Latvijas tūrismam kirdik? - Forums - iAuto

Latvijas tūrismam kirdik?

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023

Izlasīju rakstu:

Latvijā sarūk vietējais tūrisms – pie vainas lēti avioreisi, vājš mārketings un cenas / Raksts

Pamuļķi brīnās - kāpēc tā?

Varbūt tāpēc, ka mums visi grib pa vienu dienu palikt miljonāri?

Salīdzinājumā - 

AB parks cenas - 28 EUR. ( !!!!!)

Divas reizes lielāks parks ar vairāk atrakcijām Lietuvā - Dino parkas ( Palanga)

Pieaugušie - 20 EUR, bērniem - 18 EUR.

Kāpēc nebrauciet pa Latviju ceļot?

1 2
0pis Reģ.: 16.02.2023
0 1 Atbildēt

Ceļš līdz Palangai, naktsmājas (ja tas ir izklaides/atpūtas brauciens, nevis skriešanās ar laiku). Protams, ja dzīvo Kurzemē vai pat Liepājā - Palanga tuvāk.

Vispār es jau sen esmu teicis, ka Latvijai ir jādalās un viena daļa iet uz Lietuvu un otra - uz Igauniju. 

0 0 Atbildēt

Palanga bija kā piemērs.

Varēju arī citu piemēru iedot.

p.s.

No Kauņas vai Viļņas ir vienāds attālums līdz AB parkam vai dinoparkam.

Kur brauks šo pilsētu ceļotāji? Rīdziniekiem protams, tuvāk Ab parks. Priekš tiem, pamuļķiem, tas jau domāts.

1 0 Atbildēt

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Viss notiek, uzvaras ritenis griežas! Gribētāji rindā pat! Sakuras zied un meitenes dejo!

imzz Reģ.: 27.02.2015
5 0 Atbildēt

Jāatzīstas, neesmu bijis štatos, bet man patīk ASV pie šosejām novietotie moteļi, kādi filmās un video redzēti vai cik. Brauc tāds amerikānis pa šoseju, jūtas noguris, ierauga moteļa tablo, kas spīd jau pa gabalu : 50 vietas kopā , 8 brīvas. Vietas ir standarta divvietīgie numuriņi ar atsevišķām durvīm otrajā stāvā ( galerija ar margām ar skatu uz auto stāvlaukumu )

Novieto auto, samaksā administratoram, paņem atslēgu  un vari iet gulēt, uzkost vai pastaigāties. No rīta brauc tālāk.

Nekādi vikrutasi ( spa, pirts, dīķis dārzā, karaoke u.c )  un bez iepriekšējas rezervēšanas.

ja meklē vārdu "motelis" , tad pa visu Latviju ir 36 un "kartē 20 ). Nav daudz, bet tam puse no šiem "moteļiem" vienalga ir viesu nami.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

imzz rakstīja:

Jāatzīstas, neesmu bijis štatos, bet man patīk ASV pie šosejām novietotie moteļi, kādi filmās un video redzēti vai cik. Brauc tāds amerikānis pa šoseju, jūtas noguris, ierauga moteļa tablo, kas spīd jau pa gabalu : 50 vietas kopā , 8 brīvas. Vietas ir standarta divvietīgie numuriņi ar atsevišķām durvīm otrajā stāvā ( galerija ar margām ar skatu uz auto stāvlaukumu )

Novieto auto, samaksā administratoram, paņem atslēgu  un vari iet gulēt, uzkost vai pastaigāties. No rīta brauc tālāk.

Nekādi vikrutasi ( spa, pirts, dīķis dārzā, karaoke u.c )  un bez iepriekšējas rezervēšanas.

ja meklē vārdu "motelis" , tad pa visu Latviju ir 36 un "kartē 20 ). Nav daudz, bet tam puse no šiem "moteļiem" vienalga ir viesu nami.

Latvijā nevajadzīgi. Pārāk mazi attālumi. 

robchix Reģ.: 04.03.2002
8 0 Atbildēt

Mēģinājumi tādiem moteļiem ir bijuši.  Liekas ka daži vēl velk savu dzīvību, bet funkcionāli tie vairāk pildīja pistūžu funkciju, kur rīdziniekiem ar auto aizlaist noņemt spriedzi ar kāda cita sievu... Uz tūrismu tie nekādu iespaidu škiet nav atstājuši.

0 0 Atbildēt

robchix rakstīja:

Mēģinājumi tādiem moteļiem ir bijuši.  Liekas ka daži vēl velk savu dzīvību, bet funkcionāli tie vairāk pildīja pistūžu funkciju, kur rīdziniekiem ar auto aizlaist noņemt spriedzi ar kāda cita sievu... Uz tūrismu tie nekādu iespaidu škiet nav atstājuši.

Moteļus vajadzētu brangi subsidēt no valsts budžeta. Lai nav jāpriecājas par katru iebraucēju, kas nolēmis palikt Latvijā. 

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Porto resort pie Lilastes ezera ir. Esot populārs igauņu vidū.

Motelis parasti ir pie autostrādes nekurienes vidū. Mums vienkārši nav autostrāšu un visi cenšas izvietot kkur skaistāka vietā. Ja jau būtu tās autostrādes, tad arī parādītos tāda veida iestatījumi. Tur nav nekāda sakara ar tūrismu.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Viencexpercs rakstīja:

Palanga bija kā piemērs.

Varēju arī citu piemēru iedot.

p.s.

No Kauņas vai Viļņas ir vienāds attālums līdz AB parkam vai dinoparkam.

Kur brauks šo pilsētu ceļotāji? Rīdziniekiem protams, tuvāk Ab parks. Priekš tiem, pamuļķiem, tas jau domāts.

Vispār jau tas AB parks ir diezgan pilns ar lietuviešiem (jā, esmu viens no tiem pamuļķiem, kas katru vasaru tur brauc 😉)

Naudasmaiss Reģ.: 10.02.2025
2 0 Atbildēt

0pis rakstīja:

Ceļš līdz Palangai, naktsmājas (ja tas ir izklaides/atpūtas brauciens, nevis skriešanās ar laiku). Protams, ja dzīvo Kurzemē vai pat Liepājā - Palanga tuvāk.

Vispār es jau sen esmu teicis, ka Latvijai ir jādalās un viena daļa iet uz Lietuvu un otra - uz Igauniju. 

Ko lūdzu? Kādu mēslu tu tagad murgo pedāli?

Latvija ir nedalāma. Tas ir rakstīts Satversmē. Punkts.

Tikai galīgais pamuļķis vai vatenis ir spējīgs izdomāt šitādus murgus. Negribu izklausīties agresīvs, bet vispar šitādus te "dalītājus" prasās atpizģīt un apmīzt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Spānija ir nedalāma. Tā domā Madridē. Katalonijai pienākas neatkarība. Tā domā Barselonā. 

“Sojuz ņerušimij” arī bija nedalāms. Varbūt “atpizģīt un apmīzt” vajag tos, kas tik pārliecināti zina, kas ir “nedalāms”?

P.S. tas nenozīmē, ka es atbalstu piedāvāto dalīšanas variantu.

2 2 Atbildēt

Vatesmīli. Es no tevis pilnīgi neko citu negaidīju.

