Sveiki visiem, vaidzēs nedaudz padoma.
17. Oktobrī devos uz Ventspils CSDD likt autovadītāja tiesības B kategorijai. Īsāk sakot - nenoliku, šī bija paša vaina. Nezināju atskaites punktus eksāmenu Audi, lai paralēli parkotos. Mācijos braukt Golfā.
Tā kā man jādodas atpakaļ uz Dāniju 21 Oktobrī, ļoti steidzos eksāmenu nolikt, bet diemžēl Ventspilī nebija pieejamu vietu. Pieteicos, kur nekad nebiju bijis - Jelgavā, labi, meloju biju aizbraukt pakaļ māsai kopā ar māti, pabraukāju 15 minūtes 15. Oktobrī, nelikās nekas traks (Daudz vienvirzienu ielas un tas apmēram viss).
Pieteicos braukšanas eksāmenam Jelgavā uz 19. Oktobri. Atradu instruktoru 18. Oktobrī, ar ko neudz tiku pabaudīt Jelgavas ielas, un par laimi brauca ar tādu pašu Audi, kā eksāmenos un izņēmām arī figūras. Ar instruktoru problēmu nebija, un atkal nebija satraukumam pamata.
19. Oktobrī devos uz eksāmenu nedaudz satraucies kur mans eksaminātors, bija vīrietis gados.
Noliku figūras ar Pirmo, bet noslāpu, kad veicu paralēlo parkošanos.
Sākām braucienu, lika no CSDD teritorijas no sākuma nogriezties pa kreisi, un tad jau uz ceļa griezāmies pa labi. Redzēju, ka pēc pirmā krustojuma zīme 30 ir, un ļoti labi apzinos to, ka zīmes darbības zona ir līdz nākamajam krustojumam un tad nu Es arī braucu uz saviem 30. Mēs pārbraucām krustojumu un Es turpināju braukt uz 30, jo man teica, lai Es izvēlos braukšanas ātrumu attiecīgi ceļa ierobežojumiem, un situācijas. Un tā kā ceļs tur nebija vislabākajā stāvoklī bedrēm pāri braucu uz tiem 30 atļauto 50 vietā. Ļoti daudz neieskrējos eksāmena laikā, un reti, kad tiku pie tiem 50, jo gandrīz visur trāpijām uz luksaforiem. Tikām pie viena neregulējama T veida krustojuma, kur man bija stop zīme ar spoguli pret kreiso pusi. Veiksmīgi apstājos, un novērtēju situāciju tā, kā nevienu spogulī nevienu neredzēju braucu krustojumā pa labi. Un kad biju izbraucis, parādijās Mersis, kam nācās bremzēt. Eksaminātors par to sūdzējās brauciena beigās, lai gan Es nebiju spējīgs neko darīt lietas labā, jo vietā ir spogulis, uz kā man bija jāpaļaujas jo savādāk ceļs bija nepāredzams dēļ mašīnām kas tur stāvēja. Protams Es purnu varēju lēnām izbraukt uz krustojumu, bet tajā pat laikā Mersim būtu jābremzē tik un tā ja Audi garais purns ir uz joslas.
Tiku pie nepietiekama vērtējuma Sagatavošanās braukšanai. Darbības ar vadības ierīcēm un papildierīcēm. Noprotu, tas ir sajūgs, bremze, gāze un pagriezieni.
Piekritīšu daļēji, jo man mašīna noslāpa vairākas reizes, bet tajā pat laikā stress darīja savu mašīnā ar kuru nobraukāju stundu kopsumā un tad eksāmenā. Vēl noslāpšanas laikā, neizraisīju bīstamas situācijas un atsāku braukšanu nekavējoties. Neticu, ka ir iespējams jaunam braucējam izjust pedāļus tik viegli, ja pirms tam ir tikai braucis ar vienu citu mašīnu.
Tad tiku pie nepietiekama vērtējuma Satiksmes organizācijas un regulēšanas līdzekļi>Priekšrocību ievērošana un izmantošana
Nezinu, par ko man bija jāpiesienās šeit, par to, ka palaidu gājēju, kad tas kretīns vilkās pāri sarkanajam. Vai arī par to, ka neapdzinu to smago, kas brauca uz 70 jau pie pilsētas Robežas, jo varu pabraukt ātrāk. Kad biju uz galavnajiem ceļiem lieki nedomāju - braucu.
Tiku arī pie nepetiekama vērtējuma Satiksmes pārlūkošana, pārliecināšanās par drošību>Satiksmes pārlūkošana, pārliecināšanās par drošību.
Stāstu par stop zīmi jau lasījāt, trijstūrus ievēroju devu ceļu arī tiem, kas bija nedaudz tālāk nekā parasti to darītu. Spoguļi arī bija labākie draugi, nezinu kur varēja man piesieties par to. Un tad ļoti intresanti ir tas, ka Satiksmes situāciju novērtēšana (bīstamības paredzēšana) man ir nolikts Labi, itkā kaut kas šeit neiet kopā.
Tad arī pēdējais nepietiekamais vērtējums bija Tolernace un ceļa dalīšana ar citiem Satiksmes dalībniekiem.
Kā jau teicu, devu ceļu tiem, kam tas bija jādod un tā Stop zīme ir vienīgais par ko man liekas varēja man piesieties. Vēl par Toleranci, ārpus apdzīvotas vietas lika apgriezties braukšanai pretējā virzienā, iebraucu pieturā lai to izdarītu, un gaidīju savas 2-3 minūtes, jo mašīnu bija samērā daudz un instruktore vienmēr teica, lai labāk pagaidu, kad vismaz ir paliela tā distance, lai paspētu ieskrieties - tā arī izdarīju.
Vēl viens interesants moments bija, kad man bija jānogriežas pa kreisi regulējamā krustojumā, pēc viena apļa un protams jādod ceļš ir tiem, kas brauc taisni, un pa Labi no pretējās puses, to arī darīju, ceļs tukš iebraucu krustojumā, kad jau cita mašīna turpināja braukšanu taisnā virzienā, lai gan bamperis bija viņa joslā, Es pats par savu kļūdu ieminējos un man liekas, ka tas ir labs rādītājs tam, ka spēju izvērtēt situācijas, un pats redzēt savas kļūdas.
Labi, tas arī apmēram ir viss. Gribu jautāt, vai Es domāju, ka šis ir pārstrīdams variants?