15. Saeimas vēlēšans 3.oktobrī - ko es sagaidu? - Forums - iAuto

15. Saeimas vēlēšans 3.oktobrī - ko es sagaidu?

Maris Reģ.: 06.06.2001

Šogad notiks jau 15. Saeimas vēlēšanas — 2026. gada oktobra pirmajā sestdienā — 3. oktobrī.

Ko es sagaidu no 15. Saeimas vēlēšanām? Ko es gribētu?

Kāpēc salīdzinoši maz cilvēku iet balsot?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 1 Atbildēt

Gribētos jau sagaidīt, ka Vienotība un Progresīvie aiziet pa skuju taku, bet laikam pārāk naivi cerēt… 

1 1 Atbildēt

Pievienojos. Būtu ļoti svarīgi, ka Saeimā netiek vispār iekšā ne Jaunā Vienotība, ne Progresīvie.

Tas būtu pareizs un spilgts mājienis pārējām partijām.

Tas ir iespējams, jo savulaik netika ievēlēti ne "Latvijas Ceļš", ne Tautas partija, kam pirms vēlēšanām arī neticēja.

Bet ir jāņem vērā, ka Jaunā Vienotība ir uzaudzējusi ierēdņu masu, kas ir arī vēlētāji. Bet Progresīvie diemžēl ir piesaistījuši gados jaunos vēlētājus.

0 0 Atbildēt

Viņiem arī nebija tik augsti reitingi. JV reitings ir diezgan augsts.

aigi Reģ.: 01.08.2005
2 2 Atbildēt

Kāda ir alternatīva JV? Tukšā LPV muldēšana? NA, kas lemj kopā ar Roslilovu? ZZS kuri sapinas meistarībā ar uzlades stacijām, kokmaterialu iepirkumiem, ostu nodokļu parādu atlaišanu? 

JV nav ideāli, bet viņi ir prognozējami un stabili. Spēj vienoties, iet uz kompromisiem. 

0 0 Atbildēt

Man atgādināt, ar ko ir pinusies JV? Kariņa lidojumi, aplokšņu algas utt. utjp… BTW, ZZS tevis uzskaitītās lietas dara JV premejeres Siliņas paspārnē, līdz ar to JV ir līdzatbildīga par to, kas tur ir noticis. Un es te runāju tikai par pēdējiem gadiem, visus balsu pirkšanas gadījumus, Dombrovska 3A portfelīšus, policijas mašīnu iepirkumus no Āboltiņas vīra uzņēmuma pat nepieminēšu.

Bet tev taisnība - ir prognozējami un stabili. Ka viss tas sviests, kas ved valsti pakaļā, diemžēl turpināsies. Un Latvijas diemžēl joprojām turpinās būt attīstības apakšgalā. Reku, kontekstā ar šī rīta piketu par diabeta pacientu glikozes līmeņa sensoriem. Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kura to neapmaksā pat daļēji. Tie štrunti mēnesī, atkarībā no modeļa, maksā 90-150 euro. Bet JV veselības ministrs izliekas, ka tādas problēmas nav, tikai sūta uz intevijām arogantu ierēdni, kura pasaka - plebeji, ko cepaties, valsts jums 4 stripus dienā apmaksā, lai varat turpināt durt pirkstos… 

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 0 Atbildēt

Neko nesagaidu. Viss būs kā parasti - iesim vēlēt par mazāko ļaunumu. Un tas jādara visiem, it sevišķi kad tādi valsts nodevēji kremļa maizē kā Šleseri un Brēmaņi var tikt ievēlēti atkārtoti. Un tikai tāpēc arī iet tik maz vēlēt, ka nav par ko vēlēt. Ir tikai zagļu banda, kurai kāpēc gan būtu jāuztrauc valsts ekonomika?

