Jā, kontrolējas - pēc tam kad TU esi pielāgojis savu braukšanas stilu tomātkārbai - jā, tu savu stilu, un nevis otrādi - pēc tam jau kontrolējas, jā
Tāpēc arī tu noteikti prasi par to ilgāko laiku, jo braucot ilgāku laiku, tu pierodi pie kontroles trūkuma un vairs uz neko neceri...
Mazs piemērs iz dzīves - nepilnus divus gadus atpakaļ vienā pasācienā, kuru organizē organizācija, kuras biedrs es nomināli esmu, tās vadītājs man paprasīja pāris cilvēkus aizvest līdz 10 km attālajai autobusa pieturai ar nesen nopirkto organizācijas mašīnu - 2004. gada tūrānu. Es nodomāju - "o, varēšu salīdzināt kā 2.0 FSI iet salīdzinot ar mana golfa 2.0 8v" - aizejam pie mašīnas, attaisu durvis, a tur, a tur - normāla kloķa vietā uz priekšu/atpakaļ bīdāmais sūds, selektors... Nu ko, iekāpjam, sāku braukt, izbraucu uz ceļa, izdomāju pamēģināt kā tas motors ceļ apakšās, parasta situācija ar manu golfu - mhm, protams, pamēģināsi ar sūdomātu tādu gājienu - neliels gāzes pedāļa nospiediens [ne jau līdz grīdai], sūdomāts aizgāja kikdaunī, sekoja ūūūūūūĒĒĒĒĒĒĒĒĒĒ un paātrinājums ar četrām štukām pulkstenī...
Citu, ar šo lietu saistītu dabas parādību es novēroju dižās pilsētas ielās, retāk liepājas ielās - situācija izskatās šādi - apstājos uz ielas ar divām joslām vienā virzienā, un man blakus apstājas kaut kāds jauns sūds, par kuru skaidrs ka uzliekot uz strīpas, mans golfs tādu izpuļķē vienos vārtos, jo to sūdu ražotājs ar motoriem nekomplektē - iedegas zaļais, un tas sūds aizplēš - kādēļ? Jo, kā jau tu zini, sūdomātam ar gāzes pedāli viss ideāli kontrolējas - mazs piespiediens, sēņošana, bik lielāks - "vpizdu racing" režīms. Bet mans režīms ir pa vidu, ko no sūdomāta būs grūti dabūt, ja nu vienīgi kāda limuzīna ar V8 - pārslēgšanās punkti ir pie 2 - 2,5k, biežāk tuvāk pirmajam ciparam, bet pedāļa nospiediens uz 60%, kas mana motora gadījumā nozīmē 80-90% no pieejamā griezes momenta + vēl es tā palēnāk pārslēdzos, jo kārba luftē.
Bet kāpēc tu piesauc tomāta rokas režīmu, man nav ne jausmas - tas vairāk ir tāds marazma režīms - tu esi nopircis mašīnu ar tomātu jo negribi slēgt ar roku robus, bet pēc tam pats ar roku tos slēgā = tu pats atzīsti ka tā kārba ir sūds.
Lai tomāts tiešām perfekti kontrolētos ar gāzes pedāli, vispirms vajag tomātu kam var pievienot šitento bloku, un ielikt šitento bloku www.msgpio.com/manuals/mshift/4L60e.html