Uz šito loģiku parakstos es, vienīgi saprāta robežās izsvītrojot to "rādžiņa darbināšanos". Problēma ir tāda ka es piederu mazākuma grupai - mana golfa aķis tiek lietots režīmā - stāv dažas dienas, uzgriež pāris reizes motoru un pēc tam to ģenerators lādē kādu pusstundu - vēl daži starti un īsāki uzlādes periodi, un atkal pusstunda - pats aķis priekš mašīnas, kurā atrodas, liels, un ģenerators arī liels, un ar 14,5v šokolādi iekšā - un vēl aķis šausmīgi reti redz mīnusus, nevis meteoroloģisko apstākļu dēļ, bet tāpēc ka mašīna sala laikā ļoti reti dabū atdzist ārpus garāžas. Ar to visu es manam 5 gadus vecajam trešajam deta senatoram prognozēju vēl vismaz otrus 5 gadus.
Bet problēma ir tāda ka liela, ja ne lielākā daļa šī foruma lietotāju stumdās pa dižo pilsētu - tātad, pēc auksta starta seko vairāk vai mazāk īss brauciens, kura laikā aķis var gadīties ka pat nepaspēj uzlādēties - un šādā lielāka aķa neuzlādētība, tam pašam kaitējot, var neizlīst ilgāku laiku nekā maza aķa neuzlādētība...
Tie +10-15% diži neko nemainīs ja ar ladēšanu problēmas tad tās vajag novērst pirms pērk akumulatoru, kas ar nav mazsvarīgi saprast dēļ ka vecais nolietojās. Bet lielāks aķis izturēs pārestības ilgāk.
Nope - msh pilnīga taisnība - bračka līdz bērnudārzam brauc ~ 500 metri, tad reizēm 500 metri atpakļ līdz mājai, un tālāk nekur, pēc 2 nedēļām pa tuvējo Mārupi - prasa WTF - pilnīgi jauns aķis vairs negriež !?!?! Da ko ta grib pie tāda režīma. Pie kam visas citas lietas tika pārbaudītas ir vairāk kā OK tam FF.
Reizi pa divām nedēļām jākabina klāt pie lādētāja. Es savulaik ar savu A90 braukāju bezmaz līdzīgā režīmā - pamatā uz 1,2 km attālo darbu - bija apmēram līdzīgs rezultāts; pēc 2 nedēļām sāka jūtam gurdenāk griezt.