- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Kanibaals rakstīja: H4 spuldze ir tāpati HB/9003 spuldze, kas ASV tirgum, tā kā ja nemaldos ir auto kam deg abi kvēldiegi. Vismaz uzmidžinot toč tiek iedegti abi.
Protams ka pamirkšķinot deg abi - ražotājam tak jānodrošina lai tie tuvie nemirgotu, tāpēc pamirkšķināšanas režīms ir tāds. Man tikmēr golfam ir raujamais lukturu slēdzis - pie ieslēgtiem tuvajiem, kloķi paraujot uz sevi, papildus tiek ieslēgti tālie, un kad kloķi atlaiž, izslēdzas tuvie, un otrādi.
imzz rakstīja: Man ieinteresēja msh piemērs par sprieguma kritumu: "savulaik zināms elektroniķis izrēķināja ka B3 audī ar dzimtajiem 1,5 kvadrātiem līdz labajam lukturim - vads iet gar kreiso lanžeru un tālāk pāri priekšai - notiek tīri 1,2 voltu zudums dēļ vadu" ( 1.2V , tā par daudz ) Zinot vara īpatnējo pretestību , nav grūti aprēķināt sprieguma kritumu pēc oma likuma. Pie kam ir online kalkulatori, kas lielāko daļu darba veiks jūsu vietā. Tātad spuldzes jauda, piemēram, 100W, strāva būs: 100W/12V=8.33A, vada garums 2m, šķērsgriezums 1.5 mm2, pretestība 0.0224 omi , sprieguma kritums U=IR, 8.33*0.0224=0.186V, aptuveni 0.2 V, lietotais kalkulators owenduffy.net/calc/WireDcResistance.htm
Es tikko izrēķināju ar vienu citu, un tur bija divreiz lielāks zudums. Jebkurā gadījumā garums ir jūtami lielāks, un man nav pamata ticēt ka cilvēks, kurš pelna maizi ņemoties ar elektroniku [specialitāti nezinu, tik zinu ka bijušajai mašīnai pats uzbūvēja un saprogrammēja otrās paaudzes gāzes vadības bloku un ļoti nopietnā līmenī cērt auto elektrību, lai arī tā ir tikai piepelnīšanās] nemācētu izrēķināt. Jebkurā gadījumā ir graujoša starpība starp normāļu standarta konfigurāciju un uzlabotu slēgumu - minos, kaut kad rudenī viens paziņa atbrauca pie manis ar B4, sūdzoties ka lukturi blāvi - paskatījos, pamērīju, īsti nav kam piekasīties, bet nu uz spuldzēm bija kaut kas uz 12 voltiem. Man tikmēr halogēnspuldžu nominālais spriegums...
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
18
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13