1088 ZS, 4,2 sek. 0-100 km/h, pašmasa 3293 kg. Šie tehniskie parametri ir iespaidīgi. Tieši tik iespaidīgs ir šis auto un arī tā cena (šobrīd 169 990 EUR, pēc kāda laika - vēl +10 000 EUR).
Šis ir īsts gangsteru auto - par to liecina gan ārējais izskats, kan inerjera detaļas. Piemēram, durvju rokturis, kas atgādina revolveri. Aizverot durvis, dzirdams, kā pārlādējas revolveris. Stāvot pie luksofora, viens pajautāja, vai šis ir Dartz Motors ražojums (Latvijas uzņēmums, kas būvē ekskluzīvus auto kinoindurstrijas vajadzībām). Un laikam pamatoti, jo vizuālā līdzība ir.

Paātrinājums ir iespaidīgs, tomēr pēc sajūtām Teslas paātrinājums ir jūtams vairāk, kaut sekunžu rādītāji ir līdzīgi. Droši vien pie vainas lielā masa, lielās riepas, augstā sēdpozīcija.
Man par pārsteigumu, gaitā MHERO ir diezgan paciets arī Standart režīmā.
Otrs pārsteigums – nekur vadības panelī nemanīju, ka nolasa ceļa zīmes. Līdz ar to nevienā brīdī nesaņēmu visādus paziņojumus , kas reāli traucē. Šis gan ir viens milzīgs pluss. Iespējams, iepriekšējais braucējs ir deaktevizējis. Ja tā, tad forši, ka to var deaktivizēt pastāvīgā režīmā nevis katru reizi no jauna.
Ērtai iekāpšanai un izkāpšanai ir sliekšni, kas “izbrauc”, atverot durvis, un “iebrauc” – aizverot. Bagāžas nodalījuma izmantošana ir savdabīga, jo tā grīda ir diezgan augsta. Tiesa gan ar elektronikas palīdzību (turpat nodalījumā) augstumu var būtiski samazināt, nolaižot visa auto piekari zemāk.
Būtu interesanti notestēt, kā MHERO uzvedas ziemā. Kas zina, varbūt izdosies pārbaudīt?
Šis ir elektroauto un jāsaka, ka šajā segmentā tirgū šobrīd nav liela piedāvājuma. Ir MB G-klase, kas cenā visdrīzāk pārsniedz MHERO cenu. Toties MHERO litija baterijas ietilpība ir iespaidīga – 142.7 kWh, kas ļauj ar to nobraukt apmēram 400 km. Spriežot pēc datora rādījumiem, šāds range varētu arī būt patiesībā (ražotāja norādītais kombinētajam braukšanas režīmam – 450 km).
Mhero neatstāj vienaldzīgus ne braucējus, ne pārējos. Vai man patika? – ļoti. Vai gribētu sev šādu? – Nē, tas pilnīgi noteiikti neatbalstīm ne manām vajadzībām, ne rocībai. Es tomēr esmu latvietis – praktiskais. Bet ceru, ka ne visi ir tik praktiski un MHERO iekaros LV braucēju sirdis un ielās parādīsies ne tikai šis konkrētais demo eksemplārs, bet arī citi.
Dongfeng M Hero 2025 / 2026 elektro auto tests, atsauksmes un iespaidi
Dongfeng M Hero elektro auto tests, atsauksmes un iespaidi par jauno modeli no 2024.gada Latvijā