- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
GB12 rakstīja: Biļeti vispār var arī pie vadītāja nopirkt. Un, ja zini, ka brauksi, kur problēmas pirms tam samainīt naudu? Un noteikumu, ka nezināšana neatbrīvo no atbildības, neviens nav atcēlis. Līdz ar to, visa tā basņa par sīcenēm un visu pārējo ir tikai atruna, lai attaisnotu zagšanu.
Ja zinu, ka man ir e-talons ar apmaksātiem braucieniem, nekādu naudu nemainu. Kad pēkšņi izrādās, ka manai naudai, ko esmu iemaksājis RS un neesmu paspējis izmantot, ir derīguma termiņš, diezko nejūtos zaglis, turpinot braukt. Drīzāk kāds cits ir zaglis, piesavinoties manu naudu. Un pat ja gribētu mainīt - kur tad ir tie maiņas punkti?
msh rakstīja: Es nerunāju par to, cik tas ir labi vai pareizi - es tev prasu - parādi kur notiek, kā tu saki, "zagšana". Jo paturpinot tavu loģiku tālāk, ja cilvēks kaut kādu gabaliņu, kas ir pilnībā kaut kāda sabiedriskā transporta maršrutā, noiet ar kājām, viņš arī ir apzadzis attiecīgo firmu - jo tak viņš varēja kāpt transportā un maksāt, a šis, bļin, izdomāja iet un nemaksāt! Ar vārdiņu "zagšana" apzīmē procesu, kur kaut kas tiek paņemts bez īpašnieka ziņas. Ja es atmūķēšu tavu sābu un to aizdzīšu, es to būšu nozadzis, bet ja es tikai atmūķēšu grabažnieku, ielīdīšu iekšā un tev nezinot, kopā ar tevi aizbraukšu kaut kur, es arī būšu to mašīnu nozadzis? :D
Mana loģika ir, ka, nesamaksājot par maksas pakalpojumu, kuru tu izmanto, tu zodz un esi zaglis. AV piesaucu ne jau "labi vai slikti" pēc, bet tieši tāpēc, vai vārdiņš "zagšana" ir jāapzīmē tik šauri, kā tu raksti.
GB12 rakstīja: "Pēkšņi uzzinu" :D tu, protams, domā, ka to e-talonu tu varēsi izmantot arī savā 100 gadu jubilejā, lai pēc protēzes aizbrauktu, vai ne? Un RS ir vainīga un jājūtas tevi apzagušai, ka tu "nezini", ka e-talonam ir derīguma termiņš. Tu droši vien arī veikala dāvanu karti saņemot, noliec pensijas dienām, ja nu nebūs par ko rijamo nopirkt, varēsi pēc 50 gadiem aizčāpot uz Mola rimčiku roltonus sapirkt. Un, ja tie nedos, skaitīsies, ka viņi ir tevi apzaguši, piesavinoties tavu naudu. Un vēlreiz - biļeti var nopirkt pie vadītāja. Es esmu piecdesmitniekus mainījis. Vēl nekad man nav atsvieduši atpakaļ. Tā ka, ja gribi būt godīgs, tad var, un nav jāizdomā stulbi attaisnojumi.
Tipa ir kaut kāds likums, ka skaidra nauda obligāti jāvazā līdzi? Autobusā karti neņem. Un neesu tāds RS "fans", lai ļoti piedomātu, ka godīgi iegādājoties 20 braucienu e-talonu, kas pietiek ilgākam laikam, skaitītu dienas, cik tas derīgs. Vēl godīgāks pat negribu būt. Ļoti noderētu tāds maksājumu kartē integrēts e-talons, kā Citadelei, bet netaisos arī dēļ dažiem RS braucieniem banku mainīt.
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13
Kā plānots iztērēt 40 miljonus eiro EKII privātā transporta atbalstam? Cik lieli būs pabalsti un kam (+ VIDEO)
23