Neņem viņu galvā, viņa virsotne ir 90 gadu auto un viņš nespēj saprast, ka cilvēki vairs ar tādām nebrauc, nemirkst eļļā līdz elkoņiem garāžas bedrēs.
Saki, cilvēki vairs nebrauc ar mašīnām, kurām ir motori, kuros tieši degkamerā iesmidzina dīzeļdegvielu? Ar ko tad viņi brauc?
Jā, kasiņ, vai tu esi vesels? Tā uzvilkies - un par ko? Iedzer baldirjāņus, lai varam turpināt
Es vienkārši esmu pamanījis ka tu nespēj atšķirt nopistu dīzeli no vīlēta dīzeļa, un tu to kārtējo reizi tikko parādīji, tad nu es izskaidroju, jo savādāk tu ar to savu murgošanu par nopisteņiem sevi visu laiku blamē, jo viss ko tu acīmredzot spēj saprast - ja nokūp - nopists. Tikmēr realitāte ir nedaudz savādāka - vienīgais kā pēc dūmiem noteikt dīzeli ar tehniskām problēmām, ir tad, ja tu ej pa ielu, un tev garām pabrauc dīzelis, kur pēc skaņas var pateikt ka pedālis ir grīdā, un jau sasniedzis pilnu pūtienu, bet vēl kūp ar melniem dūmiem - tādam ir problēmas - beigts MAFs, caurs kūleris, kaut kas tāds, kas liek vadībai padot par daudz degvielas. Tikmēr ja dīzelis nokūp, sākot paātrināties ar pedāli grīdā - tas ir nu, gribās teikt - normāli - motors ir saregulēts ar domu par to, kas sēž pie stūres - dīzelis pie pareiza [ķīmiski pareiza, ar degvielas/gaisa attiecību 14:1, jeb kāda tur bija] degmaisījuma kūp ar pelēkiem dūmiem un pie trekna ar melniem; trekns degmaisījums rezultējas lielākā izplūdes gāzu enerģijā, tāds ātrāk iegriež turbīnu - bet slodzē vairāk degvielas kā pareizam degmaisījumam nevajag - un vieglā slodzē pietiek ar liesu - tas arī uzkrītoši ir tajā viģikā redzams - pēc pārslēgšanās, kad spiediens ir nokrities, kūp ar melniem dūmiem, kad ieplūdē spiediens ir sapūsts, dūmi paliek pelēki.
Un tā kā tev mēdz būt īsa atmiņa - lai tu neiedomātos ka man šitentā dabas parādība patīk, atgādināšu - neesmu sajūsmā par kūpošiem dīzeļiem, un tāpēc neesmu sajūsmā par dīzeļiem vispār, jo dīzelis jau uz papīra kūp, bet tie jaunie dīzeļi, kuri nekūp, nekūp jo ir apkarināti ar dārgām un plīstošām ierīcēm, kuras pēc 5-10 gadiem tiks norautas, un tad kūpēs kā citi.
"Vai esi vesels? Sāku šaubīties par to"
Tikai tagad sāki?