Vai tad es pie Tevis personīgi griezos ar Problēmu, jeb vispār to Tēmu es ierosināju vai varbūt kādu aizvainoju ar šo savu emocionālo uzrunu ? Es tikai atgādināju dedzīgajiem "likuma un kārtības piekritējiem" par to, kas viņus drīz vien sagaida.Prieki nebūs ilgi.Starp citu, iepriekš ir jau bijuši gadījumi, kad cilvēks saņem no csdd epastā depešu par to, kar braucis gar stacionāro foto radaru bez derīgas TA.Pagaidām (līdz šim) ne sodu, bet vnk kā brīdinājumu/atgādinājumu. Aizdomājās un aizmirsa iepriekšējā dienā iebraukt.Ne tur kāds muļķis, nedz kapeikjājējs, pāris gadu vecs auto.Krievijā jau veselu gadu darbojas sistēmas, kas fiksē līniju pārkāpumus un sūta sodus.Un aizkadrā veseli biroji ar 200 operātoriem sēž un "izskata" dajebko, par ko varētu "iekasēt".Industrija darbojas un tās ieviesēji labi nopelna.Maksātāji savukārt priecājas, paši nejēdzot īsti par ko.Turklāt ir zināms, ka par šādu iekārtu fiksētiem pārkāpumiem var kaut 60x dienā maksāt.Viena lieta ir plātīties, ka es taču esmu Godīgs un tas uz mani neattiecas, bet cita ir, kad nāksies samaksāt par katriem "nejaušiem" 5cm un 1km/h. Bet tā būs, tas ir 600% skaidrs.
Par Krievijas brīnumradariem var visādus brīnumus atrast, piemēram, nobildēts ātrumpārkāpējs, kurš atrodas uz evakuatora utml.
Bet vienā otrā tehnoloģiju izmantošanas jomā krievi ir priekšā daudzām valstīm. Piemēram, ar droniem fiksē apdzīšanas un nepārtrauktās līnijas pārkāpumus, bet aptur aiz līkuma.
Jajā, šis ir reāli- tur pat bija ka piefiksēto a/m numuru izlaiž caur attiecīgo datubāzi un paziņo 1km tālāk esošam mentu postenim.Ja tur kaut kādi cik tur tie pārkāpumi gada laikā neesot nomaksāti- tad tiesības nost un mašīnu uz atstojņiku.Tā ka arī alimentu un komunālo pakalpojumu nemaksātāji lai sāk ausīties.
Kas vēl zīmīgi- krieviem ir jau kādas dažas "savas" izstrādātas tās sistēmas un viņi neko nemaksā teiksim tādam gatso koncernam.Un vēl lasīju melns pa baltu, ka tieši tur esot runa un ideja kā visur maximāli izslēgt cilvēka līdzdalību pie paša procesa fiksēt/sodīt/nesodīt.Ja piem vecāka gadugājuma gatso fotoradariem ir vajadzīgas uz asfalta uzkrāsotas baltas līnijas, tad šiem tās ir elektroniski virtuālas- kritiskajā zonā viena zaļa/balta, otra sarkana- tiklīdz elektroniski piefiksē ka uzbraukts jau uz sarkanās, tā uzreiz čau un maksā ragā. Gatso starp citu ir arī pilnīgi Jauna izsrāde nupat nesen- braucēja ģīmi atpazīs ka nemetās.Tā ka krājam Naudu ;D