Nepalīdzēs. Esmu vairākiem auto šādus pūtis, lai cigarešu smaku likvidētu.
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Nepalīdzēs. Esmu vairākiem auto šādus pūtis, lai cigarešu smaku likvidētu.
Plaša tēma- ja izrādīsies kāds apslēpts iemesls,iespējams,ka smirdēs arī pēc dārgās tīrīšanas..Varbūt tev tur "smird" no ventilācijas ieplūdes restēm ieplūstošais gaiss? Vai iespējamais Kaķis kādreiz vispār ir bijis iekšā salonā? Ūdens nav (bijis) satecējis zem paklājiem?
Attaisi kapotu un paod apmēram to vietu, no kuras tiek iesūkts salona vent gaiss.Vai zem logu tīrītājiem to garo plastmasas apšuvumu.
Kur vēl tur kāds Kaķis varēja gulēt/miiszt? Noteces caurums tur ir tīrs? Vai varbūt tas Kaķis varēja iekāpt motortelpā? Jeb tur kāds ir Nosprādzis,vai piem kondicioniera sistēma pa ziemu kļuvusi tukša un tajā ieperinājies pelējums,kuru tagad pūš salonā?
Logu ūdeni tu kur pirki? Kad? un pēc kā tas tev "smaržo"? Pa kurieni tas tek (notek) no loga?
Salona filtru tu kad mainīji? Vai tas ir ar ogli, jeb kāds prasstais suuds?
Nopirku auto, pirmo gadu smakas nebija. Biju paņemis nomā pats karcher ķīm aparātu, samazgāju viss bija fine.
Piefiksēju, ka sāka 'smirdēt' pagājušovasar uz otro pusi(otraja gadā). Kaut kā iztiku jo atnākot rudenim un ziemai(aukstajam periodam) vairs nesmirdēja, tagad atkal paliek siltāks un atsāka smakot salonā.
Pašam kaķu nav, redzejis ka kāds būtu ielīdis arī neesmu.
Motoram apakšā un sānos ir standarta plastmasas panna, pēc idejas ielīst baigi nevar(pa taisno apmīzt ar nē.)
Kapots attaisīts arī viss izskatīts jo sakuma pagajusogad ar domāj ka moš kāds tur guļ un pūst... Bet nē.
Pēdejais salona filtrs(rudens otrajā pusē) mainīts uz 'Valeo protect max' kam papildus oglei ir vēl antifungicīdais filtrs. (dzeltens)
Noteces caurumi ir tīri. Plastmasas apšuvums ar bija atskrūvets un noņemts tur arī salona gaiss ienāk, viss iztīrīts no gružiem un izmazgāts...
Kondiška pūš braši, tā kā tukša nav. Pagriežot gan aukstu gan karstu esmu degunu pielicis pie visiem vent. caurumiem masīnā no kurienes pūš, nesmird tas ienakošais gaiss, kas liek domāt ka problēma nenāk 'no āras' bet kaut kur ir iekšā uzšpricēts.
Visus sēdekļus arī esmu apostījis smaku vieta nav, bet salonā smako!
Logūdens tikko izpūsts ir pēdejais ziemas -15, un ieliets ir vasaras 'bubble gum'
Paklājiņi gumijas.
Tapēc mekleju padomu, jo aizvest un random kantori, samaksāt 150..180€ par pilnu tīrīšanu kur tapat smaka atgriezīsies līdz ar pirmo iesmaržināto smaržiņu pazušanu, negribas. Moš kādam ir kādi zināmi čaļi/pieredze kas tam pieiet normāli, nevis ātri iziet cauri un piķi paņem.
p.s. ka smaka parādijās bija auduma paklāji, domāju varbūt tie pie vainas, zin kā kaut kur iekāpts kādā ''peļķē'' un tieši iekāpts auto.
Bet arī ar ziemas-gumijas kas vel autiņā stāv, šogad viss ir atsācies. 😒
Kas tā par mašīnu? Paklājiņi gumijas- ok, bet ZEM tiem ir ssalona grīdass apšuvums...(!) ja (ja..) kkur ir bijis cohums vai sapsists kāds noteces paredzētais kanāls= pa ziemu tur varēja iekļūt (lēnižūstošs..) ūdens un tagad tas (no apakšas) sasslapinātais grīdas voiloks smird.
