Moto tehnika bērniem

Motorfox Reģ.: 09.08.2025

Kā nopelnīt nepilnus 300 eur visas vasaras garumā?

Aigars1981 Reģ.: 23.01.2026
1 0 Atbildēt

Labs video.Tas labi ka iesaistam bernus šajos pasākumos nevis laiž sēdēt telefonos caurām dienām,lai tik nav nekas jādara.Mēs arī ar puiku šobrīd Viņa pirmo ķīnieti 125 ķīlējam augšā ,nopirkām stipri lietotu lai ir sākumā drusku ko paņemties ,paskrūvēt un nevis ar pilnīgi jaunu un tikai braukt.

0 1 Atbildēt

Kādi ieteikumi,kāds krosa modelis būtu vislabākais 12 g puikam?Sākuma gribēja elektrisku ,bet pabraukājot mēnesi tomēr pārsēdās uz benzīnieku.Nu citas emocijas tak.

0pis Reģ.: 16.02.2023
2 0 Atbildēt

Nepopulārs viedoklis - bērnam, kamēr fizioloģiski nav izaudzis, labāk būtu BMX veļļuks, nevis mocis ko tas pats nepiecels bez palīdzības. MX ir vīru sports, to var darīt kad kauli jau izauguši un tiem apkārt ir muskuļi - un pat vīriem ir traumas, bet bērnam augšanas periodā tās traumas var palikt uz atlikušo mūžu. Pat nedomāju smagus kritienus - pietiek ar slodzi, ar ko netiek galā augošais ķermenis un jau vīra gados mocīsies ar izslīdošiem diskiem, deformācijām utt.

Protams, vecāki labu gribot, stutē kinderus uz moča vēl pirms tie kārtīgi staigā (ir redzēti, uz mazajiem mocīšiem).

1 0 Atbildēt

Nu šo hondu bērns var mierīgi piecelt, un jā pirmais mocis viņam bija 3 gados oset 12.5R. 

Tapēc jau laicīgi jāiemāca, lai brauc nevis ar spēku, bet lai braukšana notice tāpat kā staigāšana. 

Mani abi sīkie tāpat gribēs braukt, labāk tieši lai iemācās tagad, nevis kad pieauguši, Tad jau tas būs daudz bīstamāk un grūtāk. 

Nedomāju, ka tur ir kāda fiziska piepūle bērniem ar siem mocīšiem. Nav jau padomju atraugas, kas bija smagi un nebrauca. 

1 0 Atbildēt

es gan nerunāju par kaut kādām sacensībām vai profesionālu sportu. Tur ją, eś piekrītu. Tur bērnam netiek prasīts vai viņš to grib. Manējie vienkārši brīvā atmosfērā pavizinās un nedaudz pamācu kā pareizi sēdēt, skatīties utt. Respektīvi vienkārši atpūta mežā vai 333 laukumā. 

te tieši video no vakardienas. 

1 0 Atbildēt

Nu šim laikam nepiekritīšu,protams tas varbut nav pareizs viedoklis bet kad Mēs augām🤣bija gan savādāk.Mes ar Jawa un visu citu jau no gadiem 13 braukājām.skruvējām mopedus bet 10gados jau biju iemācits gan braukt ar auto un neteikšu ka tas slikti.Paldies Manam Tēvam ka atbalstija un mācīja ,palidzēja.Es tikai par,kad var nostāvet un noturēt moci un grib un acis spīd un ja atbalsti un paskaidro un drošības tehnika un noteikumi ir iemācīti lai tik brauc

0 1 Atbildēt

Es atceros ka citi braukāja ar mopēdiem Riga vai Delta Es 14 gados sapelniju pa vasaru naudiņu nopirku Jawa 4 ,nākamā gadā jau iž planeta 5 un tad sport.Tēvs palīdzēja skruvet un pamācija kas un kā gan drošību pastāstija gan pamācija ,labākie jaunibas gadi un Visi tā izaugam un nekādu problēmu.

0 0 Atbildēt

Precizēju: biju domājis sportu. Protams, ka pajādīties uz moča šad un tad ir parasta lieta, īpaši ja fātera kompānijā, nevis kad vairāki pusaudži sanāk kopā un sāk sacensties, kur lielākas dumības izstrādās. 

Agrāk tiem mopēdiem nebija nekādas vainas, jo tomēr vieglāks un ne tik jaudīgs kā Jawa, ar kuru daudziem pirmais brauciens bija līdz līkumam vai eglei. Tie saprotošie un izpalīdzīgie tēvi bija retums, pārsvarā jau visi sūdi bija no tā, ka uz savu galvu un bez sajēgas.

Mūsdienās e-velo būtu tas mopēda aizvietotājs un ar to var braukt arī pa mežu, atšķirībā no moča.

0 0 Atbildēt

Nu jā pa lielam piekrītu tik e-moto drusku asāks jaudigāks un mazāk jādomā,ar parasto fiziski varbūt labāk attīstās un drusku smadzenes vairāk jāpakustina 😊

0 0 Atbildēt

Fizisko bāzi vispusīgi attīsta sporta zālē - visos sporta veidos, jo profila sporta veids parasti iedarbojas diezgan vienpusīgi. Gan velo, gan moto, gan airētāji un kas tik ne. Cik esmu redzējis sportistus, visi jūt ietekmi vai cieš no profila sporta veida slodzes uz noteiktām muskuļu grupām un/vai saitēm, tāpēc arī kā minimums masāžas, un parasti arī fizioterapija. 

Teiksim, cilvēks sāk regulāri braukt ar velosipēdu un saka, uzpumpēšu kājas - bet tipiski ir tas, ka ja kājas un īpaši gurni jau nav stipri, tad sāk sāpēt krusti, ceļgali un ja neko nedara, tad mēdz būt sludinājums "pārdodu velo ideālā kārtībā". Tā ir ar to fizuhas uzlabošanu.

0 0 Atbildēt

Nu ja vienreiz ar ričuku pabrauc tad varbūt ir tadi kas pārdod ,bet ja patstāvīgi sporto tad viss ok.Esmu noairējis 5 gadus un vairak ka 10 gadi velo sportā ,par kājam nesūdzos bet man slodze patstāvīga ,bet nu ķermeņi jau dažādi tas gan.

Bet bērniem ja patīk un gribas tad jālauj un jāpalīdz un jāatbalsta ,pēc tam būss par vēlu ,grib mācīties ar moci 10 braukt un acis deg tad tik lai brauc.

0 0 Atbildēt

Tu joko? Tev ir sportista pagātne, tādiem kā saka vēl 60 g.v. dirsā var lāpstas kātu nolauzt - jo savulaik ir ielikts pamats. Es runāju par vidējo papiku, kas pusi mūža ir sēdējis auto/birojā, tad ap 45-50 sajūtot ka lietas iet uz otru pusi, grib būt štengrs un sportisks. 

0 0 Atbildēt

Nu katram savs protams un uzskati par šim lietām ,bet Pēc prakses Esmu novērojis visiem Maniem paziņām kas saistīti un ir ar tehniku uz Tu jau no bērnības tie bērni brauc jau no mazotnes un prieks skatīties ka jau ap 10 gadiem ir iemācīti gan par to kas uz ielas notiek,gan par tehniku,gan ka uzvedas auto moto kustībā un par drošīby,un ir drosmīgāki un mazāk kas notiek jo jau ir tēmā.

Atceros bija ciemos uz saimniecību atbraukusi ģimene kur puikam 15 gadi un nekad nekas netika ļauts un nav braucis ne ar ko un atbalstīts,jo redz bīstami un par agru.Tas bija ārprāts ,nu tizls atvainojos ,rokas trīc no kvadracikla bail ne braukt grib ne saprašanas ,kamer citi bērni pa dabas takām braukāja un no prieka spiedza ,jaunskungs sēdēja dīķa malā telefonā ,jo tas ir drošāk

0 0 Atbildēt

Cilvēki ir dažādi. Mežā arī nav divu vienādu koku. 

Padomāsim par to no cita leņķa - ja jaunskungs būtu kāpis uz kvadras tikai lai pierādītu ka nav mīkstais un pieredzes trūkuma dēļ dabūtu to sev virsū - kurš nonāktu ziņās un kurš par to atbildētu?

Es svešam bērnam, pat tādam kas jau iepriekš ir braucis, nekad nepiedāvātu braukt ar spec.tehniku, pat ja labu draugu bērns - a man to vajag? Pirmajā reizē viņam paveicās, otrajā arī - bet pie manis, jau sajuties varens braucējs, atvērs ručku un man pizģec. Es vecumu gribu sagaidīt savās mājās, nevis cietumā. 

0 0 Atbildēt

Te jau nebija teikts ka netiek ieveroti drošības noteikumi.Tas pats par Sevi saprotams tak.

Bet zinu tādu gadījumu kad ir ņēmuši paziņas nomā krosa močus un vel zem grādīgā atpūtušies,un pierunājuši pamēģināt kādu kas nekad dzivē nav braucis ,protams bēdigi beidzās ,nu pavisam bēdīgi,Viņa vairs nav un tiešām ta arī bija ka no vietas pilnu ručku iedeva.Bet te neiet runa par tādām lietām ,tā cita tēma.Bet ja mazie grib ,patik un ja var nodrošināt ka tas notiek droši tad jāatbalsta un jādod iespēja

0 0 Atbildēt

Nu nē ,vienam nemaz netika piedāvāts,tikai ar pieredzi sēdoša vadītāja,aizmugurē sēdoša pavadībā.Tur tak dullam.jābut tā to darit ,bet fakts ka pat aizmugurē nepakam jo bail un viss ,iegalvojusi māte ar Tēvu ka viss kas nav auto ir bīstami dzivībai.

0 0 Atbildēt

Cik droši ir auto, katru dienu ziņās var lasīt....

0 0 Atbildēt

Tas gan..

1 0 Atbildēt

Turpinot par bērnu mocīšiem. Pirms Hondas bija 2t yamaha. Sanāca diezgan liels ieberziens, jo vajadzēja pirkt jaunu nevis smagi lietotu. 

0 0 Atbildēt

Es bērniem nopirku Suzuki 110m3 ,automāts .Vienīgi neērti tas ka nav atpakaļgaitas un tikai pakaļējā piedziņa bet sākumam paraukāt bija ok. Maksimālais ātrums ap 60kmh.Diezgan paplats un tapēc stabils.

0 0 Atbildēt

Dēls sākumā ļoti gribēja elektro moci ,pāris reizes pabraukāja tad iedevu benzīnnieku un pagājušo gad nopirku gan ķīnieti sākumam Lifan 125cm3 un nu ir pieradis un saka ka labāk.kā elektriskais. Grūtāk bija pēc elektriskā iemācīt strādāt ar sajūgu un mehānisko kārbu bet nu jau ok,pierada.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti