Reakcijas tests koplietošanas transporta vadītājiem (?!) - Forums - iAuto

Reakcijas tests koplietošanas transporta vadītājiem (?!)

imzz Reģ.: 27.02.2015

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā trešdien izskanēja dažādi viedokļi par Satiksmes ministrijas priekšlikumu (SM) ieviest alkohola vai citu apreibinošu vielu reakcijas testu pirms koplietošanas transportlīdzekļu izmantošanas.

www.tvnet.lv/8343123/izskan-dazadi-viedokli-par-reakcijas-testu-ieviesanu-koplietosanas-transportlidzeklu-vaditajiem

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Dārgi viņiem esot. Kad sūta paziņojumus tad gan nav dārgi. Tad nu gan problēma ielikt tipa captcha.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Izlasīt VISU teikumu par grūtu? “dārgi, bet no tiem būs minimāls efekts.” Jo labi zini, ka par “efektu” runāt negribi, jo saproti, ka tas būs Defekts? 

Rakstā jau nemaz nav minēta tā puse, ka, ieviešot šādu reakcijas testu, liela daļa to pakalpojumu lietotāju mērķaudotorijas vispār nekvalificēsies pat skaidrā, kamēr citi testu izies arī reibumā. 

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

Izlasīt VISU teikumu par grūtu? “dārgi, bet no tiem būs minimāls efekts.” Jo labi zini, ka par “efektu” runāt negribi, jo saproti, ka tas būs Defekts? 

Rakstā jau nemaz nav minēta tā puse, ka, ieviešot šādu reakcijas testu, liela daļa to pakalpojumu lietotāju mērķaudotorijas vispār nekvalificēsies pat skaidrā, kamēr citi testu izies arī reibumā. 

Kaut kas ir noticis, tāpēc kaut kas ir jādara.

Vai šī darbība ir "kaut kas"? Ir, tāpēc tā arī darīsim.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Tieši par to jau runāju - ja nepamanīji, mana atbilde ir šejienietim, kurš atbalsta tādu “kaut kas ir jādara” nodokļu naudas tērēšanu un kārtējo likumdošanas absurdu ieviešanu.

0 0 Atbildēt

"Tomēr SM pārstāvji uzsvēra, ka šādi reakcijas testi nav jaunums Eiropas Savienības (ES) mērogā, jo citās valstīs šādi risinājumi ir ieviesti un tie ir efektīvi." 

Cik es palasīju internetā par to, tad reakcijas testu nosaka reāla izmēra auto simulatoros, kuri apgādāti ar sensoriem. Man grūti iedomāties, kā šādu "testa istabu" varētu apmeklēt īsi pirms katras koplietošanas auto vai elektriskā motorrollera lietošanas. Ka tikai mēs neesam pirmie:

in which countries car sharing driver reaction test is conducted ? 

Car sharing driver reaction tests are being introduced in Latvia. The country is considering a new law that would require a reaction test before users can start a trip in a shared vehicle, which would be a first for Europe, according to the CEO of Bolt Drive Latvija. 

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja:

"Tomēr SM pārstāvji uzsvēra, ka šādi reakcijas testi nav jaunums Eiropas Savienības (ES) mērogā, jo citās valstīs šādi risinājumi ir ieviesti un tie ir efektīvi." 

Cik es palasīju internetā par to, tad reakcijas testu nosaka reāla izmēra auto simulatoros, kuri apgādāti ar sensoriem. Man grūti iedomāties, kā šādu "testa istabu" varētu apmeklēt īsi pirms katras koplietošanas auto vai elektriskā motorrollera lietošanas. Ka tikai mēs neesam pirmie:

in which countries car sharing driver reaction test is conducted ? 

Car sharing driver reaction tests are being introduced in Latvia. The country is considering a new law that would require a reaction test before users can start a trip in a shared vehicle, which would be a first for Europe, according to the CEO of Bolt Drive Latvija. 

Visdrīzāk tas būs telefonā atverams softiņš, kurā 5 sekunžu laikā būs jāpabīda dažas bumbiņas uz tām paredzētajām vietām vai kas tamlīdzīgs.

2 0 Atbildēt

Ja telefonā, tests, saprotams var būt kaut vai tetris, jeb tenisa vai futbola minimačs, kurā nedrīkst zaudēt.

Bet kā novērsīs to, ka testu izpilda cits cilvēks ? Būs jāieslēdz kamera un sevi testa laikā jāfilmē, t.i. tiks radīta speciāla aplikācija šim nolūkam. Tas atkal var nonākt pretrunā ar personas datu aizsardzības likumu utt. utjp.

Šādas idejas līdzinās sepulēšanai no Ijona Klusā zvaigžņu ceļojumiem.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti