējais bezjēdzīgais vipendrons, lai būu ar ko pievilināt ka ķipa uzlabojums. Tā jau diodes ir laba lieta, bet to pluss pār ksenonu ir strāvas patēriņš un nepieciešamības trūkums pēc augstsprieguma - ideālais pielietojums - tur kur vājš strāvas avots [velosipēds - jā, par maniem velosipēdiem apkārtējie mēdz brīnīties ka velosipēda lukturis velk kā moča lukturis], vai kur par elektrību ir jāmaksā [mājas]. Mašīnā ir pie dirsas, vai lukturis patērē 35w, vai varbūt 20w - toties ir bik starpība starp ksenona spuldzīti, kura maksā hvz, dažus desmitus eiru, vai diožu lukturi, kurš maksā n simtus. Bet nu laikam jau nepietiek ka uz mazlietotām mašīnām jāskatās ar aizdomu pilnām acīm vai motors neizšķīdīs - bet arī vai vispār lukturi degs - un ja tagad 10 gadus vecām mašīnām bieži vien nedarbojas parkings vai ABS/ESP, tad pēc kāda laiciņa nebūs nekāda garantija ka vēl vispār lukturi degs...
"Man kā audī un fofāgenu piekritējam liekas pašsaprotami ka mašīnām, kurām ir 15 gadi vai mazāk, ir ksenons, bet citās markās kaut kā bieži vien tas ķeksītis nav ticis paņemts..." Vispār jau to gadu (2001.-2006.) audī un fofāgēniem ksenonus redz salīdzinoši maz.Katrā ziņā mazāk kā BMW, MB un Lexus noteikti...
Janozaurs rakstīja: Es par šo: m.ss.lv/msg/lv/transport/cars/mercedes/gl450/mcnox.html Pat daži taukšķi paliks remontiem.
Kas mani kaitina šitiem GL un arī iepriekšējās paaudzes ML - apaļie ventilatori... jaunajiem tie vēl ir izstrādāti eleganti un atbilstoši mašīnas koptēlam, bet šajos modeļos izskatās briesmīgi... citādi auto nav ne vainas. Ir braukts ar tādu.
Scotinsh77 rakstīja: Ok, paliksim katrs pie savaam domaam.
A tu domā ka bembijam nav jātaupa uz materiāliem un citām lietām? Par semakiem un piektajiem nav īpašu šaubu, tie ir atbilstošā līmenī, bet trešais - nu es domāju ka bembijs ar gadiem ir progresējis, un tava bembija salona kvalitāte ir atbilstoša gan golfam, gan A4, nu vienīgi noteikti izmantoti krutāki materiāli kā golfā - es saku "progresējis", jo pirms kāda laika man bija pirmā reize, kad sanāca rakņāties kādam bembijam pa vadiem - E36 - biju šokā - es domāju ka tā miza arī pēc kvalitātes būs audī konkurents, jo parasti to salīdzina ar audī, un cik sanācis saskarties ar E34, it kā salona kvalitāte atbilst C sērijas audī - bet līdz B4 audī tur kā cūkai līdz mēnesim - ja neskaita stipri labāku ergonomiku, kaut kas pa vidu starp otro un trešo golfu - jā, trešajam golfam salona plastmasi turas kopā vienlīdz labi vai labāk kā E36. Bet tikmēr tevis noniecinātā škoda - tas ir vienkārši golfs, kurā ir saekonomēts uz materiāliem - lētāka lupata, varbūt kādi lētāki vai vienkāršāki plastmasi.
Scotinsh77 rakstīja: Un, ko Tu , ar sho sacereejumu gribeeji pateikt?
Nifiga neiebraucu... ![]()
To ka tev nav loģiska iemesla uzskatīt ka škodā būs īpaši nekvalitatīvāks salons kā bembijā.
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
8
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13