Kāpēc nepiesauci ASV? Tur viss sadalīts pa štatiem ar saviem likumiem, arī 1:1 ka psrs! Ukrainā arī būs 1:1 kā psrs! Tādi pidari kā tu gribeja "sadalīt" un rekur atnāca arī palīgā un "sadalīja" tavi čomaki.

Iedzer beidzot indi pamuļķi!

uupis Reģ.: 13.01.2004
1 0 Atbildēt

bradypus kā reizi atbalsta sadalīšanu! Ne par velti viņš aizstāv krievu fašistu urlas! bradypus ir tik neizglītots tipiņš, ka jauc tādas elementāras lietas kā valsti ar valstu savienību! 

Šams stāsta ka Latvija un Spānija ir valstu apvienība, bet ASV un PSRS ir valstis bez pavalstīm, kuras ir apvienojušās savienībā! 🤣

1 1 Atbildēt

Speciāli priekš debilajiem kretīniskajiem meļiem pierakstīju, ka NEATBALSTU konkrēto piedāvāto dalīšanu. Bet ārkārtīgā divkosība, lietojot dalīšanas jēdzienu, komunistu pakaļlaižam lien ārā no katras šķirbas. 

Un NEKO nerakstīju par atšķirībām starp federācijām un cita veida dalījumiem - bet debilais kretīniskai melis momentāni ķeras pie MELIEM. Neskatoties uz to, ka šajā tēmā līst jūsu tupajiem prātiņiem ir daudz  par grūtu. Vai Vācijas federālās zemes, kuru kultūra un etnoss bustiski neatšķiras, ir līdzvērtīgas katalāņu un basku situācijai Spānijā,  kur tām nav pat federālās zemes statusa. Un vai Krievijas Federācijā burjatiem ir līdzvērtīgs pašnoteikšanās līmenis, kā, piemēram, Kalifornijai ASV?

Atgriežoties pie Latvijas - vai līviem un latgaļiem ir līdzvērtīgas tiesības kaut uz savas valodas lietojumu, kā dominējošajai nācijai? Atbildiet jau nu labāk uz klasisko jautājumu - kam pieder Krima?

0 0 Atbildēt

Tu tiešam esi muļķis. Nē nu bez jokiem. 

Valodas dialekti tieši arī ir viena no valsts iezīmēm.

Tukumā runā drusku citādi kā Sabilē vai Ventspilī. Arī Rujienā runā citādi nekā Aluksnē. 

Ja tu būtu gājis skolā, tad tev šitādas muļķības nenāktu pat prātā minēt kā attaisnojumu savai vates zābaka laizīšanas mānijai. 

2 0 Atbildēt

Dialekti? Tik viegli pamuļķi ir pavedināt uz pilnīgām muļķībām. Līvu valodai nav NEKĀ kopīga ar Latviešu valodu. 

0 0 Atbildēt

Nav īsti saprotams ko tu ar to gribi teikt, pamulķīt.

Gribi attaisnot divvalodību par kuru nesen bija referendums? Pareizi?

2 1 Atbildēt

Pamuļķiem NAV, saprotams, taisnība. Tikai to, ka tupa mētāšānās ar jēdzieniem, par kuriem pašam nav nekādas nojēgas, un solīšana “atpizģīt un apmīzt” precīzi raksturo komunistu pakaļlaižas intelektuālo līmeni. 

0 3 Atbildēt

Protams. Un atkal aizejam beztēmā un arī uz neērtiem jautājumiem neatbildam. Tipiska vate.

Aizej pameklē Satversmes oriģinālu.

2 2 Atbildēt

Debils esi, debils paliksi. Kāda jēga atbildēt uz debilu jautājumu? Nē, nepareizi. Bet tas jau netraucēs melot tālāk kaut ko paša sacerētu, jo mans viedoklis nepatīk, bet apstrīdēt nespēj, neatklājot savu patieso būtību.

0 2 Atbildēt

bradypus vatainums lien ārā —  Luhanskas tautas republika, Latgales tautas republika, Līvu tautas republika — melo kā krievs kurš NEKAD NEUZBRUKS Ukrainai - tāpat bradypus ir itkā vārdos ir pret sadalīšanu, bet labprāt sadalītu!

0 0 Atbildēt

Melis un manipulators. Es uzrakstīju, ka esmu PRET KONKRĒTO PIEDĀVĀJUMU, tādēļ nevajag MELOT, ka es to atbalstu, iebilstot pret viennozīmīgu sadalīšanas koncepta noliegšanu. Visaktīvākie sadalīšanās noliedzēji mūsu reģionā, noliedz PSRS sadalīšanos - tiesi kā tavs kolēģis komunistu pakļlaiža. Un kāds sakars ar “vatainumu”, ja līvi, piemēram, grib biedroties ar saviem somugru “radiniekiem”, nevis kuršu okupantiem? Vēsture nav nemaz tik melnbalta, kā tādiem komunistu manipulatoriem, kā tev, gribas to pasniegt. 

Par Ukrainu tā arī nesaņēmies atbildēt “diagnosticējošo” jautājumu - kam pieder Krima?

1 1 Atbildēt

Krima —> IR UKRAINA un būs Ukraina, kaut arī tev tas nepatīk!

Atšķirībā no tavas kremļa pakalpiņa nostājas ES SAVU nostāju varu nodefinēt PRECĪZI un NEPĀRPROTAMI!

0 1 Atbildēt

Viņš ir "pret konkrēto piedāvajumu".

Visai loģiski. Jebkurs latvietis teiktu, "pret jebkāda veida sadalīsanu".

Vatenis Breidijpusijs labprat sadalītu, pievienotu, atbrīvotu un svinētu atbrīvošanu pie okupekļa. Tas ir skaidrs kā diena.

1 0 Atbildēt

Nē, “jebkurš latvietis” neteiktu, ka PSRS sadalīšana bija slikta. Un kaut kā neesmu baigos latviešu protestus dzirdējis par “Saule, pērkons, Daugava” izmantošanu par Spānijas sadalīšanas himnu. 

Tikai komunistu pakaļlaiža vēlas, lai PSRS nebūtu sadalīta. 

0 0 Atbildēt

Tak ņem savu komunismu un ej uz Abreni - ko tu te ņemies?

1 0 Atbildēt

Tieši TU varētu ņemt “savu” komunismu un atbrīvot beidzot Latviju no komunistu sērgas.

4 1 Atbildēt

Jā man nepatīk. Es gribu, lai Krimas tatāru dzimtā zeme ir neatkarīga, nevis dalīta starp Maskavu un Kijevu. Bet tava nostāja ir skaidra - latviešiem arī neatkarība nepienākas - tikai jāpakļaujas Briselei, nevis Maskavai. 

0 3 Atbildēt

Ko tu pīpē ja tev rēgojas Briseles karaspēks Latvijā!!! Tek tev jau piecdesmit pirmo reizi saka - tin makšķeri uz pleskavu vai Abreni - tur ir tava laimīgā zeme!!!

2 0 Atbildēt

Demokrātijā nevajag karaspēku - pietiek ar tādiem Briselei lojāliem komunistiem, kā tu, kas ievēl attiecīgus vietvalžus. 

0 2 Atbildēt

Jā un kurš no autoinstruktoriem ir komunistu pakaļlaiža??? Var uzzināt?

2 0 Atbildēt

Nezinu par instruktoriem, bet neaudasmaiss ir komunistu pakaļlaiža. 

0 2 Atbildēt

Tu teici ka mans kolēģis ir komunistu pakaļlaiža - es tev palūdzu nosaukt! Bet tu kā krievs turpini dzīt melus un nekā konkrēta! pleskava vai Abrene - tava laimīgā zeme!!!

1 0 Atbildēt

Tavs kolēģis šeit komunistu propagandas uzdevumā, stulbeni!

0 1 Atbildēt

Ko tik neizdomāsi lai attaisnotu savus melus... 🤣🤣🤣

Rusofīls un federasts... 🤣🤣🤣

2 2 Atbildēt

Ja būtu pēc  pussija prāta, tad katras pilsētas centrālo laukumu vēljoprojām rotātu pa ļeņinēklim. 

Kad bija komunisms es vēl faterim kulē kratījos. Idiot.

0 0 Atbildēt

Neko citu, kā MELUS nevar izdomāt, lai manu viedokli “apstrīdētu". Komunisms bija gan tad, kad fāterim kulē kratījies, gan tagad, kad pats kā kule kraties.

0 0 Atbildēt

🤣🤣🤣 Nu tak ej zīmē savu transporantu "PIECGADE ČETROS GADOS" — es nezinu kas ir jāpīpē lai kaut kas tāds rēgotos... 🤣🤣🤣

1 1 Atbildēt

Breidijpusij, beiz murgot un pietiks publiski izrādīt savu vatņika stulbumu. Komunisms un parlamentāra demokrātija ar sociālā "taisniguma" iezīmēm ir divas stipri atšķirīgas pārvaldes formas.

Vienīga valsts, kur vēl ir tāds kartīgs komunisms, kur pie varas ir tikai viena partija, tad tā ir ķīnas tautas republika, pamuļķīt.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Izskatās, ka sarunas karstumā pārtijas Vadonis šodn ir palicis bez tradicionālā 155g dzimumdienass apssveikuma.Gadījumā, ja nu kāds/no klātesošajiem savulaik nav passpējis kārtīgi izkonspektēt viņa daiļradi (vai vienkārši piedzimis pārāk novēloti), te būtu neliels atgādinājums/Par! proza.ru/2012/10/01/1000

(c)..Tā, vēl būdams trešā kursa students, viņš izvaroja piecus pirmā kursa studentus... -domājams, ja viņa ideoloģiskais ciltstēvs Kāl Markss būtu piedzimis drusku vēlāk (vai ja nebūtu tik ātri nosprādzis), jubilārs drošvien būtu izp/sis arī viņu ;p

0 0 Atbildēt

Tāpēc jau saku, ka komunistu pakaļlaiža - mēģini noslēpt, ka komunisms ir ideoloģija, kas dominē EPSRS varas strukturās nekādi netiek definēts, kā “pārvaldes forma” vai “pie varas ir tikai viena partija”. Komunisms pats par sevi ir utopija, kuras vārdā tiek veikts komunistiskais terors visdažādākajās formās, bet “parlamentārā demokrātija” bija arī PSRS. 

1 1 Atbildēt

Atkal troļļo. Kremļa interesēs ir sēt ideju, ka itkā PSRS un ES esot kaut kas kopīgs. Meli un murgi! 

0 0 Atbildēt

Breidijpusij, kāds terors, kas tie par slima sunīša murgiem? No ES jebkura valsts var izstāties jebkurā laikā un ir jau viens piemērs, jo tu tūlīt teiksi, ka tā nav taisnība un es diršu.

Beidz murgot beidzot, dauni!

2 0 Atbildēt

Pats vien beidz murgot - kāds sakars ar izstāšanos? Komunisms jeb kā tagad pakaļlaižas moderni sauc, lai nesmuko vārdu nav jālieto, “sociālais taisnīgums” ir ar saukļi “atņemt bagātajiem, lai izdalītu nabagiem” realizēts “atņemt nopelnīto varas silei un kaut ko no tā atmest elektorātam”. Tāds pakaļlaiža kā tu, kas sevi sauc par “naudasmaisu” un visus citus par bomžiem ir pilnīgi skaidrs, ka nav nekāds idejiskais komunists vai “sociālā taisnīguma” aizstāvis - tik vien kā atgremo to propagandu, ko liek siles turētāji no kuras to “naudasmaisu sociāli taisnīgi” uzpildi. 

0 0 Atbildēt

Ok. Lai nav tukšu salmu kulšana.

Pirmkārt. 

Ja tu saki ka "atņemt bagātajiem" un "izdalīt nabagiem" par šito lūdzu paskaidro konkrēti ES kontekstā.

Lūdzu mini konkrētus piemērus.

Otrkārt.

Es no budžeta vai pašvaldības lidzekļiem pilnīgi nekādus ienākumus negūstu. Tieši otrādi, tava izpratnē esmu tas kuram atņem. Tāpēc atkal. Poetiks dirst vienreiz vateni.

1 0 Atbildēt

Konkrētus piemērus? Ej uz vid.gov.lv un lasi, kamēr nelabi paliek. Kas maksā, piemēram, uzgunsdzēsējiem algas? Tas, kuram lieli ienākumi vai tas, kas pie pārkurinātas šķirbainas krāsns pīpē gultā?

Ja esi “tas, kuram atņnem”, tad tava slimā jūsmošana par “sociālo taisnīgumu” visopār ir absurds. Ja nespēj pašos pamatos saprast, ka “sociālais taisnīgums” ir tad, kad tiek likvidēts vienkārši “taisnīgums”.

2 2 Atbildēt

Tā jau domāju. Breidijpusijs kārtējo reizi kā jau riktīgs vatesmēsls nekādus konkrētus piemērus nespēj minēt, ka vien tikai to, ka ugunsdzēsējiem pēc ugunsgrēka lokalizēšanas vajadzētu nodegušās mājas saimniekam izrakstīt rēķinu.

Pizģets kāds pamuļķis.

1 1 Atbildēt

Pamuļķis jau nespēj saprast izlasīto. Ugunsdzēsēji ir jāalgo avansā - t.i. apdrošināšanas veidā. Un taisnīgi būtu apdrošināšanas maksu noteikt, pamatojot to ar risku izvērtēšanu. “Sociāli taisnīgi” - paņemt no tā, kam ir vairāk un noņemt jebkādu personisko atbildību no bezatbildīgā.

1 1 Atbildēt

Ak tad apdrošināšanas ja? Un kā tas nez strādās? Būs piespiedu kārtā visiem jāapdrošina savi mājokļi ja?

Un kūla ar būs jāapdrošina ja? Vai mežš. 

Kad miskaste pie nenojaukta betona falla aizdegsies, miskasti kurš apdrošinās?

Tu esi idiots Razijas fanboi. Pavisam nopietni. Dzīvo kaut kādā utopijā apbižotais vatenis.

1 1 Atbildēt

Kā tas strādās? Tā, ka katram būs jāmaksā par SAVA mājokļa apdrošināšanu, nevis strādīgajiem par bezatbildīgajiem, kas tāpat notiek piespiedu kārtā. 

1 0 Atbildēt

Tu neatbildēji kurš apdrošināa kūlu? A publisko miskasti? Un ja nu koks vētras laikā nogāzīsies pāri ceļam, kurš to koku apdrošinās, kuru parasti aizvāc ugunsdzēsēji?

Nē nu var jau dzīvot pasakā, jo visi vateņi tā dara.

0 1 Atbildēt

Tā kūla kādam pieder. Un jau pēc definīcijas “kūla” ir miskastes sastāvdaļa - t.i. saimnieka nesakopta teritorija. Ceļš un koks arī kadam pieder. Ak jā - bezsaimnieka manta IR “publiskā miskaste”. Un tāda ir jālikvidē, nodrošinot tai saimnieku, nevis liekot kādam citam apmaksāt deģenerātu izklaides publiskā miskastē. 

2 3 Atbildēt

bradypus tavs ceļš ir Čermodāns-Terehova-Abrene — tur tu vari vatei izpatikt kā vien vēlies, laizīt, sūkāt, smilkstēt — te nevienu neinteresē tavas fašistiskās noslieces!

1 0 Atbildēt

Nez, sist cilvēku par Krievijas himnas nezināšanu uzvaras svinētāju priekšā varētu būt kvalificējams kā “izpatikt vatei”?

Vai tomēr - “izpatikt vatei” ir ienīst komunismu un saukt pašreizējo Krievijā valdošo lietu kārtību par fašismu?

1 2 Atbildēt

Breidijpusij.

Saule, pērkons, pisies dirst!

Vēlams austrumu virzienā.

0 0 Atbildēt

Tu visu laiku apraudi vati, 9. maiju, okupekli un ļeninekļus! Tu man, letiņam, stāsti ka dot pretsparu vatei ir slikti! Tātad ir tikai loģiski ka tu esi VATES FĪLIS un krievu fašitijas federasts! Te nav citu domu - tagad vairs nav tie laiki kad var ieturēt neitralitāti - tagad, ja esi PRET LATVIEŠIEM, tad esi par krievu fašistiem! Nav vairs neitralitāte! 

Vai nu tu ATZĪSTI ka vatei ir jādod pa purnu par uzbraucienu LETIŅIEM vai nu tu esi vates pusē - cita varianta nav!

0 0 Atbildēt

Vienkārši MELO, jo neko citu nespēj. Nedaru neko no tā, ko tu melīgi apgalvo. Un pārmest man neitralitāti ir jāmāk… 

Turpini vien apgalvot, ka sist cilvēku par Krievijas himnas nezināšanu šadas pieejas atbalstītāju pulkā ir “dot pretsparu vatei”.

0 1 Atbildēt

Kravā čemodānu krievu fašistu pakalpiņš - nebūs tev te vairāk 9. maija, nebūs tev krievijas himnas skandēšana, nevarēs vairāk apdzēries un novēmies staigāt pa Uzvaras parku - pleskava vai Abrene ir tavas mājas — un no manis dabūsi pa seju ja mēģināsi izpildīt krievijas himnu!

0 0 Atbildēt

no manis dabūsi pa seju ja mēģināsi izpildīt krievijas himnu” saka kretīns, kurš… lepojas kā ir sitis cilvēku par Krievijas himnas nezināšanu. Īstā daba lien ārā - vispirms sitīsi un tad piemeklēsi attaisnojumu sišanai. 

0 0 Atbildēt

Es lepojos ar to ka 9. maijā vate dabūja pa seju par Latvieša aizskaršanu! Savukārt tu lej asaras par to ka Latvietis sevi aizstāvēja! Iemeslu izdomāsim — galvenais ir ierādīt vietu vatainiem bradypusiem, kuri apraud ka nevar vairs vemstīties 9. maijā pa uzvaras parku!

2 1 Atbildēt

Es vēl cerēju, ka Breidijpusijs ir vienkārši pamuļķis. Tomēr viss norāda uz to, ka viņš ir vatēts raZijas fanboijs. Ūpis visu salika pa plauktiņiem. Es tā nemācētu.

2 0 Atbildēt

Naudasmaiss rakstīja:

0pis rakstīja:

Ko lūdzu? Kādu mēslu tu tagad murgo pedāli?

Latvija ir nedalāma. Tas ir rakstīts Satversmē. Punkts.

Tikai galīgais pamuļķis vai vatenis ir spējīgs izdomāt šitādus murgus. Negribu izklausīties agresīvs, bet vispar šitādus te "dalītājus" prasās atpizģīt un apmīzt.

Nedalāms esi tu un stulbums 😊 Reāli iespējams ir viss, kā to parāda notikumi.

1 2 Atbildēt

Pedali, tu esi pilnīgs idiots! 

2 0 Atbildēt

Braucot no Liepājs uz Vencpili,kādreiz pa ceļmalām bija saredzamas visādi dažādas ēstuves.Pat kovida laikā tās darbojās.Bet tagad burtiski pagāšvassar izrādījās, ka lielākā daļa vairs tikai pa nedēļas nogalēm funkcionē.

Facebukā klejoja pamācošs sižets- kāda tāda Pāvilostas aptiņķa ceļmalas restorātore ar krietnu pārdesmit g darbības stāžu tā visai saprotami niansēti pastāstīja,cik mērkaķtiecīgi šis viss nolaižas/podā.Ieskaitot tā dēvēto "skolu slēgšanu" un atlikušo ekonomiski aktīvo iedzīvotāju aizplūšanu nezināmā virzienā.

1 3 Atbildēt

Nav nekādas mērkaķtiecības. Demogrāfija ir pakaļā visā pasaulē; un urbanizācija arī globāls fenomens.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 1 Atbildēt

Demogrāfija un arī paaudžu maiņa. Jaunā paaudze nejūt nekādu nostaļģiju par palikšanu tajā čuhņā, kur lielāko gada daļu nav ko darīt. Jo vecie perdeļi, kas ir biznesu īpašnieki, kaut ko mainīt gatavi tikai tad, kad viss ir dirsā un sen par vēlu. Jo tiem nepielec, ka pasaule ir mainījusies un pasaulei nospļauties uz to, ka viņiem nepatīk pārmaiņas. 

1 0 Atbildēt

Trampa vārdiem runājiet, 20 gadnieks var doties dzīvot uz ārzemēm, pēc tam kad ir atmaksājis izdevumus par viņa med. aprūpi un skolas gaitām (privātskolu beidzējiem veic pārrēķinu) un ir nodienējis pobligāto mil. dienestu.

Protams, otrā pusē jābūt sakarīgam plānam par valsts attīstību, bez AB un RD valdēm u.c. blēžiem, ar pārdomātu izglītību, medicīnu un ekonomiku.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tā jau visi sapņo, kā piebāzt garāmbraucošajam 650 mūli un pēc tam noslaucīt viņam pakaļiņu. Kādreiz ceļmalās bija arī prostitūtas kā to pārdzīvo, ka vairāk nav un nefunkcionē? 

2 0 Atbildēt

650 rakstīja:

Braucot no Liepājs uz Vencpili,kādreiz pa ceļmalām bija saredzamas visādi dažādas ēstuves.Pat kovida laikā tās darbojās.Bet tagad burtiski pagāšvassar izrādījās, ka lielākā daļa vairs tikai pa nedēļas nogalēm funkcionē.

Facebukā klejoja pamācošs sižets- kāda tāda Pāvilostas aptiņķa ceļmalas restorātore ar krietnu pārdesmit g darbības stāžu tā visai saprotami niansēti pastāstīja,cik mērkaķtiecīgi šis viss nolaižas/podā.Ieskaitot tā dēvēto "skolu slēgšanu" un atlikušo ekonomiski aktīvo iedzīvotāju aizplūšanu nezināmā virzienā.

Tas tak nav tikai Pāvilostā. Pag vasarā braucu no Latgales un domāju kkur pie Madonas paēst. Ok atrodu Google mapos iestādījums pāris km no Madonas, labas atsauksmes utml. Aizbraucu - viss baigi smuki tik izrādās viņi atvērti pktd, sest, svtd. Tas pats bija Rojā senāk - tik piektdienas vakarā kkāda dzīvība.

Bet tas ar loģiski, jo tur jau brauc kkādi rīdzinieki nedeļas nogales. Kāds tolks maksāt darbiniekiem par 4 liekam dienām, kur nav ienākumu?

1 0 Atbildēt

Šis ir pabriesmīgi.Mja.Jo kur tad viņiem būs vairs "ņemti" tos labos darbiniekus tādam tam 3dienu darbam.Ko tādi mācēs (vai gribēs) "gatavot"... No trešās puses- mani itin labi baro mājās, plūdmale teju aiz žoga- nu ko ta "es" tur kkur vairs tā bez acīmredzama iemeesla braukšu,katrs ceļmalas puļķis tur pa nezcikreiz zināms.Ja nav nekur vairs tā dēvētās "kūrorta sajūtas".Ne tur labāk, ne īsti garšīgāk.Pārreiz/sez var pa taisno uz V-pili aizsipt, tur vismaz jūrā iebrirst interesanti,ja pareizais vēš pūš.

Nu ir jau kur visus šos 36varoņgadus normāli saimnieko,bet tur drošvien garāmbraucēju plūsma no svara.Ja piem darīšana Laiepājā,reku sensenais Saldus Mežavējšš šossejas malā- nu ne reizi neatceros, ka tur būtu kādreiz suudīgi paēdis..Sēnēs braucot, mēddzam pie Rideļu dīķa piestāt,tur arī normāli,ja nav pārāk biezi sabraukuši.Bet tad atkal principā pašas sēnes sanāk "pa dārgo" ;p  

Pēc krīzes 90to sākumā atceros kādu trīsgadi nu tāāds bums panesās- te visa "ciemu" piekrasste vienās ēstuvēs/dzertuvēs, cilvēku ka biezs,viss garšīgs,visiem entuziazms,alkolohakols pludo,bābas spiedz,pa/caur ciemiem mašinu straume nesās ,neviens sevi cienošš' lohs zemāk pa sotaku nekur nebrauc,kam lemts nenoslīkt tas nenositīsies, uttt..Tepat Ragaciemā kāds milzu krogs darbojās,un skaties vēl kā iekšā/tikt.Pēc tam- šetev,pļakc, krīze pēc krīzes,pus/valsts ārzemēs,jauni lohi dzimst pamatā tur...

Vakarā te kko dzirdēju, lohrīgā kkādi kareivīgāk noskaņoti Tēvi esot galīg sassšutuši- kurā tur klasē (atkāl..) viendien esot pavēlēts ierassties "pretējā dzimuma" apģērbā... ;p

3 0 Atbildēt

Ko mēs gribam sajust redzēt zem saukļa Latvijas tūrisms? Lakkurpēs un smokingā pasēdēt centra krogā? Varbūt tomēr apskatīt unikālo Latvijas dabu? Tas pirmais, personīgi mani, galīgi neinteresē, lai piedod restorānu bizīts. Otrs variants ir vienkārši neizsmeļams! 

Un nemaz nevajag iet dziļi gāršās kur pamestās pusagruvušās bijušo lielsaimnieku īpašumi…

Piem paceļ roku kurš pabijis Ogrē Špakovska parkā, izgājis apli pa kājnieku tiltiem? Tur arhitektūra vecā un jaunā, ir ko redzēt.

0 0 Atbildēt

2 1 Atbildēt

ZZZZ rakstīja:

Ko mēs gribam sajust redzēt zem saukļa Latvijas tūrisms? Lakkurpēs un smokingā pasēdēt centra krogā? Varbūt tomēr apskatīt unikālo Latvijas dabu? Tas pirmais, personīgi mani, galīgi neinteresē, lai piedod restorānu bizīts. Otrs variants ir vienkārši neizsmeļams! 

Un nemaz nevajag iet dziļi gāršās kur pamestās pusagruvušās bijušo lielsaimnieku īpašumi…

Piem paceļ roku kurš pabijis Ogrē Špakovska parkā, izgājis apli pa kājnieku tiltiem? Tur arhitektūra vecā un jaunā, ir ko redzēt.

unikālo Latvijas dabu”? Kas tajā ir tik unikāls? Vienmuļā zaļpelēkā garlaicība? Tiem, kas ir gatavi līst pie mežonīgās dabas, Latvija nemaz tik saistoša neliekas - neskartas dabas praktiski nav, tūrismam paredzētā, savukārt, ar ārkārtīgu bēdīgu atbalsta infrastruktūru. Un “pārdot”, piemēram to pašu Špakovska parku var tikai tādam, kas neko citu nav redzējis - esmu tur bijis, nu NAV tur ko redzēt, ja salīdzina kaut ar Baltijas kaimiņvalstu tūrisma piedāvājumiem. 

Vienīgā vieta Latvijā, kas tiešām kaut cik pavelk tūrisma līmeni ir Kuldīga, bet arī - grausti un pamestība dominē kopējā ainavā. 

Stulbi paironizēt par “Lakkurpēs un smokingā pasēdēt centra krogā” jau var, bet kad paskatās, kādi ir tie centra krogi un apgrozījums citur, tad ir skaidrs, ka “lakkurpes un smokings” ir piesaukti tikai stulbuma pēc un pusmirusī Vecrīga skaidri parāda, kur esam tūrisma konkurencē. 

2 1 Atbildēt

Latvijā ir unikāla un principā neskarta daba. Tā salīdzinoši ir super tīra, nesamēslota daba, kādu reti kur eiropā vēl var atrast. Var redzēt, ka tu vispār nekur neesi bijis, jo pat Zviedrijas ziemeļos, kur tevi aizved ar vintakrilu, ej, un pēkšņi pie upītes sūdu čupa. Par valstīm vāciju, franciju, spāniju, kas no mums uz rietumiem es vispār negribu runāt, tur neskartās upēs ūdentiņš ir netīrāks kā boldžas sūdu grāvis. Par āfriku es pat nevēlos domāt, tā ir miskaste.

Mums pietrūkst tikai reklāmas, jo visi ārzemnieki, kuri ir pabijuši Latvijā pie dabas, ir reāli starā.

Vecrīga sen jau vairs nav topā, visi čigāni ir pārvākušies uz tallinas kvartālu.

0 0 Atbildēt

Izskatās, jau ka tu pats nekur Latvijā neesi bijis - kur tad ir tā nesamēslotā vieta? Diemžēl tev nebūs taisnība par tām rietumu upēm, par kurām “pat runāt negribi” - lai nu kas, bet, piemēram, foreles nedzīvo netīros ūdeņos. Vai arī gribi pamērīt ūdens kvalitāti, krastu piemēslotību un vides labiekārtotību, piemēram, Ķīšezerā un Neizīdles (Neusiedler) ezerā - nu tādā, kas normāla dūņu peļķe līdzenumā, kur lielpilsētas atpūtnieki gāžas, lai vispār būtu salīdzināms. Vai arī salīdzinās Juglas ezera “nepiemēslotās” atpūtas vietas ar Chiemsee? Diemžēl minētie, ļoti tūristu apsēstie, ezeri ir mazāk piemēsloti, nekā, piemēram, novērojamais “Lost in Latgale kayaking” maršrutā, kur jau nu vajadžeja būt nost no lielpilsētas drazas…

Un domā, ka Daugavas pludmales Rīgā ir tīrākas par, piemēram, Āri Bernē, kur cilvēkiem ierasta lieta ir peldēt mājās pa straumi darba dienas beigās, saliekot darba drēbītes ūdensmaisā?

