Ko Timrots var zināt par Mārupi, viņš tur dzīvo? Lai mārupieši paši izlemj, nu negrib viņi autodromu starp mājām.
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Ko Timrots var zināt par Mārupi, viņš tur dzīvo? Lai mārupieši paši izlemj, nu negrib viņi autodromu starp mājām.
Guļošie jau tieši ir autodroma elements piekares testēšanai :-/
Kāpēc man pie mājām nav tiesības izlemt, ka negribu, lai mārupieši braukā tranzītā?
Hm. Jāpārceļas uz māju nomaļā vietā, kur garām neiet ceļš - pats piebrauc, vēlams pa stigu ar spectehniku, un nekādu garām drasētāju.
Satiksmes noteikumos jāieraksta, ka aizliegts dzīvojamās zonas izmantot tranzīta satiksmei. Un pēc tam jāpieprasa google izņemt tādas no īsāko ceļu algoritma, pamatojoties uz vietējo likumu prasībām. Tas ierobežos deģīšus.
ANO pappīros jau ir ierakstīts, ka valstīm ir aizliegts risināt strīdus ar kara palīdzību un apdraudēt citu valstu teritoriālo severenitāti. Cik karus šie papīri ir novērsuši vai apturējuši un cik deģīšus ierobežojuši?
Man, Mārupē nedzīvojošajam, blakus mājai uzlika. Pirms dažiem gadiem 1, bet nupat vēl 2, vien blakus ielā.
Manu viedokli nejautāja...
Vai manu dzīvi tas uzlaboja? Nē. Man pašam pa tiem jābrauc, pirms tam arī nekādas izteiktas raļļošanas nebija.
Tikai Mārupē tā, vai?
Taču nē, bet Timrota vaimanāšana nupat jau pavisam plēš ausis.
PS - bet par to, ka to horizontālo vaļņu ir par daudz, piekrītu.
Ir daudz citi veidi, kā satiksmi mierināt.
Atgādiniet, Timrots dabūja sodu par ātruma pārsniegšanu apbraucot Brīvības ielas sastrēgumus pa mazajām mazo ieliņām? Redz, cik labi būtu bijis, ja bijuši gulošie - nebūtu pārsniedzis.
Labāk lai tranzītnieks saņem sodu, nekā pie manas mājas vairāk deldē bremžu putekļus un papildus gāzē. Un gribēto lai beidzot tiktu atrisināta problēma ar tranzītu pēc būtības, nevis ieviesti debili risinājumi, kā to pieņemt par normu.
Kādi piedāvājuma tranzīta problēmas risināšanai?
Tranzīta koridoru izbūve (satiksmes organizatoru atbildība ar ko aizstāt satiksmes čakarēšanu) un tranzīta nepieciešamības samazināšana (nodokļu politka, ka neatbalsta guļamrajonu veidošanos).
Bezgalīga un bezcerīga cīņa ar sekām ir izdevīga tikai otkatiem un liekas pareiza tikai noderīgajiem idiotiem.
Labi, atbalstu. Tikai precizēsim - kas ir tranzīta koridors, no kurienes uz kurieni tas iet, pa kurieni iet un par kādu naudu iet?
Par tiem guļamrajoniem viss ir gana vienkārši - ja cilvēki ikdienā var nebraukt uz Rīgu vai tas centru, tad pa ceļam atrisinās arī tranzīta problēma, vai ne tā? Tam vajag guļamrajonos un tuvumā darbavietas, bērnudarzus, skolas un pakalpojumus. Pag, vai to kāds tepat iAuto nesauca par getto? Var par geto, bet var par apdzīvotu vietu. Bet ja gribam ikdienas braukšanu uz Rīgas centru, tad atgriežamies pie jautājumiem, ko uzdevu augstāk.
Tranzīta koridors - tranzīta plūsmai optimizēta, no pilsētvides nodalīta infrastruktūra, kas ietaupa laiku tiem, kas ceļā un nodrošina atdalītu, drošu vidi vietējiem. “Iet” tur, kur ir jānodrošina trnazīta plūsma. Piemēram - Ādaži-Mārupe. Naudai jābūt VALSTS, nevis kā pašalaik - ar iebraucēju tranzītu apgrūtinātajai pašvaldībai.
Jā, tieši tā - jānodrošina darba vietas un valsts pakalpojumu infrastruktūra netālu no dzīvesvietas. Nezinu, ko tu muldi par geto, bet mēs NEGRIBAM ikdienas braukšanu ne UZ, ne CAUR Rīgas (vai jebkuras pilsētas) centru. Tieši to ir jānovērš. Un, lai to novērstu, pašvaldībai ir jāsaņem ieņēmumi no darba, nevis dzīves vietām! Pie pašreizējās nodokļu politikas pašvaldībām darba vietas ir tikai slogs - jo guļamrajona infrastruktūra ir daudz vienkāršāka un lētāka.
Ādaži-Mārupe jau ir koridors. Apvedceļš saucās. Bet naudu mīlošie grib braukt cauri Rīgai. Kā viņiem palīdzēt, izsniegt naudu degvielai vai uzreiz bezmaksas degvielu?
