Sveiki, problēma tāda, ka pārleca motoram ķēde, un tā ir galīgi vaļīga. Jautājums sekojoš, vai šim motoram šādā gadijumā tiek sadauzīti vārsti. Motora kods - Y20DTH
Teiksim tā - pēc šī video izskatās ka vārsti cietīs pie ķēdes pārlekšanas, tiesa te ir interesanta konstrukcija, ka sadales vārpsta netiek piedzīta no kloķenes pa tiešo, tā kā var gadīties, ka pat ķēdei pārlecot viss paliek dzīvs ...
Mans nav tik gudrs šinīs lietās bet ja reiz ķēde bija tik vaļīga kad varēja pārlekt,tad pēc idejas varēja dzirdēt graboņu kad dzinējs darbojas, jeb es kļūdos?
Vai vārstu drošība ķēdes vai zobenes pārlekšanas vai trūkšanas gadījumā neattiecas tikai uz zemas kompresijas benzīnniekiem, kuriem virzulis netiek līdz vārstam nevienā situācijā ?
Šī nav atbilde kas jāmeklē internetā starp visādiem gudriniekiem bet motorista darbnīcā.
Es teikti ka diezgan droši vārsti ir bijuši kontaktā ar virzuli bet brīnumi šad tad arī notiek, vienam paziņam vecam nisan dīzelim ceļā uz zobsiksnas maiņu tā pārtrūka, rezultātā trīs varsti uz nomaiņu+sēžu restaurācija. Citam, jau krietni jaunākam Nissan dīzelim pārleca ķēde, iztika ar galvas noņemšanu un visu mezglu pārbaudi. Protams ķēde un viss saistītais tik salikts jauns.
Iespējams, ka šāds jautājums tiek uzdots, lai saprastu, uz kurieni to mašīnu vispār vilkt? Uz tevis minēto motorista darbnīcu vai pa taisno uz tolmetu? Vēl jau arī tas, ka iemest uzreiz citu dzinēju arī var izrādīties lētāk, nekā sākt jaukt esošo.
Opel Zafira 2.0dti pārleca ķēde.
Sveiki, problēma tāda, ka pārleca motoram ķēde, un tā ir galīgi vaļīga. Jautājums sekojoš, vai šim motoram šādā gadijumā tiek sadauzīti vārsti. Motora kods - Y20DTH
i.imgur.com/HTBmX3D.png Virzuļi ir ar šādu iegrevējumi.