Vai Latvijas tiesībām ir derīgas Japānā? - Forums - iAuto

Vai Latvijas tiesībām ir derīgas Japānā?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Vai ar Latvijas tiesībām var noīrēt auto un pārvietoties pa Japānu?

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

ChatGpt atbilde

Latvijas autovadītāja apliecība nav derīga tieši Japānā, bet tu vari braukt Japānā ar šādu kārtību:

1. Starptautiskā autovadītāja apliecība (SAA)

Lai legāli vadītu automašīnu Japānā, Tev ir nepieciešama:

• Latvijas autovadītāja apliecība kopā ar
  • Starptautiskā autovadītāja apliecība, kas izdota saskaņā ar 1949. gada Ženēvas konvenciju (Latvija izdod šādas apliecības).

2. Svarīgi ierobežojumi

• Šāda kombinācija (SAA + LV apliecība) ir derīga maksimums 1 gadu pēc iebraukšanas Japānā.
  • Starptautisko apliecību nevar atjaunot Japānā – jānoformē jau Latvijā.
  • Ja paliec Japānā ilgāk, Tev būs jākārto Japānas autovadītāja apliecība.

3. Izņēmumi

• Ja Tev ir uzturēšanās atļauja Japānā, un esi jau dzīvojis tur ilgāk, piemēram, ar darba vīzu – šo noteikumu piemērošana atšķiras.

Vajag palīdzību ar to, kā iegūt SAA Latvijā?

0pis Reģ.: 16.02.2023
1 0 Atbildēt

Mūsējie, nonākot kreisās puses kustībā, uz līdzenas vietas sataisīs sūdus.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Ļoti dīvains apgalvojums, ņemot vērā, cik daudz mūsējo stūrē pa Lielbritānijas un Īrijas ceļiem :-/

Naudasmaiss Reģ.: 10.02.2025
1 0 Atbildēt

Bet viņš ir grūtdienis, kurš brauc ar divriteni un kuru visi uz ceļa (arī uz gājeju trotuāra) pazemo un uzbrūk.

Īstenībā izkāpjot no lidmašīnas un paņemot autonomā mašīnu vajadzēja braukt aptuveni 600 jūdzes skotijas virzienā. Pilnīgi nekādu problēmu. Nedaudz piedomājot, pieradu aptuveni 10 minūtēs.

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Te ir 2 varianti - vai nu tikt pie LT, GB, EE, FIN vai DE tiesībām, vai nu aiztriekt vernonu uz CSDD un Satiksmes ministriju, lai tas kā pilnvērtīgs peņdža uzkrīt viņiem tā uz nerviem, ka parlaments nedēļas laikā ratificēs nepieciešamo konvenciju!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kārtējo reizi izdomājis kaut kādus tupus melus.

www.csdd.lv/starptautiska-vaditaja-aplieciba-idp/sanemsanas-kartiba

0 0 Atbildēt

Cik EUR tas maksā? Kāda ir garantija ka Japānas policmens tevi nepasūtīs dillēs ar tavu apzīmogoto papīra gabalu?

Tu protams vari melot ka GB vadītāja apliecība nedarbojas Japānā - bet tās ir tavas problēmas!

1 0 Atbildēt

TU, protams, vari MELOT, ka UK vadītāja apliecībai Japānā klāt nevajag tieši to pašu “apzīmogoto papīra gabalu”.

CIk maksā? Linkā rakstīts: EUR 19.84. UK gan tev to IDP tev izdos lētāk - £5.50, tikai… jābūt UK rezidentam ar UK tiesībām. 

0 0 Atbildēt

Tu esi bijis Japānā pirms 2020. gada?

0 0 Atbildēt

Nē. Un?

0 0 Atbildēt

Kā izskatās SAA zini?

0 0 Atbildēt

Zinu, esmu lietojis. Un?

0 0 Atbildēt

Un kur tad esi lietojis?

0 1 Atbildēt

bradypus apķēzijās - Japānā it kā bijis, mašīnu it kā nomā paņēmis ar savu SAA papīru kaudzi - kā tad - kārtējo reizi melo kā sukabejeva!

Tev zemāk normāls džeks uzrakstīja ka Japānā savu SAA vari sarullēt un iespraust tur kur tavā ķermenī saule neiespīd!