Tieši par to jau ir runa - likt visiem braukāt +30km NAV risinājums, bet gan problēma. Paskatoties kartē ir pilnīgi skaidrs, ka ir nepieciešams t.s. Brīvības ielas dublieris un Daugavas ziemeļu sķērsojums. Bet naudiņas ņau… Jo “valstij” ir pavisam citas prioritātes, nekā infreastruktūra vai darba vietu radīšana.
Kāpēc jātaisa divu piepilsētu tranzīts caur pilsētu, indējot rezidentus?
Tas bija tikai piemērs virzienam, varu sarakstīt arī virkni citu ciemu un pilsētu, kas savienojas caur Brīvības ielu un Rīgas centru. Šis konkrētais ir ļoti pieprasīts un populārs - kā pareizi saki, ved caur pilsētu un indē rezidentus. Nav tikai skaidrs, kādēļ negribi atzīt tā eksistenci un iemeslus, kādēļ sādā situācijā esam nonākuši.
Iemesls ir vienkāršs - auto un degvielas pieejamība ļauj cilvēkiem izvēlēties scenāriju "katru dienu braukt 100km uz darbu". Ja braukšana būtu dārga, tad cilvēki brauktu daudz mazāk un braukšana neradītu problēmu.
Bet tas jau ir zināms - induced demand, iedod kaut kādus ceļus un iespēju braukt, un cilvēki brauc. Jo vairāk ceļu, jo labāki ceļi - jo vairāk brauc. Ja valsts nekādi neregulē auto skaitu vai braukšanas režīmu, tad nekādu ceļu nekad nav gana.
Kam ir jādarās galvā, lai apgalvotu, ka cilvēki to braukšanas schenāriju izvēlas… jo ir ceļi, pa ko var braukt?!
Neienāk prātā, ka ar lielāko prieku nebrauktu tos 100 km, ja drabu varētu atrast pie mājām?
Bet kārtējais komunists grib problēmu risināt aizliedzot sekas, nevis novēršot cēloni.
Es neko neaizliedzu, bet es negribu maksāt par 4joslu ceļiem jo kādam redz sagādā grūtības braukt pa 2joslu ceļiem!
Tu, pirmkārt, nekādi negribi, lai tā masveida braukāšana tiktu izskausta un, otrkārt, tu tajos “2 joslu ceļos” gribi ieviest papildus apgrūtinājumus, padarot problēmu vēl sliktāku.
Tu gribi gar savu māju 4joslu ceļu? Vai gar manu, lai gar tavu māju brauktu tikai tu un tavs kaimiņš?
Baložos uz Uzvaras prospekta arī salikti čupām. Agrāk, kad nebija, vietējie bembisti tur diezgan ārdījās. Tagad ir miers. Jā, man kā iedzīvotājam, kuram ikdienā jābrauc visam Uzvaras prospektam cauri, nepatīk tie n-tie pampaki, bet, nu, drošāk tur ir. Ir bijuši gadījumi, kad mašīnas purna galā izskrien sīcis un tieši “satiksmes mierināšana”, lai kā arī nebesītu tas termins, šeit laikam ir īsti vietā.
Tam ir “2 gali” jo lēnāka plūsma jo izteikti vairāk ir “mobilā un citu fufeļu bakstītāju” tā ka XZ kas tādam neapdomīgam sīcim vairāk palīdz - mazāks ātrums vai uzmanīgāks/ koncentrējies vadītājs … jo nu ja vien sīcis vispār neizskrien no kaut kāda aizsega (a la kravas auto/buss) tad normāli es vairs sen nebraucu ar atļautajiem … ja šadu risku esmu pamanījis …
Ir nianse saistībā ar šiem horizontālajiem "mierinātajiem". Pēdējā laika prakse ir vienkārši uzbērt valni, neskatoties vai tas tur vispār ir nepieciešams un kāpēc konkrētajā ielā satiksme ir caur d... iespējams tur un tur nevajag vaļņus, taču satiksme pa maģistrālajām ielām beidzot jāpārkārto tā lai braucējiem nerastos vēlēšanas īsināt ceļu cauri pagalmiem. Otrs ir pilnīga apvaļņojamo ielu stāvokļa ignorēšana. Konkrēts piemērs - Imantas iela no Kooperatīva līdz Vecumnieku ielai. Tur iela nav redzējusi seguma maiņu kopš neatkarības atgūšanas un seguma stāvoklis ir "atbilstošs". Asfaltu ko sastūma vaļņos izmantojot ielas pārasfaltēšanai, jēga būtu daudz lielāka.
Bradypus rakstīja:
Lai gar manu māju brauktu tikai es un mans kaimiņš, kaut kur ir jābūt tam četru joslu ceļam, kur brauc pārējie.
Pašlaik mārupieši grib braukt gar manu māju, bet lai gar viņējo es braukt nevaru gan.
Un tas 4joslu ceļš ies gar kāda mājām. Varbūt tavām?
Guļošo policistu rezervāts, jeb satiksmes mierināšana Mārupē
www.tvnet.lv/8344418/video-guloso-policistu-rezervats-timrots-kritize-satiksmes-organizaciju-marupe