"Islamā nav nekādu pretrunu.
Ja gribi papildināt savas zināšanas pat kļūt pārliecinātāks kristietis, tad palasi par islamu"
Es tevi apbēdināšu - es to esmu darījis pietiekami daudz. Pamudinājums bija mana interese par vēsturi - vienkārši es nevarēju saprast, kā vispār armēņu genocīds varēja notikt tā, kā tas notika - pastudēju islāmu, palika skaidrs. Paskatījos arī pāris islāma pētnieku viģikus, kuros viņi izskaidro dažādus islāma aspektus, tajā skaitā dažādas pretrunas, un kā tās radušās. Teiksim, kad tu stāsti ka "islāmā nav pretrunu", tu stāsti pilnīgas muļķības - pirmais piemērs - ir pants "tev ir tava reliģija un man ir mana reliģija" - man liekas ka tas bija tas pants, ko pēc katra terora akta visi islāma attaisnotāji skandināja - un ir pants "cērtiet galvas neticīgajiem" un "allāhs man ir licis vest džihādu līdz visi uz zemes esošie cilvēki apliecinās ka nav dievu bet ir allāhs un muhameds ir viņa pravietis" - kā tur īsti ir, ir pretruna vai nav? Ja tā būtu bībelē - tā būtu pretruna - bet tā kā tas ir korānā, tā nav pretruna - korāns ir kā gara atklāsme, vispirms allāhs sludināja saticību, pēc tam pārdomāja ka nah tos neticīgos un sludināja džihādu - pirmā frāze ir patiesa, bet otrajai ir lielāks spēks - bet priekš neticīgajiem var skandināt pirmo, jo korānā tā tak ir! Ir arī vēl daudzu citu piemēru un prikolu. Tajā skaitā pantu, kuri ir tieši priekš muhameda ērtībām - bībelē neatradīsi pantus, kas nosaka ka sekotājiem neapgrūtināt Jēzu Kristu ar jautājumiem vai ko tādu. Musulmaņiem, ja kas, ir ne tikai korāns, bet arī vēl dažas grāmatas.
Ja kādam šķiet ka islāms ir saliekams kaut kādā tabulā kā vienlīdzīgs ar kristietību, šis "kāds" dzīvo nevis 21. vai 20. gadsimtā, bet gan 14-tajā vai 10-tajā. Tie bija viduslaiki, kad katoļu baznīca zem Kristus vārda nodarbojās ar visādu huiņu kam nebija nekāda sakara ar Dievu un kas nebija nekādīgi attaisnojams pēc bībeles - lai mazinātu iespējamību ka sekotāji to varētu atkost, attiecīgi baznīcas valoda bija latīņu, un bībeles arī drīkstēja būt tikai latīniski, lasīt - parastajiem cilvēkiem nesaprotamā valodā. Ar šito "kristietību", jā, islāms ir salīdzināms - vēl vairāk - tā kā islāms ir jūdaisma, zoroastriānisma, hinduisma un kristietības maisījums, muhameds noteikti no šādas "kristietības" arī ņēma pietiekami daudz piemēru. Bet pasaulīgu gala rezultātu kristietībai, bez pēdiņām, un islāmam, lasīt, abu laicīgos augļus, tu vari palasīt vēstures grāmatās par 100-200 gadus veciem notikumiem - ja kristietība būtu vienlīdzīga ar islāmu, tu tagad kaifotu nevis par amerikāņu tačkām, bet amerikāņu zirgiem, jo mēs joprojām dzīvotu viduslaikos.
P.N. Trešais teikums ir taisnība - domāju ka jau viss beidzies, bet tu piepeši esi kārtējās pērles izspļāvis