2 2 Atbildēt

Foreles Latvijā tagad dzīvo teju katrā novadgrāvī. Ķīšezerā un Juglas ezerā krasti ir pat ļoti tīri, kā arī ūdens kvalitāte izcila, tā pat kā Daugavā, tik cik padomju mantojums gandē skatu. Braucu ar motorlaivu regulāri, priekš pilsētas te viss ir labi.

Nu aizbrauc uz Hamburgu un pastaigā gar Elbas krastiem vai gar tiem kanāliem. Tur jau pēc smakas viss ir skaidrs.

Es jau saprotu, ka vatētajam, kuram Latvijā viss ir slikti, gribās salīdzināt Neusiedler ezeru, kurš atrodas dabas rezervātā un kura krasti praktiski nav apdzīvoti, ar Latvijas galvaspilsētas ūdeņiem, lai it kā savu kreiso taisnību parādītu. Laikam vienīgais ezers, pie kura ir bijis ārpus Latvijas.

Es esmu gana daudz ceļojis un es ar garantiju varu apgalvot - Latvijā viss ir pat ļoti ļoti labi. Pēc pēdējā Āfrikas ceļojuma vispār novērtēju LAtvijas dabu kā nekad.

0 0 Atbildēt

nav jau pie mums nekas superunikāls, bet nav arī tā, ka nu nekādi nevar atpūsties bez ārzemēm. Cits jautājums - ka tāda atpūta Latvijas laukos ir ar visai mazu pievienoto vērtību - ja ģimene iziet pastaigā, un vakarā ir atpakaļ savā mājoklī, tad statistika rāda, ka nekāds tūrisms nav noticis

0 2 Atbildēt

Izlasi vēlreiz rūpīgi, ko uzrakstīji un padomā, cik vispār Latvijas laukos ir ģimenes, kas nevis dzīvo nabadzības cūkkūtī vai raujas bez brīvdienām, lai sakoptu savu māju - tādu, kas “iziet pastaigās” ir ārkārtīgi maz.

0 0 Atbildēt

Māja tas ir darbs bez brīvdienām. Ja vēlies atslābt, tad dzīvo dzīvoklī, sūc aliņu un skaties TV. Kur tev tā nabadzība? Nabadzība ir no slinkuma pat savu māju sakopt. Nabadzība nav attaisnojums cūkkūtij.

0 0 Atbildēt

Precīzi - “Māja tas ir darbs bez brīvdienām” - tieši to saku. Tiem, kas ir sakoptas mājas, nav laika pastaigām. Un nabadzības cūkkūts ir fakts, nevis attaisnojums - šie cilvēki arī neiet pastaigās. Protams, ka slinkuma dēļ, bet to jau šajā komunistu portālā nedrīkst skaļi teikt - tiem nabadzība ir tikums, kas jāapbalvo. 

0 0 Atbildēt

To jau tu pats arī veicini, jo sagaidi, ka laukos kafejnīcā jābūt lētāk nekā pilsētā. Arī raudāšana, ka viss tik dārgs. Nekā nebija, viss maksā tik cik maksā un balso vien ar savu maciņu.

0 0 Atbildēt

Nu cik var MELOT?! Laukos kafejnīcā NAV jābūt lētāk kā pilsētā! Bet kaut kas NAV pareizi, ja kopmītnes Ventspilī maksā tikpat, cik normāla viesnīca, piemēram, Nicā. Un jā - balsoju ar maciņu - Ventspils nespēj neko piedāvāt adekvāti tai cenai, ko prasa. 

0 0 Atbildēt

Pats tagad iekriti komunist. Tātad gribi, lai Ventspilī cilvēki strādā par minimālo. Tev pamatskolas ekonomikas pamatus laiks apgūt, par pieprasījumu un piedāvājumu. Neizmirsti, ka PSRS ar savu komunismu banāli bankrotēja, jo visur pa lēto. Nemeklēšu blakus tēmā kur raudāji, ka laukos kafejnīcās kotletes tikpat dārgas cik pilsētā.

2 0 Atbildēt

Varbūt ka jābrauc nevis "redzēt", bet vienkārši pa prasto,pēc pozitīvām izjūtām.Passtaigāties var arī piem pa Jelgavu.Passta salā reku pat pavingrot var, savu vecā loha ķermeni passtaipīt.Dzīvotu es tur- ietu kaut katru dienu.Pa virsu vel turpat piccudarbnīcā var pa lēto garšīgi uzkost.Bet neba jau katru nedēlu turp speciāli brauksi.Tāpat Vencpilī mēdz būt iepriecinoši viļņi un ūdens +22.Plūdmale tīra, nekass nava piedrists.Pat tepat Jūrmalas "apslēptajā" daļā var itin labi vienkārši atpūsties (un no visa atp/sties).Neviens tev neko naprassa ne par stāvvietu, ne tev spoguļus rauj, ne riteņus dur.Bet nee, dažiem pa visu vari vaig visu to aplikt un nodrirst.

Bet praktiski pēc jebkuras passtaigas vai vnk atpūtas tu gribēsi "ēst".Jautājums, bvai tevi tur (garantēti) app/sīs uz naudu un attieksmi, vai arī pat relatīvi "dārgi" samaksājis sajutīsies gandarīts.  

0 0 Atbildēt

Nu kur tu šitada laikā spersies? Latvijas problēma jau ir mainigajos laika apstakļos, neviens neko nevar ieplānot ilglaicīgi. Principā 3 menešus gadā te kāds sadušojas atbraukt.

0 0 Atbildēt

Es vispā nestādos, uz kurieni LVijā vispār varētu braukt "atpūsties" (vai vienkārši atp/sties), ka ne pamatā uz mežu vai uz jūru.Kas vispār ir tas, ko te kāds vietējais "nav jau 16x redzējis".Daudzi "brauc" uz koncertu vai tml festbalagānu, bet nu cik tad var.Tak zb jau.

Un cik piem "izmaksā" pa ned nogali "ģimenei" aizbraukt piem uz to pašu Liepāju vai Ventspili.Kur arī reāli NAV ko "redzēt", izņemot to pašu jau 96x redzēto plūdmali.Kura V-pilī ir par kārtu labāka.Pie kam, ja tur gribēsi palikt pa brīvdienām, cik maksā viesnīca.Nemaz nerunājot, ja "pilsētā" tonedēļ notiek kāds pasākums.

1 1 Atbildēt

Vienīgo reizi, kad bija doma Ventspilī palikt pa nakti, cena par koju tipa dranķīgu istabiņu bija tāda, ka saprāts lika tomēr braukt mājās kaut naktī. Liepājā? Tur vispār cenas sezonā kosmosā - lētāk un vienkāršāk pārnakšņot Palangā. Latgalē itkā cenas saprātīgakas, bet kaut kā izpratne par servisa līmeni ļoti klibo. 

1 0 Atbildēt

Šis ir, jā.Nez kā tagad pēckovida laikos, bet nu senāk tieši V-pilī ar to palikšanu un viesnīcām bij vislielākās problēmas.Nerunājot par pašu to karceru izskatu, nu reālas kojas.Iespējams, tagad tur ir vairāk tādu kā dzīvokļ/apartamentu, bet neba jau par iejūtīgu cenu un labu laikaapstākļu sezonā vai kādās passākumu nogalēs.

Liepājā tiešām jau kopš seniem laikiem laba viesnīca ir Amrita,tiešām nav kauns tur apstāties.Bet nu beidzamajā varoņ7gadē cenas ir augušas aš pa 2x, pie kam ne tikai vasarā..Pasākumu nedēļās garantēti un citureiz pat bez kāda acīmredzama iemesla vienkārši var būt viss aizņemts un bez variantiem.

1 0 Atbildēt

Bet ar to ēšanu gan piebremzē. Ja tev pēc katras izkustešanas vajag ēst, tad tā ir atkarība. Iesaku sektu.

0 0 Atbildēt

Man daudz nevajag, bet (domājams) arī Tu vismaz pusreizi/dienā kko "ēd". Un ka tieši "paēst" tomēr ir tas, ar ko teju visā passaulē vismaz reizi dienā nodarbojās visādi atpūtnieki.

Tu taču piem no kkādas V-pils nebrauksi vairākas st līdz mājai badā un nepavēlēsi tur kādam pusnaktī un nogurumā tagad kko gatavot. Visdrīzāk, ka daļa tādu "ekakonomistu" pa ceļam pārreiz apsstāsies statoilā un saēdīsies visādus suudus. 

0 0 Atbildēt

Es saprotu par ko tu runā, bet sektanti jau nu noteikti neizvēlesies Statoil kā ēšanas vietu. Tas ir kkam jānotiek lai viņi tā rīkotos. Man airBaltic uzrīkoja šādu piedzīvojumu no Ļubljanas. Tjipa reiss 9.20 no rīta atiecīgi es hotelī brokastis needu, jo jānodod vēl mašina utml. Viss čiki, briki tūlīt kapsim iekšā, bet lidmašinai problēmas un reiss atcelts.

Iedo man kkādu talonu ar kuru paēst, bet tak tais lidostas ēstuves tak nav ko ēst. Virtuve tjipa nestrādā, jo svētdiena un ir tikai tās visas bulkas, maizes( sektanti nēēd maizi). Atiecīgi kafija tika izdzerta. Tad man iedeva biļetes ar divām parsešanām. Varšavā tika nopirkta kafija, ūdens un divi burgeri McDonald's, stokholmā riekstiņi un lidmašina uz Rīgu tēja. Tas viss bija viss mans vienas dienas racions, jo vienkārši visur pārdod junk foodu. Neko, esmu dzīvs.

0 0 Atbildēt

>jo vienkārši visur pārdod junk foodu.

Kāds pieprasījums, tāds piedāvājums. Alternatīva ir tikai kotletes un karbonādes.

0 0 Atbildēt

Nu, es jau būtu pircis kotletes un karbonādes, bet visās 3 lidostās tādas opcijas nebija. Es protams neiejutos detektīva ādā un izmeklešanu neveicu, bet visur man trāpījās tikai junk food.

Tāpēc jau tiem cilvēkiem vajag vislaik kko grauzt, jo tā ir cukura atkarība. To es arī norādu 650 kgam, ka tas gluži normāli nav un būtu kkas jādara.

0 0 Atbildēt

Tev varbūt kāda labdabīga "ārstnieciskā" mānija, ka visus nepareizos uzreiz badā/jānomērdē;)).Bet vispār es brauciena laikā reti kad ko "graužu".Kādreiz, kad braukāju daudz un tālu un ilgi, pamatā pārtiku no šokolādes un īsti nekā slikta ne galvā ne dsā,kauč ja 2arpus tāfeles pa dienu apēd ;p

Mēģināju sev noformulēt, ko īsti nozīmē jēdziens "jāsteidzas"- 1.stadija, ka 'nava laika' piestāt paēst, nākamā ka nav kad pamīszt un augstākā, ka lampa jau labu laiku deg,bet nevar atļauties tuvākajā tankā iebraukt ;P

2 0 Atbildēt

Kas tad maizei vainas? Ogļhidrāti ir enerģija. Tikai uz maizes vajag taukus, pēc fenšui. Da kaut majonēze vai siers. Lai palielinātu sāta sajūtu un samazinātu maizes glikēmisko indeksu. Domā, ka kaut kādi zaļie salāti ar sāļu sieru aizdarīti ar t.s. salātu mērci ir labāki?

Ja nekā ēdama nav, tad pie tās plikas bulkas var piedzert kafiju ar pienu. Divi plusi - necērtas nāsīs tas, ka kafija ir sūds, un piena tauki, sk. augstāk "tauki".

Ja sāktos krīze, pēc mēneša nebūtu vairs palicis visu to jauko dīvaiņu, kas ēd tikai gurķu ripiņas ar sorgo cepurītēm vai ēd tikai gaļu, piekožot gaļu. Cilvēki ēstu pieejamo ēdienu, nevis izmantotu ēdienu kā uzmanības pievēršanas līdzekli.

1 0 Atbildēt

Baronlielsk-gs jau pirms vairākiem gadsimtiem te Lohiem ieteica- kad (ja) nav ko ēst, ēdiet vienkārši maizi ar sviestu (unt ka paliks siltāks, neaizmirstiet Reņģes iestādīt))

1 0 Atbildēt

Nu teikšu kā ir, katram savs skatu punkta apvārsnis. Par iešanu biedri, jums nav taisnība. 8 gadīgs puika pagājušo gadu pārgājienos nogāja ap 300km. Piem aizvakar jaunieši 70km dienā nogāja…Pieaicinot sponsorus, reklāma kā pusdienu galds, ar ļoti labu asortimentu uc utt. Tie dabas krūmu lauku gāršu pārgājieni ar ciemošanos lauku saimniecībās ir super. To sajūtu ko sniedz šie īstie darītāji, enerģija ir ilgam laikam! Un arī maldi par lauku tūrismu. Piem brīvdienu mājas ar melleņu upeņu, ērkšķogu utt uc pašlasīšanu, tā vienkāršotā dzīvošana ir ļoti pieprasīta. Vajag tikai mācēt to tur piedāvāt! Brauc no visas vecās eiropas un pat Šveices uz urrā. Cilvēki grib pa vienkāršo, luksus spiež nost. 

0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

Izlasi vēlreiz rūpīgi, ko uzrakstīji un padomā, cik vispār Latvijas laukos ir ģimenes, kas nevis dzīvo nabadzības cūkkūtī vai raujas bez brīvdienām, lai sakoptu savu māju - tādu, kas “iziet pastaigās” ir ārkārtīgi maz.

"mājoklis", mister ērmīgais, nenozīmē tikai "māja"

0 0 Atbildēt

topinamburs rakstīja:

Bradypus rakstīja:

"mājoklis", mister ērmīgais, nenozīmē tikai "māja"

Tieši tā - un tikai lamāties proti, nevis atšķirt, ka ir būtiska starpība, kāda veida “mājoklis” ir jākopj. Dzīvoklī par visu rūpējas apsaimniekotājs. Mājā ir daudz vairāk rūpes pašam, lai nedzīvotu cūkkūtī. 

Protams, ir tāda īpaša suga, kas laukos pamanās dzīvot dzīvokļos, nevis mājās - tajās kolhozu “kūtsmājās” - kas apvieno nepieciešamību pašam kopt vidi, bet vēl liek to darīt kopā ar kaimiņiem. Cik esi redzējis veiksmīgus piemērus šiem “mājokļiem” - kur viss ir laimīgi, skaisti un iemītnieki dodas pastaigās, kas neved uz tuvējo bodi pēc bamšļa?

0 0 Atbildēt

650 rakstīja:

Man daudz nevajag, bet (domājams) arī Tu vismaz pusreizi/dienā kko "ēd". Un ka tieši "paēst" tomēr ir tas, ar ko teju visā passaulē vismaz reizi dienā nodarbojās visādi atpūtnieki.

Tu taču piem no kkādas V-pils nebrauksi vairākas st līdz mājai badā un nepavēlēsi tur kādam pusnaktī un nogurumā tagad kko gatavot. Visdrīzāk, ka daļa tādu "ekakonomistu" pa ceļam pārreiz apsstāsies statoilā un saēdīsies visādus suudus. 

Tajā V galā jāēd sklandrauši. Tur viņi ir dažnedažādos izpildījumos. Man viņi garšo, bet zinu kas tos ne īpaši ēd.

0 0 Atbildēt

Man viņi nu tā ne visai.Varbūt ka jāēd tur,kur kādas autentiskās cepējas "dod". Kartufeļu pankūkas gan varētu ielocīt kādas pacmit, bet tās arī reti kurš "māk".Te jau 2x iepirku promo kkādu "gudro" saulespuķu eļļu pa 7e/gab,kā pa brīnumu izrādījās lieliska priekš cepšanas.  

0 0 Atbildēt

Tie jau nav nekāds kārtīgs ēdiens, piedevām - ja neskaita pašu Alsungu, kur var dabūt tiešām labus, lielākoties ir sausi bēdīgi “pakaļdarinājumi” dēļ kā “zini kas tos ne īpaši ēd”.

Ēšana lielākajai daļai tūristu ir ļoti būtiska komponente - sākot ar visstereotipiskāko vecpilsētas korgu un beidzot ar kalnu namiņu, kurā jārezervē galdiņš nedēļu iepriekš, lai varētu pēc tam vairākus desmitus kilometru rēpties kalnu takās, lai tajā nokļūtu - paēst pusdienas virs mākoņiem. 

Ekstrēmie “prom no civilizācijas” tūristi ir ārkārtīga minoritāte, kas neapšaubāmi eksistē, bet no ekonomiskās ietekmes viedokļa ir nebūtiski. 

2 0 Atbildēt

650 rakstīja:

Man viņi nu tā ne visai.Varbūt ka jāēd tur,kur kādas autentiskās cepējas "dod". Kartufeļu pankūkas gan varētu ielocīt kādas pacmit, bet tās arī reti kurš "māk".Te jau 2x iepirku promo kkādu "gudro" saulespuķu eļļu pa 7e/gab,kā pa brīnumu izrādījās lieliska priekš cepšanas.  

Tu tajā galā ceļa malā uzrāvos uz autentiskajiem sklandraušu gatavotājiem. Burkānu uc, bija sātīgi un garšīgi. Viņiem jaunatne Rīgā studēja un opcija pat pasūtīt uz galveno pilsētu pastāvēja! 

Nu un šodien velo brauciens apkārt Auces ezeram 30km mierīgi lēnā garā, FB ar Guntis Strazdiņš vēsturisko pastāstu un patīkamiem piknika stopiem! Ir tik interesanti vēsturiski notikumi riņķī apkārt ko mēs nemaz nezinām. Vietējo izdzīvošanas stāsti WW2 utt. Vispār viņš organizē arī tādus stipri interesantākus pārgājienus ārpus LV, kur parastos tūristus suvenīrveikalražotņu skatītājus neved. Tad vēl laivu braucieni pa upēm. Spēj tik visu izairēt. 

0 0 Atbildēt
2 0 Atbildēt

Naudasmaiss rakstīja:

Latvijā ir unikāla un principā neskarta daba. Tā salīdzinoši ir super tīra, nesamēslota daba, kādu reti kur eiropā vēl var atrast. Var redzēt, ka tu vispār nekur neesi bijis, jo pat Zviedrijas ziemeļos, kur tevi aizved ar vintakrilu, ej, un pēkšņi pie upītes sūdu čupa. Par valstīm vāciju, franciju, spāniju, kas no mums uz rietumiem es vispār negribu runāt, tur neskartās upēs ūdentiņš ir netīrāks kā boldžas sūdu grāvis. Par āfriku es pat nevēlos domāt, tā ir miskaste.

Mums pietrūkst tikai reklāmas, jo visi ārzemnieki, kuri ir pabijuši Latvijā pie dabas, ir reāli starā.

Vecrīga sen jau vairs nav topā, visi čigāni ir pārvākušies uz tallinas kvartālu.

Tikai šeit visi komentāri ir par tūrismu, nevis neskartu dabu.

Tūrisms - tas ir tās "unikālās" dabas pārdošana.

Lietuvā, Igaunijā daba tāda pati. Tikai viņi to māk pārdot. Aizbrauc uz Lietuvas "neskarto dabu" tevi gaidīs 10 dažādas atpūtas iespējas ( msakškeres, velosipēdi, laivas nomā, utt), tīras mājiņas, telšu vietas, bet Latvijā -  tikai vieta kur uzlikt telti. Un pats domā, ko paēst, kur dabūt inventāru un ko apskatīties, un priecājies, ja pie tevis naktī neatnāks  vietējais alkāns Serjoža un neko no tevis nenozags.

Protams, pārspīlēju, bet tā ir. Lietuvā kempingi, neskartās dabas apmeklējumi ir daudz patīkamāki. 

0 0 Atbildēt

Viencexpercs rakstīja:

Naudasmaiss rakstīja:

Tikai šeit visi komentāri ir par tūrismu, nevis neskartu dabu.

Tūrisms - tas ir tās "unikālās" dabas pārdošana.

Lietuvā, Igaunijā daba tāda pati. Tikai viņi to māk pārdot. Aizbrauc uz Lietuvas "neskarto dabu" tevi gaidīs 10 dažādas atpūtas iespējas ( msakškeres, velosipēdi, laivas nomā, utt), tīras mājiņas, telšu vietas, bet Latvijā -  tikai vieta kur uzlikt telti. Un pats domā, ko paēst, kur dabūt inventāru un ko apskatīties, un priecājies, ja pie tevis naktī neatnāks  vietējais alkāns Serjoža un neko no tevis nenozags.

Protams, pārspīlēju, bet tā ir. Lietuvā kempingi, neskartās dabas apmeklējumi ir daudz patīkamāki. 

Ok, pagājušajā nedēļā OZO hallē Ozolniekos junioriem starptautisks hokeja turnīrs. Tur arī senči līdz, naktsmītnes, ēstuves un veikalingi! Tas tad pie kā kā? 

0 0 Atbildēt

Te kruīzkuģu saraksts Rīgas ostā.

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti