- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
ezis71 rakstīja: Divzonu klimatkontrole?
Jā.
msh rakstīja: Man patīk vārds "nopietnā diagnostika"
Man kaut kā liekas pašsaprotami fofāgena grupas mašīnām slēgties klāt ar VCDS. Bet nē, neko nopietnu te nevajag, te pietiktu pat ar tik vecu kabeli kā manējais.
Par pārējo - problēma pilnīgi noteikti ir mehāniska - ne jau beigta devēja dēļ klimats pārstātu padot siltu gaisu; tie čaļi kas to klimatu programmēja nav ar pirkstu bijuši taisīti ![]()
Kurš teica, ka nevajag spīdēt ar savu analfabētismu? "ne jau beigta devēja dēļ klimats pārstātu padot siltu gaisu" - nez ko vēl tas klimats darītu, ja devējs saka, ka padotais gaiss ir par karstu?! Bet, protams, tā ir tikai iespēja un problēma VAR būt mehāniska.
Bradypus rakstīja:
msh rakstīja: Man patīk vārds "nopietnā diagnostika"
Man kaut kā liekas pašsaprotami fofāgena grupas mašīnām slēgties klāt ar VCDS. Bet nē, neko nopietnu te nevajag, te pietiktu pat ar tik vecu kabeli kā manējais.
Par pārējo - problēma pilnīgi noteikti ir mehāniska - ne jau beigta devēja dēļ klimats pārstātu padot siltu gaisu; tie čaļi kas to klimatu programmēja nav ar pirkstu bijuši taisīti ![]()
Kurš teica, ka nevajag spīdēt ar savu analfabētismu? "ne jau beigta devēja dēļ klimats pārstātu padot siltu gaisu" - nez ko vēl tas klimats darītu, ja devējs saka, ka padotais gaiss ir par karstu?! Bet, protams, tā ir tikai iespēja un problēma VAR būt mehāniska.
Tāda bojājuma varbūtība ir tuva nullei. Klimata temperatūras devēji, sevišķi tie kas atrodas salonā, ir ilgspēlējoši - es neredzu iemeslu lai tādi sāktu piepeši rādīt nepareizus lielumus - bet ja nu akurāt devējs "pazustu", klimata bloks tāpēc pārietu avārijas režīmā nevis taisītu pilnīgu sviestu.
Piedevām es šaubos ka pat tavā iedomu variantā kas tāds notiktu - es diezgan ticu ka klimats atkostu gļukainu devēju un to ignorētu ![]()
msh rakstīja: Kam tas bija - kaut kādai amerikāņu misenei? Man šad un tad sanāk krāmēties ar VAG deviņdesmito gadu ražojuma klimatu dzelžiem - vadības blokus ražoja Hella, par devējiem neesmu īsti pārliecināts - beigtu temperatūras devēju kurš atrodas salonā man vēl nav izdevies ieraudzīt nekad - visi vienmēr darbojas, ja kaut kas izbeidzas, tad tie ir klapju motoriņi [jaunākām mašīnām] vai to potenciometri [tik vecām mašīnām kā C4 audī]. Par tādu gadījumu kā tavs, atkal - vācu inženieri ir bijuši gudrāki nekā jebkas, kas tur tevis aprakstīto dzelzi taisījis. Ja VAG Hellas klimats redz kāda devēja rādījumu -40 grādi, tad tas nozīmē "devēja nav", par to tiek atmiņā saglabāta kļūda un attiecīgā devēja rādījums tiek ignorēts/tā funkcijai piemērots avārijas režīms. Jā, iespējams ka situācijā kur buferī esošais temp devējs zaļā dēļ rādītu par 10 grādiem zemāku temperatūru [āra temperatūrai ir divi devēji, viens buferī, viens ieplūdes šahtā - nu, no mk5 un uz augšu buferī esošais devejs ir spidometram pieslēgts - klimats pieņem zemāko par pareizo], klimats tai noticētu, bet tam nebūtu nekādu īpašu seku, jo galvenais ir temperatūra salonā, nevis ārpusē. Ja kas, esmu ne reizi vien saskāries ar situāciju kur kāds ir uz fikso iemetis pliku klimatu iekš deviņdesmito pirmās puses audī, kas nozīmē neielikt nevienu pašu salona temperatūras devēju - iedomājies tikai, klimats kas nezina cik grādu ir salonā tomēr kaut cik adekvāti spēj sildīt - jā, protams, tur noteikti precizitāte ir pilnīgi nekāda, bet nu pats fakts ka es esmu tādas mašīnas redzējis nozīmē ka neviens tādu kombināciju pēc tam atmainīt uz trīs kloķiem nevēlas. Attiecībā par divu salonā esošu devēju rādījumu nobīdi - nebrīnītos ja tik jaunam klimatam kam salonā ir vairāki temp devēji, vadības bloks varētu taisīt arī pašdiagnostiku salīdzinot to rādījumus. Galu galā, klimats labi zina to kad mašīna ir auksta un līdz ar to kad rādījumiem būtu jābūt daudzmaz vienādiem.
Nē, ķīniešu miskaistei vārdā Volvo, kura ekspluatācijā ir pieļauta iespēja braukt arī ziemā aiz polārā loka. Un atkal tava pārliecība ir "nebrīnītos ja ". Tad nebrīnies. Klimats neko nezina un tikai īpaši "gudrām" mašīnām ražotājs iestrādā ateikšanos strādāt, nokļūstot kārtīgā ziemā - nu tā, lai ir droši, ka tu nosalsti, ja ārā ir kārtīgi auksts.
Kanibaals rakstīja: BMW buferī norauts devējs rāda -40°C un neļauj kondišku ieslēgt. Gāzes reduktoram bojāts sensors neļauj pārslēgties uz gāzi ari nav nekāda rezerve. Galu galā termodevēja parametri var aizpeldēt un arī vairs nerādīt pareizi, jo ne jau temperatūru tie mēra.
Tātad bembim kaut kas ir caur dirsu uztaisīts - VAGmobīļu klimats tajā variantā darbotos bez problēmām, vienīgi āra temperatūras aprēķins paliktu nedaudz - pāris grādu robežās - neprecīzāks. Kamēr gāzes reduktora devēja gadījumā nevis "devējs neļauj pārslēgties", bet gan "vadības bloks devēja bojājuma dēļ redz tik zemu temperatūru pirms kādas pārslēgšanās nav paredzēta. Ko var mierīgi apiet savienojot devēja vadus uz īso, liekot blokam redzēt vārošu reduktoru.
msh rakstīja:VAGmobīļu klimats tajā variantā darbotos bez problēmām, vienīgi āra temperatūras aprēķins paliktu nedaudz - pāris grādu robežās - neprecīzāks. Kamēr gāzes reduktora devēja gadījumā nevis "devējs neļauj pārslēgties", bet gan "vadības bloks devēja bojājuma dēļ redz tik zemu temperatūru pirms kādas pārslēgšanās nav paredzēta. Ko var mierīgi apiet savienojot devēja vadus uz īso, liekot blokam redzēt vārošu reduktoru.
Labāk - ielikt noteiktu pretestību, kas liek to temperatūru regulēt citādi. Vēl labāk - regulējamu rezistoru. Pavisam labi - atsevišķu speciāli projektētu shēmiņu, kas kopā ar officiālo vadības bloku nodrošina pareizu režīmu. Pavisam labi -salabot to visu officiāli pareizi.
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
19
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13
Visiem, kas ir saņēmusi Jūrmalas domes sodus no LMT luksofora kameras Majoros šis būtu jāzina (+ DOKUMENTS)
2