Nene, es "formulēšu" skaidrāk- piem,ja kādam darbiniekam/ privātpersonai priekšnieks ir piešķīris darba auto ar regulāri/parastu numuru HNxxxx un uzrakstu "SIA Pipuks, attejas podu līzings un uzstādīšana, LV4xxxxxxxxxx, Olaine, Suudu iela 4a, tel +371-697xxxxx" , --vai ir teorētiska iespēja, ka šis minētais darbinieks kā privātpersona ir reģistrējies Taxify un visu nakti pa kluso jaāj šo te viņam uzticēto darba auto, vadādams savus personīgos klientus?
Es domāju, ka nav nekādu problēmu. Piedevām ar darba devēja degvielu.
Tagad gan MK notaikumos ir punkts, ka autmašīnas turētājam vai īpašniekam ir jābūt tam kantorim, kas ir reģistrējies kā pārvadātājs.
Nu tas jau tikai tagad/šodien/nupat tika "pateikts".Ir taču vesela kasta/suga tādu ļaužu, kas "māk" iztulkot, lai kas netiktu teikts vai rakstīts.Jo tie "pateicēji" vai nu ir galeeji debiili vai nu viņiem tas ir vnk "interesanti"- jebko pateikt tā, lai vidēji statistiskajam kretīnam tas nebūtu saprotams.
Nevajag nemaz nakti. Pa ceļam uz/no darba paķer kādu līdzbraucēju vai arī braucot darba darīšanās, pa ceļam piepelnās. Nekas slikts tas nav. Pats kādreiz esmu braucis ar pazīstamajiem par 1 latu līdz Rīgai.
Un SIA mašīnām eksistē tāda obligāta lieta kā degvielas atskaite, kur tev ir jādeklarē visi darba braucieni. Un privātie braucieni ir jāpārvērš par darba, lai VIDs nepiesienās.
Jā.Itin jo īpaši ,ja auto ir uz uzņēmumu un Priekšnieks maksā ikmēneša nodokli sakarā ar to, ka to auto kāds lietotājs "varētu izmantot pers.vajadzībām".Kas viņam liedz nobraukt pa nakti to sotaku pa rīgu un pēc tam uzrakstīt, ka tajā dienā brauca acis pār-griezis gaisagabalu no Purciema piem uz Ģintermuižu svarīgas darba lietas lietas kārtot?