iAuto šodien pabraukāja pa dažiem auto plačiem, paskatīties, kas šobrīd tirgojas, cenas un kādus auto vairāk meklē pircēji.
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
iAuto šodien pabraukāja pa dažiem auto plačiem, paskatīties, kas šobrīd tirgojas, cenas un kādus auto vairāk meklē pircēji.
Šodien lielākais pieprasījums bija tieši elektriskajiem auto , visskatītākais Cupra Born un Hundai Ioniq
Hundai Ioniq ap 21gada un cenas apmeram 15 000eur

Cupra Born 22-23 gads apmēram 20-25 000eur

Cilvēki tieši kas ikdienā pārsvarā pārvietojas pa pilsētu ir sapratuši ka vēlas elektroauto neskatoties uz to kā krīt šo auto cena katru gadu lai gan Cupra modeļiem ne īpaši vairāk audi un Porshe .
Vel diezgan daudz BMW 5, un 3 sērija un X5 un tos visus pārsvarā ar benzīna dzinējiem jo nevēlas auto ar dīzeli un add blue , esot dargi un lūztot un pilsētā pie mierīgas braukšanas bieži problēmas .Vel intrese par Porshe Cayen un audi ,tomer uzsvars pārsvarā uz benzīna dzinējiem.
Es ipaši neko nemekléju un nepétu, bet viená vietá man sanák iegriezties. Tur nekas nav mainījies jau 10 gadu - viņi dzen lietotus Volvo un tai placi tie sastáda 70%, nekádus elektriskus es tur neredzu.
Volx rakstīja:
Es ipaši neko nemekléju un nepétu, bet viená vietá man sanák iegriezties. Tur nekas nav mainījies jau 10 gadu - viņi dzen lietotus Volvo un tai placi tie sastáda 70%, nekádus elektriskus es tur neredzu.
Šobrīd ja paskatās uz ceļiem tad Volvo šķiet ir pats populārākais auto v70 topā.
Aigars1981 rakstīja:
Volx rakstīja:
Šobrīd ja paskatās uz ceļiem tad Volvo šķiet ir pats populārākais auto v70 topā.
Nu es kad skatos, tad neko nevaru izcelt. Teslas sanák ievērot biežák nekā gadus 10 atpakaļ. Piemēram pie skolas stāvlaukumā apstājoties - nu tur ir raibu raibá izvéle un nekádu nospiedošu Volvo inváziju neredzu. Daudziem jau,lkm, dominē uzskats, ka jāpērk kkas no augšéjiem plauktiem un par mazu naudiņu. Pirkt ta nopérk, bet dríz vien jau tie Premium pazúd no ceļiem, jo iekuļas káda nepaceļamá remontá un tad jau tolmets.
Nu ir tā kad paklausās no servisa čaļiem ka daudzi itīpaši jaunieši nopērk auto kredītā vai par pēdējo naudiņu bet nav ierēķināts un nedomā vai spēs veikt pirmo apkopi pēc pirkuma ja nepieciešams un segt ikgadējos maksājumus, eļļas ,siksnas , bremzes un t.t.un servisā ierodas tad jau kad ir pavisam bēdīgi un tad ir vēlme cik lēti vien var uztaisīt uz pārdošanu vai tomēr Sev bet ar nu pašām vislētākajām detaļām , un tad bieži komentārs ka šis auto draņķis , lūzt patstāvīgi bet nekas jau netika laicīgi darīts lai pagarinātu tā mūžu.
Vēl jau arī iepriekš servisā dzirdēts par papiem ar mersi, kas savam lietotajam prēmiumam grib mainīt amīšus sākumā tikai vienai asij un beigās taujā, vai nevarot mainīt tikai vienu, to sulojošo. Un tā uzstājīgi vaicā, sak, kāpēc barot tos daļu tirgotājus kas slauc godīgus darbarūķus. Nu, tā mēs varēsim darīt tikai ja parakstīsi, ka esi lasījis un iepazinies, un piekrīti ka avārijas gadījumā kad eksperti norādīs ka tas viens amītis strādājis savā režīmā un otrs - citā, tad mēs parādīsim papīru ar īpašnieka piekrišanu un parakstu. Nu jā, nu tad esot jāpadomā.
Nevienam manam auto nav izbeigušies amīši, kā to vispār var dabūt gatavu? Ļauj tiem pastrādāt pilnā amplitūdā un kalpos ilgi.
Tie dīzeļmerši ir katastrofāli smagi. Amīšu ražotāji tam nav bijuši gatavi. +MB useri laikam ir kategorija kā tāda. Uz Liepājas ielas bieži sastopu MB, kas pa to bruģi lavās uz 5km/h. Taupa amīšus
Mana pieredze rāda, ka OEM amīši kalpo aptuveni līdz 200K.
Jā, ja par amartizātoriem arī neatceros ka būtu kadreiz jāmaina , kam jānotiek lai viņi izbeigtos , parsvarā kāda atspere pārlūzt vai atbalsta gultnis jānomaina.
Man jau gan liekas, ka mainīt pa asīm ir pilnīgi normāli, vienmēr esmu tā darījis. Kāpēc man mainīt priekšējos, ja izbeigušies tikai aizmugurējie? Pa vienam gan nav labs stils, lai gan… Pirms nepilna gada radiniekam izbeidzās i3 priekšējā amīša atbalsta gultnis. Jaucot ārā tika salauzts amortizators, nācās mainīt arī to. Nopirka jau, protams, komplektu, bet laika trūkuma dēļ nomainīja tikai salauzto. Tad pienāca ziema, un tā joprojām rokas līdz otram amortizatoram nav aizsniegušās, dīvainā kārtā nekādas nepatīkamas sajūtas braucot netiek novērotas, auto iet taisni un stabili.
Francijā ražotam transportlīdzeklim pakaļgalīgie amīši iztecēja pirmajos 10 kkm.
Nebrīnos. Zinot ko vadāji.
Volx rakstīja:
Paziņa bija Talsu placī. Jā, priekšā rinda stāv gara rinda ar Volvo dīzeļiem. Saimnieks saka, ka esot sūdi. Pircēji iet tiem visiem garām un prasa kur benzīna auto sākas. Šitas sācies jau gada nogalē bet ne tik traki. Viņš saka, vēl mēnesi dīzelis ap 2 EUR un viņam tos hlamus nebūs vairs kas ņem.
Dīzeļiem vai tomēr dīzeļhibrīdiem? Pirmie ir deficīts, otrie ir sūdi.
Pirktākās lietoto auto markas Latvijā 2025. gadā
pirms gada vienu vecu dīzeļauto no neprestižas markas - Dacia - pārdevu par 1100 eiro, kaut sludeklis bija par 1000. Viens pārsolīja otru pircēju
Šogad citu vecu dīzeļauto par prasīto cenu nepirka mēnesi, kamēr nenolaidu cenu no 1300 uz 700 eiro. Un pēc sludekļiem tādu vecu vāģu ir pilns, ko mēģina pārdot.
aizejošais rakstīja:
pirms gada vienu vecu dīzeļauto no neprestižas markas - Dacia - pārdevu par 1100 eiro, kaut sludeklis bija par 1000. Viens pārsolīja otru pircēju
Šogad citu vecu dīzeļauto par prasīto cenu nepirka mēnesi, kamēr nenolaidu cenu no 1300 uz 700 eiro. Un pēc sludekļiem tādu vecu vāģu ir pilns, ko mēģina pārdot.
Kam ir plāns, tas to veco 700 pārceno un 1K ir kabatā.
Līdz 455 km, līdz 226 Zs, cena no 25 000 eiro: elektriskais Volkswagen ID. Polo pieejams iepriekšpārdošanā (+ FOTO)
Kā plānots iztērēt 40 miljonus eiro EKII privātā transporta atbalstam? Cik lieli būs pabalsti un kam (+ VIDEO)
20