1 0 Atbildēt

Atkal vienkārši kretīniski MELO. Es tev skaidri uzrakstīju, ka Japānā bijis neesmu. 

0 0 Atbildēt

Forums ir par Japānu vai par tavu ziemeļkoreju? 🤣 Cik tupam ir jābūt lai neredzētu tik elementāras lietas? 🤣

0 0 Atbildēt

Nu esi tu TUPS. Kā tas, par ko “ir Forums” maina tavus melus par manu būšanu Japānā? Vai es tur pēkšņi maģiski nokļuvu, jo tev tā sagribējās? 

0 1 Atbildēt

Nu bet tu te visiem stāstīstīji ka tev nav bijis problēmu ar LV izdotu SAA papīru iznomāt auto Japānā! 🤣

Kārtējā reize bradypus MELIEM! 🤣

Tev pat džeks kurš bija Japānā uzrakstīja ka vari savu SAA ierullēt iekš DIBUĀ bet tu vienalga turpini bīdīt MELUS ka tev Japānā ar SAA nav problēmu.. Mū-ha-ha-ha-ha-ha-ha 🤣

1 0 Atbildēt

Ko tu KRETĪN MELO. Es nekad neesmu stāstījis, ka man “nav bijis problēmu ar LV izdotu SAA papīru iznomāt auto Japānā!

Kas ir tik slims galvā, ka ne soli bez vienkārši kretīniskiem MELIEM?!

0 1 Atbildēt

Kam šitie vārdi pieder? bradypus: «Zinu, esmu lietojis. Un?»

Forums ir par Japānu — kapteinis acīmredzamība!!!

Man nekas nav jāizdomā — tu pats pastāstīji ka esi lietojis Japānā savu SAA, nez sapņos vai dzēruma dilērijā!!! 🤣🤣🤣

1 0 Atbildēt

Nu tu ESI DEBILS. Skaidri uzrakstīju, ka esmu lietojis SAA un neesmu bijis Japānā. Dzēruma delīrijs tev liek to noliegt ar saviem kārtējiem MELIEM!

0 1 Atbildēt

Nu un ko tad tu te dari?

Tev skaidri un gaiši prasīja VAI LV TIESĪBAS IR DERĪGAS JAPĀNĀ!!! Un vai ar tām var IZNOMĀT AUTO!!! 

Kas tev te nav skaidrs???

Palīgskola jāapmeklē?

1 0 Atbildēt

Palīgskola jāapmeklē debiliķim, kas tiešā tekstā MAN prasīja, vai esmu bijis Japānā un vai esmu redzējis SAA - divos ATSEVIŠĶOS jautājumos, kam nav nekāda tieša nozīme tēmas jautājuma kontekstā, kas, savukārt netika uzdots MAN, bet VISPĀRĪGI. Varu pieņemt, ka tev taisnība par “ko tad tu te dari”… BET ko dari TU?! Kādēļ pat šeit nepārvarama nepieciešamība izdomāt MELUS. 

0 2 Atbildēt

Nu tad aizbrauc uz Japānu pirms te jaukt gaisu un melot ka Japānā ar tavu SAA papīra gabalu var visu izdarīt! Vai nu palīgskola vai čemodāns - Terehova - Abrene... 🤣

0 0 Atbildēt

CSDD apzvēr ka tas papīra gabals pa 20 eur strādā bez vēstniecības iejaukšanās, bet kā ir patiesībā - nezinu!

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

darklight rakstīja:

Ļoti dīvains apgalvojums, ņemot vērā, cik daudz mūsējo stūrē pa Lielbritānijas un Īrijas ceļiem :-/

Nu, beidz. Tu runā par cilvēkiem, kas jau ir pieraduši. Pierast var pat pie Teslista petinga mēģinājumiem, par to jau nav runa. Es par to pirmo brīdi, kad ir jāmaina ieradums un jāveido jauns.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
3 0 Atbildēt

atbilde uz komentāru - ar Latvijas autovadītāja apliecību iznomāt nevar, bet atkarīgs no konkrētā cilvēka/autonomas. 

Pārvietoties - lūdzu, ar kājām, divriteni, autobusu, tramvaju, metro, vilcienu un ātrvilcienu, lidmašīnu un kuģi - pārvietojies cik tik nelien! 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti