arī 2+1 nav nekāds rožu lauks, īpaši, ja ceļa, ir tik daudz pieslēgumi un krustojumi, kā tas ir uz A1...
Vai 2+1 būs labāks risinājums - galīgi neesmu pārliecināts, jo tur tik pat daudz zemūdens akmeņu...
Nu vismaz drošāk vajadzētu būt. Piemēram, braucot uz Tallinu ir barjera pa vidu. Līdz ar to arī tīri praktiski nav iespējams ieskriet kādam purnā. Bet pat, ja barjeru neliek, doma jau būtu, ka apdzīt uz šāda ceļa nedrīkst vispār - tāpēc arī tā +1 josla, kas mainās.
Man gan liekas, ka to par neveiksmīgu eksperimentu sauc tikai tie, kas tur brauc retāk. Citādi - ceļš funkcionē gluži labi. Jā, atsaldeņi ir arī tur, bet principā sadarbojoties satiksme virzās ļoti labi. Pie tam jau satiksmes intensitāte ir ļoti liela un ja būtu parastas 2 joslas, būtu daudz sūdīgāk.
Par 2+1 esmu interesējies un tur viss nav tik viennozīmīgi. N-tie pieslēgumi, ar barjeru/bez, cilvēku uzvedība (ja bez barjeras, tad nezin kāpēc man liekas, ka netrūks entuziastu, kam 2 joslas vienā virzienā var būt par maz).
Starp citu, esmu dzirdējis, ka +/- pašlaik tiekot veikts pētījums par to, vai tehniski iespējams esošo plato nomaļu ceļu pārveidot par 2+1 variantu.
Katrā ziņā, ja arī tur tādu 2+1 ieviesīs, ir sagaidāms, ka dažus pirmos gadus cilvēki pielāgosies, gana daudz avarēs un atkal ziņās būs jālasa vaimanas par nāves ceļiem, zviedru kapiem u.t.t.
Nu barjerai, vai vismaz kaut kādiem mīkstajiem stabiņiem tur toč pa vidu ir jābūt, citādāk, protams, visādiem atmarozakiem nepārtrauktās neko nenozīmē. Tur es 100% piekrītu.
Ja tur brauc ikdienā, pieņemu, ka cilvēki tiešām pierod, bet tiem, kas tur retāk brauc parasti tas sagādā lieku stresu un galvas sāpes, jo nu satiksmes virzība tur tomēr nav normāla un pietiekami droša, manuprāt. Bet ar to pierašanu jau arī - nu cilvēki pierod arī pie 15 grādiem istabā, pelējuma un tekoša jumta, bet tas jau nenozīmē, ka tas ir baigi kruta.
Zviedrijā tādu ceļu ar barjeru ir papilnam, vairākus desmitus km garumā. Bet pie mums jau braucot uz 20 km/h rāvējslēdzēja principu ievērot nemāk, kur nu vēl uz 90+
Un vēl kāda lieta - ja tagad ir kur noplīsušam apstāties, traktoram lēnāk pavilties un riteņbraucējam pabraukt, tad gribu redzēt to situāciju, kad barjerotā vienjoslas pusē brauc velosipēdists, traktors vai nedod Dievs - ir kāds noplīsis. Pat ja tas ir transportējams un novelkam - cik laika paies, kamēr to šauro bezizeju atbrīvo...