Ziemā bij auksts- mitrums krājās(nežuva), taču mazāk smirdēja.Tagad siltumā sāka izpausties.
Mašīna kā tāda var būt ok,nekāds ne-hlams, bet piem slieksnī vai durvīs kkur izkritis kāds oem aizbāznis, vai izrūsējis cohums, vai kāda lūkas/loga notece ne tur aizplūdusi- nu mazums kas,dajebkas.
Zem kājām visiem sēdētājiem, baģažniekā, no salona/motortelpass starpsienas, dajebkur.Cel augšā grīdu, vai vispirms paosti "zem" tiem gum paklājiem.Ir modeļi, kam piem zem aizmugures passažieru kājām grīdā ir iedobe- pie neveiksmīgas sakritības zem apšuvuma tur var uzkrāties reāli 3 litri ūdens un bez padziļinātas izpētes hern ko sapratīsi! Tas pats priekšā- skaties vel, ka kāds vadības bloks tur savā nodabā tagad nemirkst zem tā mīkstā suuda..
Autopederasts kas nezina kas ir wunderbaums.
Tās eglītes smird vēl brangāk par kaķa mīzaliem. Vienmēr brīnos par cilvēkiem, kas savā auto tādu karina. Tas taču ir Rumbulas nelikvīda obligātais aprīkojums, lai nomaskētu piepīpotā un sapelējušā salona smirdoņu. Neviens sevi cienošs tādu neliek un pat nebrauc kā pasažieris tādā auto.
Pedāli, kā tu vispār zini, jo vienīgā smaka ko tu osti ir tā tava sviedru smaka. To osta ari tavi darba kolēģi. Un nejau labpratīgi.
Sludinājumu par skūteru pārdošanu jau ieliki? Varbūt tomēr atļausies izbraukt ar tiem, bērnam par prieku?
Bet man darbā ir duša. Tā ka nepārdzīvo par kolēģiem.
Padalījies ar kāju sēnīti ar kolēģīšiem? :vemt:
Šhitas ir, jā, daži brauc uz darbu tīšām ar riteni,lai pēc tam kopīgi ar Domubiedriem labāko daļu darbadienass pavadītu dušā.
Vienurīt te braucu pa lohķiršu ziediem apkaisīto (drošību ietekmējošo nastu nesošo elementu smagās korozijas pārņemto) vantinieku, skatos, viens papuass uzvalkā un šlipsē p/š ar skrejriteni.Žēl ka Nelīst ;p
Kas tad vainas. Jums ira šampūns? Ā, mitrinošais? Pretī varu piedāvāt pēdu vīli. Paga, jūs esat vīrietis? Jums balss augsta, sajaucu ar Lindu, mūsu sekretāri. Es jau teicu, ka starpsienas jātaisa no stikla, lai nebūtu šādu starpgadījumu.
Auto smaku absorbētājs-auto ķīm tīrīšana.
Meklēju šādu lietu, atceros ka kaut kur bija runa, ka ieliek šādu ierīci- smaku neitralizetaju, jonizētaju uz 30 vai 40min ieliek autiņā ar ieslēgtu recirkulāciju un viņš tur darbojas un sasūc smakas.
Lieta tāda, ka kaķis kaut kur ir uzšpricējis, iekāpjot auto smird nepatīkami pēc mīzeļiem. Īpasi, ka auto ir uzkarsis saulē un vismaz dienu pastāvējis ar ciet logiem.
Ar savu degunu esmu izgājis caur visiem sēdekļiem, paklājiem... un nevaru noteikt kur ir šis smakas avots.
Jā salona filtrs mainīts, domāju varbūt ir uzšpricets uz kapota kur pasu gaisu ņem, tur kārtīgi esmu ar putam un augspoiedienu vairakas reizes izmazgājis vajadzetu būt tīram, pie ventilācijas gaisa kas nāk pielieku degunu un nesmird.
Atcerējos, ka kādreiz dzirdeju par šādu lietu. Varbūt domāju varētu kaut kur no kāda iznomāt un tā būtu lētāk.
Pirms vest uz pilnu ķīmisko, kas tomēr maksās.. Bet nu ja nav citu variantu esmu arī atvērts šādam pasakumam- tad jautājums kur kvalitatīvi to uztaisīt Rīga(vislabāk pārdaugava) Jūrmala vai Tukumā?