Mēs redzam, ka izmaksā miljonus partijām par to, ka viņas ir partijas un viņām vajag TV atdot miljonus par reklamēšanos, nevis tāpēc, ka kaut viens no tiem zagļiem aizbraucis būtu kaut kur ar tautu aprunāties. Bet kāpēc jārunā, ja nav tāds mēŗķis, vai ne? Zogam naudu.,ā...tagad to legalizēja līdz "apgūstam", un pajāt uz tautu. Un muļķis ir tas, kurš domā ka NA vai AP vai kāds cits ir labāki par JV. Viss viens, tāpēc ka tāds ir partiju vadītajiem dots uzdevums jau 25 gadus atpakaļ. RailBaltic ir viens no pierādījumiem, ka Saeima neko nedara un neizdarīs. Valstī lietas nekontrolē Saeima.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
3 2 Atbildēt

Sagaidu ko, tieši un pilnīgi neko, nav vairs neko iespējams sagaidīt.

Šīs būs pirmās vēlēšanas, kopš esmu sasniedzis 18 gadu vecumu, kurās nepiedalīšos. Nav par ko balsot, vienkārši nav un viss. Neticu vairs šai iekārtai, sistēmai, saucat kā gribat, to, kas šobrīd pastāv.

Vienīgais risinājums - revolūcija. Publiski sodīt ar nāves sodu valsts izzadzējus, mentus, kas visu to piesedz, utt. Labi jau saprotam, ka nereāls scenārijs, bet citu risinājumu, kā uzliktu uz sliedēm šo avarējušo vilcienu - neredzu.

Veidojums Latvijas valsts, straujiem soļiem tuvojas finišam.

Krampitis Reģ.: 02.11.2024
1 0 Atbildēt

nu, redzot masveidā telefonu bakstītājus, tur nav nākotnes, tiktok un spoki.lv cienītāju paaudzes ies balsot? uzvarēs MI un roboti, ja kādam ienāks prātā kaut ko iebilst vai vēl jo vairāk, protestēt, tos iznīcinās ar droniem, pat nesapratīs, ka likvidēts

2 1 Atbildēt

Kopumā sliecos, ka arī šajās vēlēšanās balsošu par Apvienoto sarakstu. Nav ideāli, bet:

1. Nav prokrieviski;
  2. Nav populisti (vai āksti);
  3. Nav iekūlušies nopietnos korupcijas skandālos;
  4. Ir diezgan daudz sakarīgu cilvēku;
  5. Ir konservatīvi, bet ne galēji
  6. Ir izredzes pārvarēt 5%

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Tāds Tautas partijas/ZZS atzars jau vien ir… 

Kārtība tieši tada pati partijas iekšienē, i kasīte ir, i shēmas ir, utt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tikai neaizmirsti, ka pie mums ir demokrātija. Pat ja Apvienotais saraksts pārvarēs 5%, valsti vadīs VAIRĀKUMA iebalsotie.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, Gobzems jau nebrauks atpakaļ?

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Ja ar vēlēšanām varētu ko mainīt, tad tās jau sen būtu aizliegtas (Marks Tvens)

1 2 Atbildēt

Pa lielam jau tās arī ir aizliegtas. T.i. balsot var tikai par varas režīma drošības dienestu atļautiem kandidātiem. Visiem naivuļiem, kas grib izmest JV “tāpat kā Latvijas Ceļu” varu tikai ieteikt padomāt, ko tieši maina partijas izkārtnes nomaiņa uz svaigāku, ja valdošā politmafija, kas aiz tā stāv, nemainās. 

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Tāpat visu nosaka globālisti un PVE. Nekam nav jēgas, viss slikti, lai krievi iet un balso, latvieši ir nīkuļi. 

Tas tavs kremļa naratīvs spīd cauri, vari pat nepūlēties.

0 0 Atbildēt

O, debilais PVE maniaks izlīda…

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kas ta nu esi atmetis PVE sektu? Iestājies jau jaunā? Kas tagad valda pār pasauli?

0 0 Atbildēt

Pameklē rūpīgi, debilais, te tikai TU piesauc kaut kādu PVE, lai vai kas tas tavā slimajā fantāzijā ir. 

0 0 Atbildēt

gunbox rakstīja:

Neko nesagaidu. Viss būs kā parasti - iesim vēlēt par mazāko ļaunumu. Un tas jādara visiem, it sevišķi kad tādi valsts nodevēji kremļa maizē kā Šleseri un Brēmaņi var tikt ievēlēti atkārtoti. Un tikai tāpēc arī iet tik maz vēlēt, ka nav par ko vēlēt. Ir tikai zagļu banda, kurai kāpēc gan būtu jāuztrauc valsts ekonomika?

Mēs redzam, ka izmaksā miljonus partijām par to, ka viņas ir partijas un viņām vajag TV atdot miljonus par reklamēšanos, nevis tāpēc, ka kaut viens no tiem zagļiem aizbraucis būtu kaut kur ar tautu aprunāties. Bet kāpēc jārunā, ja nav tāds mēŗķis, vai ne? Zogam naudu.,ā...tagad to legalizēja līdz "apgūstam", un pajāt uz tautu. Un muļķis ir tas, kurš domā ka NA vai AP vai kāds cits ir labāki par JV. Viss viens, tāpēc ka tāds ir partiju vadītajiem dots uzdevums jau 25 gadus atpakaļ. RailBaltic ir viens no pierādījumiem, ka Saeima neko nedara un neizdarīs. Valstī lietas nekontrolē Saeima.

Par mazāko ļaunumu - noliek priekšā 10 sūdu čupas un no tām liek izvēlēties vismazāk sūdaino.....

1 0 Atbildēt

Es tomēr ticu vēlēšanu institūtam Latvijā un tāpēc noteikti aicinu iet un balsot.

Ievēlētajiem cilvēkiem ir ļoti liela vara, un viņi reāli nosaka, vai mums būs labi, normāli vai sūdīgi, kā tagad, kad bezmaz vai jāiet pārbaudīt, vai nav kāds nepamanīts sods, par ko var tiesu izpildītājs tevi izģērbt.

1 1 Atbildēt

Santaklausam, labajām meža laumiņām un zobu fejai arī tici?

2 0 Atbildēt

Protams, ka viņiem ir liela vara. Un tieši tādēļ viņi ir ļoti pacentušies, lai tev nebūtu iespēja viņiem šo varu atņemt. Precīzāk sakot - vara ir pat ne viņiem - ievēlētās sejas vel ir maināmas, tāpēc ir sistema, kas parūpējas, lai varai nekas nemainītos arī pēc seju maiņas, kurai tu tici. 

0 0 Atbildēt

Manā skatījumā pie varas ir nokļuvuši (aizbīdīti) cilvēki, kuru lielajam vairumam  būtu jāatrodas ieslodzījuma vietās vai slēgta tipa ārstniecības iestādēs

0 0 Atbildēt

Izpēti, kā darbojas cilvēku psiholoģija un tad sapratīsi, kadēļ pie varas nonāk šie, bet slēgta tipa ārstniecības iestādēs opozīcija. Kad izpētīsi, sapratīsi, cik ļauna patiesībā ir mūsdienu versija par demokrātiju (t.i. iedzimtas, nevis nopelnītas, vēlēšanu tiesības).

0 0 Atbildēt

Diemžēl es šodienas polittehnoloģiju saprotu..... 

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Motorolers rakstīja:

Sagaidu ko, tieši un pilnīgi neko, nav vairs neko iespējams sagaidīt.

Šīs būs pirmās vēlēšanas, kopš esmu sasniedzis 18 gadu vecumu, kurās nepiedalīšos. Nav par ko balsot, vienkārši nav un viss. Neticu vairs šai iekārtai, sistēmai, saucat kā gribat, to, kas šobrīd pastāv.

Vienīgais risinājums - revolūcija. Publiski sodīt ar nāves sodu valsts izzadzējus, mentus, kas visu to piesedz, utt. Labi jau saprotam, ka nereāls scenārijs, bet citu risinājumu, kā uzliktu uz sliedēm šo avarējušo vilcienu - neredzu.

Veidojums Latvijas valsts, straujiem soļiem tuvojas finišam.

jauns.lv/raksts/zinas/700614-fidzi-galvaspilseta-atklats-pirmais-latvijas-goda-konsulats-klusa-okeana-salu-valstis

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

GB12 rakstīja:

Kopumā sliecos, ka arī šajās vēlēšanās balsošu par Apvienoto sarakstu. Nav ideāli, bet:

1. Nav prokrieviski;
  2. Nav populisti (vai āksti);
  3. Nav iekūlušies nopietnos korupcijas skandālos;
  4. Ir diezgan daudz sakarīgu cilvēku;
  5. Ir konservatīvi, bet ne galēji
  6. Ir izredzes pārvarēt 5%

Man liekas, ka AS arī ir apvienoti. T.i. tas ir pulciņš nekādi nesaistītu personu. Bet kopumā, protams, viņi lielā mērā reprezentē Hermaņa projektu: ideoloģiski nesaistītu personību kopums. Vienīgi tas atkal iznirušais Pīlēns stingri besī.

Es varētu apsvērt Hermaņa partiju - vismaz mēģināt pārvarēt politbiznesa establishmentu un mēģināt pievērst iebalsotos uz koncentrēšanos uz tiešajiem pienākumiem. Turklāt esošā partiju disciplīna neļauj deputātiem pieņemt lēmumus atbilstoši pārliecībai. aka Balsošanas mašīna.

4 0 Atbildēt

Ja nu tur vispār ir kāds, kas kaut ko var un grib mainīt - tad Andris Kulbergs (šobrīd AS). Pasekošu notikumiem un, ja viņu nenovāks, tad atbalstīšu viņa izvēlēto ceļu uz vēlēšanām. 

0 0 Atbildēt

Andris Kulbergs varētu drīzumā kļūt par kādu milzīgu nodokļu nemaksātāju. Varbūt iesaistīsies seksuālā uzbrukumā. Vissliktākajā scenārijā - iekodīs kāda lapsene

2 0 Atbildēt

Hermanis, manuprāt, ir tāda Gobzema inteliģentā verija. Tur populisms spraucas ārā vairāk kā no Šlesera, līdz ar to, nedomāju, ka dajebkas nopietns tur varētu sanākt. Bet ja par partijas disciplīnu - savā laikā vienu attālu radinieku (baigais principu vecis, ex padomju disidents, šobrīd pasniedzējs augstskolā) mēģināja savervēt Čevera Saimniekā. VIņš konkrēti pateica - labi, tikai ņemiet vērā, ka pret savu sirdsapziņu nebalsošu. Teiksim tā, karjeru politikā viņš neuzsāka.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Kā persona jā. Es par projektu vairāk. T.i. ja izdosies salasīt adekvātas personas. Projekts reprezentē esošās sistēmas realizācijas ideālu. Šobrīd ļaudis sabalso lokomatīves, kas šīs sistēmas dēļ savelk iekšā lēmumus nepieņomošu balsošanas mašīnu. Liekas, ka parlaments būtu jē'dzīgi reprezentatīvs, ja tā sastāvā būtu cilvēki par kuriem tiešām balso. Tad arī partiju disciplīnu varētu izskaust - individuālais izpildījums būtiski mainītu iespējas nākamās vēlēšanās..

AS ir aptuveni tas pats, tikai neatceļot balsošanas mašīnas kļūdu

0 0 Atbildēt

Redzi, sistēma ir izveidota tā, lai tādi cilvēki kā Tavs attālais radinieks, netiktu pat tuvumā varas gaiteņiem. Man viens labs paziņa (līdzīga tipa cilvēks) pirms gadiem 10 iebalsojās vienā pašvaldībā. Pēc pusgada mandātu pats nolika. Šodien sistēma ir vēl tālāk evulucionējusi. Secinājumus varam paši izdarīt

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Jau divreiz esmu balsojis par AS, uzskatu, ka viņi mani nekādā veidā nav piečakarējuši, tādēļ visdrīzāk balsošu arī trešo reizi. Ja vien līdz oktobrim nenotiks kas tāds, kas radikāli mainīs manu viedokli par viņiem.

1 0 Atbildēt

AS sastāvā ir jefreitors - štangists, kurš savulaik, būdams aizsardzības ministra amatā, (par mūsu visu) samesto naudu iepirka morāli un fiziski novecojušus šaujamos (laikam haubices), kurām vairs neražoja (nebija iespējams nopirkt) munīciju

Lasītākie raksti

Jaunie raksti