Ārā -20°C un mans elektroauto palika pie vada: Kādēļ salā uzlāde ir lēna vai apstājas? - Forums - iAuto

Ārā -20°C un mans elektroauto palika pie vada: Kādēļ salā uzlāde ir lēna vai apstājas?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Latvijā šoziem beidzot ir uznācis kārtīgs sals, bet līdz ar to ir arī sākušies pirmie nopietnie pārbaudījumi elektroauto īpašniekiem. Vai tu šorīt, pie -20 grādiem, piedzīvoji nepatīkamu pārsteigumu – elektroauto vienkārši lādējas ļoti lēni vai vecāku gadu elektroauto pat nevar uzlādēt, neņem pretī.

Šis nav tikai stāsts par mazu sniedzamību (range), ko mēs komentējam šeit https://iauto.lv/forums/topic/44353-ka-mainas-elektroauto-distance-latvija-ziema?pnr=1 forumā, bet gan par tehnisku nespēju uzsākt uzlādes procesu dēļ aukstuma, jo baterija ir pārāk auksta.

Ziema vai vasara, bet auto baterijai ir vēlamā darba temperatūra (ap +23 grādi) un te kā reiz noder siltumsūknis, kas raksturīgs ziemeļu reģionam paredzētiem elektroauto.

Vai šī ir reāla elektroauto problēma Latvijā šoziem, vai tikai nezināšana par baterijas priekšsildīšanu?

2 1 Atbildēt

Vēl dažas reālas elektroauto problēma Latvijas ziemā:

• Lādētājs var atteikties dot strāvu, lai nesabojātu litija jonu šūnas, bateriju
  • Elektro uzlādes vads piesalst pie porta, un vāciņa aizslēgšanās mehānisms neatveras. Bija video par Tesla
  • Vecākās paaudzes elektro uzlādes stacijas Latvijā pašas mēdz "izslēgties" pie ekstrēmiem mīnusiem vai vienkārši nelādēt
  • Šis arī par Tesla, piesalst durvju rokturi, vienkārši nevari atvēr auto

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 3 Atbildēt

Kā tad, kā tad! Pat jaunajam izdurtās aces dižpārdokļa el rok  nav Ai tas SS! Laikam kungi zināja pāvilionā stāstīt, ka diži nevajag, bet par papildus maksu it kā varētu pasūtināt..iĀ.

1 0 Atbildēt

Ārā -20°C un mans elektroauto palika pie vada: Kādēļ salā uzlāde ir lēna vai apstājas? 

Redzi, cik redaktors tālredzīgi, ielika aktuālu tēmu 👆

Precīzi aprakstītā situācija! notika manā rajončikā! No rīta pirms kāda laiciņa 6am plkst. Divās f palika 135 V un 160 V un tas mans tosteris kā reiz karājās uz tās nelaimīgās f kurā lēkāja 135 V. Varu uz reiz nomierināt kontaktu un zemējuma gurū, man tur viss oki. Šoreiz tīklu vaina, konkrēti. Nez kā šādus brīnumus pārcieš viedo māju elektronika un SS sistēmas? Bet sabijos ne pa jokam. Gāju skatīties ko mans tosteris dara!? Taču bažas bija veltas, šis mierīgi turpina lādēties, tik ar samazinājušos uz 1,3kW uzlādes jaudu. Drošibas dēl, gan pārtraucu uzlādi. Un šoreiz priecājos ka manam Hyundai ir tikai 1f nevis jau kā jaunākiem pa 3f taisngrizi mājas uzlāde…Kas ir ievainojamāki pie šādiem tīkla jokiem.

Eksperiments par aktuālo tēmu no lietotāja, bez MI apstrādes 🥱

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Viedo māju elektronikai ir pie pakaļas - tā darbojas ar zemspriegumu un jau sen jebkurš normāls barošanas bloks ir vienaldzīgs pret barošanas spriegumu - parasti gan to manuāļos rakstā kā “auto 110/230V”, bet patiesībā tam vienkārši neinteresē, kāds tieši ir ieejas spriegums, jo pārveidošana notiek ar pusvadītājiem, mērot izejas spriegumu, nevis fiksēta “pārnesuma” transformatoriem.

SS gan sēdzas ārā. Bet vienīga “pārciešana” gan ir tā, ka jāgaida strāvas atjaunošanās, lai ieslēgtos atpakaļ. Atkal jau ir skaidrs, ka mūsdienu elektronika nav tieši atkarīga no sprieguma un spēj pielāgoties vai izslēgties, ja tas nepieciešams. Drīzāk par šo var satrukties parasto ledusskapju īpašnieki - budžeta klasē vai vecākiem sprieguma aizsardzības nav.

0 0 Atbildēt

Pa pus,i jau ir tā jā. BET, ko darīt ar 3f pieslēgumu? Izskatās, ka nevajadzīga fīča par ko maksājam? Slodzes viedās mājās nav? Ok parejam uz 1f!??? Nevajadzēs par 3f pieslēgumu un to visu hemoroīdu ar atsevišķo uzskaiti pa katru f turp un šurp dzenāt! 

Ko saki? Jā vai nē??? Visi pārejam uz 1f 25A vs 32A pieslēgumu? 🤣 Lai tas ST satin savus skaitītājus viedos un 3f striķus sev ap kaklu?

ps kartējo reizi atnāca mobsī brīdinājums par -30 C un cik tur, par apkuri lai rūpejās!!!

Tas ST modernizētais arī varētu kādu sms nakti atsūtīt, kad viņam šhit pa fāzēm NEiet kā, tā? Balta nauda tiek dota un vēl pa fāzēm 3 uzdāvināta saģenerētā saule. Piem šodiem 1.o2.2026 kādas 45kWh 😇

0 0 Atbildēt

Te interesanta pieredze ar Tesla Model 3.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti