Microsoft pagarina W10 drošības atjauninājumus ES lietotājiem uz vienu gadu - Forums - iAuto

Microsoft pagarina W10 drošības atjauninājumus ES lietotājiem uz vienu gadu

imzz Reģ.: 27.02.2015

Following complaints from Euroconsumers, an international consumer advocacy organisation, Microsoft has revised its Windows 10 end-of-life schedule, providing EEA users with free security updates until October 14, 2026. These include all 27 member states of the European Union, plus Iceland, Liechtenstein, and Norway

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Ākstība tas viss. Man ir nokomplektēts dators no lietotām daļām ar proci un mātesplati, kas pirms 10 gadiem bija Hi-End. Attiecīgi vēl šodien tas verķis ir jaudīgāks par lielāko daļu tikko ražoto budžeta hlamu. Windows 11 nav paredzēts - tad ko - mest man viņu ārā? Neskatoties uz to, ka strādā ideāli?

1 0 Atbildēt

Protams, uztraukums galvenokārt ir firmām, kuras principā nedrīkst lietot novecojušas sistēmas. Man arī ir 12 g, "jauns  paškomplektēts dators, kura ātrums ir pilnīgi apmierinošs. Ieskaitot t.s. AAA spēles, kuras nav jaunākas par apm. 2020.gadu.

Un Windows 11 , saskaņā ar daudziem avotiem, nav diez kas. Vispār, katra otrā sistēma Microsoft nesanāk. Vista neizdevās, W7 normāla, W8 neguva popularitāti, W10 sanāca. Visticamāk, čakarēšanās ar 11-to turpināsies, kamēr iznāks Windows 12.

Un es šo ziņu pamanīju tikai tāpēc, ka viens ASV datoru blogeris žēlojās, ka Microsoft attieksme Eiropas klientiem labāka, nekā pret ASV klientiem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
5 1 Atbildēt

Microsoft būtu jāatlaiž UX (user experience) dizaineri lielā barā - tādu mēslu kā Win11 un visus jaunākos Ofisa programmatūras “brīnumus” vēl jāpameklē …

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

darklight rakstīja:

Ākstība tas viss. Man ir nokomplektēts dators no lietotām daļām ar proci un mātesplati, kas pirms 10 gadiem bija Hi-End. Attiecīgi vēl šodien tas verķis ir jaudīgāks par lielāko daļu tikko ražoto budžeta hlamu. Windows 11 nav paredzēts - tad ko - mest man viņu ārā? Neskatoties uz to, ka strādā ideāli?

Nesen sainstalēju vienu neatbilstoši w10 uz 11. To samērā vienkārši var izveikt ar Rufus uz flaškas izveidojot w11 ISO imidžu -  visas hardware pārbaudes procesā tiek aplasītas

2 0 Atbildēt

Interesanta tendence Windows sistēmu pārstāvībā pasaules tirgū: pieaug Windows 7 lietotāju skaits:

2 0 Atbildēt

Tas nepārsteidz. Man arī tūlīt kā reizi vajadzēs vienu pavecu dzelzi pārinstalēt un apsveru domu humora pēc likt Windows 7. Nu ja reiz desmitais tāpat ir novecojis. Un septītais bija intuitīvāks un lietošanā ērtāks, lai ko arī kāds neteiktu. Pa visiem gadiem joprojām nespēju atrast dažādus specifiskus Windows 10 uzstādījumus bez ilgas bakstīšanās un meklēšanas.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 1 Atbildēt

Pievienojos domai ka Windows pasaulē 7-ais tiešām bija visērtākais gan lietotājam gan sistēmas administratoram. Tur viss darbojās bez liekām pievienotām muļķībām.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja:

darklight rakstīja:

Nesen sainstalēju vienu neatbilstoši w10 uz 11. To samērā vienkārši var izveikt ar Rufus uz flaškas izveidojot w11 ISO imidžu -  visas hardware pārbaudes procesā tiek aplasītas

Sainstalēt var, bet cik ilgi ies? 

Varbūt šis ir kāds koorperāciju ''joks'' kā tādas gnīdas ka tu, piedabūt pirkt jaunus datorus, jo tomēr w11 4 gadus jau pastāv(pēc ierastā scenārija nu jau gandrīz 50% dzīves ilgums būs pagājis, jo konkretā izlaiduma windows, parasti 10 gadus tiek 'atbalstīts' privātajā segmentā), bet tā īsti neviens w11 nelieto jo sēž uz veciem dzelžiem, ko oficiali neatbalsta.

Ķip atstāj šīs w11 sētas durvis vaļā, bet oficiāli izliekas par beigtām zivīm it kā nezinot, ka cilveki pa tām lien iekšā....

Tad pēc kāda gada palaidīs vnk kādu lielo feature updeitu ar kādu re-check un HOPS! Liels logs, kuru nevari aizvākt, ka w11 neitiek atbalstīts uz tava HW! Un ko tad?

Varbūt pat ar 'updeitu' pat nošifrēs failus, ķip gribi atgūt un turpinat lietot?

Sign in microsoft kontā, kur jānopērk īpašā w11 licence priekš dzelžiem, kam nav supporta uz gadu 'tikai' pa 99.99€ 😅

Pie visas spiegu telemerijas, viņi ļoti labi redz kurš lien pa sētas durvīm, kas pa oficialajam.

Jā to VIŅI VAR darīt, nospiežot 'i accept' ko nelasīji - visas tiesības, t.sk arī uz failiem ir MICROSOFTAM!

Tev kā ietotajam ir tikai operētajsistēmas windows lietošanas/izmantošanas tiesības!😉

mefisto Reģ.: 22.05.2017
1 0 Atbildēt

darklight rakstīja:

Vēl ir jautrāk, ka Rdelectronics vari nopirkt refurbished datorus, kuriem nevar uzinstalēt Windows 11. 

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 1 Atbildēt

Es vienmēr cenšos visus updeitus vai nu nelikt, vai iespējami atlikt, tā ka man kā parastajam lietotājam ir pie vienas vietas, vai win10 ir ar updeitiem, vai bez.

Darbā ir win11, neērtāks par win10, tāpēc man nav ne mazākās motivācijas pāriet uz kaut ko tikai tāpēc, ka tā var, lai arī ir entuziasti, kas bola lielas acis - kā tā var, ir taču jaunāka OS.

Varētu dzīvot arī ar win7, vien dzelžiem problēma ar draiveriem. Ir entuziasti, kas pamanās sameklēt kaut ko neoriģinālo, bet man slinkums.

Pirms tam arī ar xp nodzīvoju arī ļoti ilgi, vien tam bija papildus mīnuss - ar RAMu bija švaki. Sistēma atbalstīja vien kaut kādus 3,x GB un tā pa prasto vairāk nevarēja.

3 0 Atbildēt

Es atceros tos laikus, kad WAV skaņas faila rediģēšana paņēma visu datora jaudu un tas pamatīgi sabremzējās.

Kopš tiem laikiem datoru jaudas ārkārtīgi pieaugušas un pirms kādiem 10-15 gadiem sasniedza līmeni, kad ātrums visiem parastajiem darbiem kļuva pilnīgi pietiekams: no darbam ar tekstu failiem un elektroniskām tabulām līdz mājas teātrim, foto un video. 

Un jauni dzelži un sistēmas būtībā kļuva nevajadzīgi, jo visu, ko vajadzēja darīt ar datoru, varēja darīt pietiekamā ātrumā ar esošiem. Atskaitot specifiskas lietas, kā kripto rakšanu, video kompresiju, AAA spēles ar 4K displejiem ar FPS >100, virtuālo realitāti u.c.

Bet, ne dzelžu ražotājiem , ne Microsoft šāda situācija nepatīk, jo akcionāri grib peļņu. Un tad nu, ja ne ar "mazgāšanu tad velšanu" lietotājus grib piespiest pirkt ( bet vislabāk-abonēt ) to, ko daudziem nemaz nevajag.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Man šinī sakarā viens jautājums,ir vēlme pārinstalēt datoru,Windovs atslēga pirkta uz Win10,tagad ir Win11.Ko man jālejuplādē win10 vai win11?

0 0 Atbildēt

Nu septītā atslēgas kādreiz desmitajam derēja. Vajadzētu būt arī, ka desmitā der vienpadsmitajam, tikai versijām jābūt identiskām. Galu galā tu jau vari pamēģināt ar 11 un, ja neiet, tad likt 10.

Pingvins Reģ.: 04.10.2025
0 0 Atbildēt

Ir BEZMAKSAS alternatīva Linux, man ir vairāki datori ar dažādiem Linux distribūtiviem, divi jaunāki ar duālā boot Linux + windows 10 uz otrā 11. 11 neredzu, bet vaidzigs geimingam.

Linux piemēram pats Ubuntu parastajam lietotājam MF ofisa analogs Libreoffice un internetam būs ok. Esmu pārvedis arī paziņas firmiņu uz Linux un opensource programmatūru strādā bez problēmām 

0 0 Atbildēt

Ir jau ir, arī esmu periodiski šādus tādus Debian palietojis. Dāčā uz veca laptopa arī pašlaik stāv, jo Win 10 tas aparāts diez ko nevelk, bet ar Linux normāli var internetu lietot un Jūtūbi skatīties. Bet tas pieradums tomēr ir viena ellīga lieta, bez tam mājās ir skolnieki, kas dažreiz grib uz mana datora kaut ko izdarīt, un Linuxā tad man nemitīgi vajadzētu pašam ņemties un palīdzēt. Un tad vēl spēles. It kā jau vairums tagad iet, bet ej nu saproti. Dažreiz tas, kas it kā iet, realitātē tomēr neiet.

0 0 Atbildēt

darklight rakstīja:

Ir jau ir, arī esmu periodiski šādus tādus Debian palietojis. Dāčā uz veca laptopa arī pašlaik stāv, jo Win 10 tas aparāts diez ko nevelk, bet ar Linux normāli var internetu lietot un Jūtūbi skatīties. Bet tas pieradums tomēr ir viena ellīga lieta, bez tam mājās ir skolnieki, kas dažreiz grib uz mana datora kaut ko izdarīt, un Linuxā tad man nemitīgi vajadzētu pašam ņemties un palīdzēt. Un tad vēl spēles. It kā jau vairums tagad iet, bet ej nu saproti. Dažreiz tas, kas it kā iet, realitātē tomēr neiet.

Ir tāda problēma, bet pašu izplatītāko var uzstādīt vienkārši līdzīgi kā Android Gogle  play, uz Linux no Ubuntu store. 

0 0 Atbildēt

Pieradums tas jā, man pretējā virzienā, radās problēmas ar Microsoft Office, jo gadi 6-7 lietots tika tikai Libreoffice 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti