- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Kanibaals rakstīja: Aizved nolakot pie jebkura krāsotāja ne jau lukturis jāpulē bet gan jāatjauno aizsarglaka. Plika plastmasa saulē būtu pagalam gada laikā.
Ir kāds prūfs? Dzirdēju pretēju viedokli - cūdīga lakošana nedzeltē un drīz atkal jāpulē. Savam vasaras sākumā uzpulēju bez lakošanas, pgdm viss čotka. Bet ja ir proofs par UV briesmu darbiem (par UV iespaidu uz garām polimēru ķēdēm esmu informēts), jāskrien kkā lāpīt situāciju.
darklight rakstīja: Vasaras sākumā veicu Astrai šo procedūru. Ņēmu smilšpapīrus no 800 pakāpeniski līdz 2000 un slīpēju visu to dzelteno, necaurredzamo herņu nost. Pēc tam ar pulējamo pastu. Tik dzidrus lukturus tam auto nekad nebiju redzējis. Tad ņēmu laku un visu sačakarēju
. Ok - ne jau nu galīgi sačakarēju, bet otrajā kārtā sanāca pamatīgs apelsīns, kas nedaudz sačakarēja visu efektu. Kāpēc tā sanāca - nav ne jausmas, laku no baloniņa pūtu pirmo reizi mūžā, bet it kā viss pēc instrukcijām. Lai nu kā - efekts ir pamatīgs - tumsā atkal ir normāls, fokusēts stars, gaismas arī vairāk. Cik ilgi turēsies? Ta jau redzēs.
Apelsīns otrajai kartai sanāca tāpēc, ka pirmo kārtu pārkaltēji. Pirmā kārta nedrikst kļūt sausa, tobiš nelipīga. Sanāk diezgan ātri nest virsū otro kartu un telpas temperatura ir vēlama pēc iespējas siltāka.
Volx rakstīja: Beidziet žīdoties, ielieciet jaunus binokļus. Visa tā pulēšana, lakošana ir pagaidu līdzeklis un uz laiku. Beigu beigās tāpat būs jāmaina, ja jūs tagad tehniskā nelaiž cauri .
man tādi pulēsanas meistari arī piedavājās pulēt astrai, jā ok, izgāju tehnisko, bet pēc kādi 2 gadi atgriezos izejas pozīcijā ![]()
Tieši tā. Pulē kreisajos kantoros priekš pārdošanas. Tāpēc ari 2 gadus ilgāk nekalpo. Normāli meistari slīpe matētu un klāj ar laku. Uz pulētas laka neturēsies. Vismaz ne tā, kura paredzēta lukturiem. Viņai ir divi efekti. Aizsarga no UV, lai plastikāts nedzeltētu un veido cietu kārtiņu, kura iztura to akmentiņu deformāciju, kur plastikatā paliktu pēdas.
eidis rakstīja: Nav taisnība - man 2 gadi apkārt, nekādas pazīmes par nepieciešamību vēlreiz pulēt. Honda
Kā tā nevar būt taisnība!? es tak nestāstu kkur saklausītus piemērus, bet reāli no savas mašīnas. OK, varbūt tai laikā varu kļūdītie 2,5-3 gadi moška bija, bet rezultāta es tāpat ieliku jaunus lukturus. Man tur viņi nav tik dārgi lai ķēpātos ar šitām visām mahinācijām ![]()
Kalvis99 rakstīja: Manai vecajai mašīnai stikla hella miglas lukturus izsita pavisam ātri ceļinieku uzbērtie akmentiņi uz piķa no pretim lidojošie. Plastmasas gaismas veselas.
Jauns stikliņš un aidā, ja vien gumijas nelaiž cauri kondensātu.... Par stikliem runājot - vecām hellām ar manāmiem virspusējiem bojājumiem dzidrība un attēls ir jūtami labāks nekā gludiem depo stikliem - neticami, bet fakts, manīts savulaik C4jam pārkrāmējot no 2 lukturiem vienu - tāds gemorojs ar lampām laikam tikai C5jam bija, kgan arī ne tik traki, sameklēju pāri, ielika un viss bumbās (ja vēl nebūtu servisos pizduni, kas macētu korekti pievienot ķegai gaismu korektoru, vispār būtu jauki). Šie izskatās, ka ir no 80ka.