Tad, lai elektriskos sildītājus ar pie reizes aizliedz. Ja man nepieciešams gan siltums, gan gaisma vannas istabā kāpēc gan nepalikt pie kvēlspuldzēm. MI laikmetā, kur viens jautājums čatiņam jau patērē 0.5Wh tās spuldzes ir nebūtisks patērētājs.
Pie tam LED ražo stipri mirguļošāku gaismu kā kvēlspuldze.
Es pirms kāda gada nolēmu būt moderns, un vannas istabas plafonā luminiscentās lampas nomainīju ar LED lentas fragmentiem. Pats plafons tur visai piemērors, tāpēc negribēju mainīt pret citu. Nopirku Ksenukos LED lentas rituli ar visu 12V barošanas bloku, salīmēju lentas piemērotā daudzumā, barošanas bloks smuki ievietojās bijušās droseles vietā. Domāju, nu tagad tas būs uz gadiem, varu aizmirst. Plafons diezgan rūmīgs priekš lentām, pārkaršana noteikti nedraud. Pēc kāda gada plafons palika aizdomīgi tumšs, noņēmu vāku, kā tad: puse lenšu diožu izdegušas. Varēja būt kādas 1000-1500 darba stundas, ne vairāk.
Tad nolēmu aizvietot LED ar halogēna 35W 230V "kapsulām, 3, vai 4 dažām paralēli. Un tad internetā pamanīju informāciju, ka ES bez kvēlsuldzēm nolēmusi iznīcināt arī sadzīves halogena spuldzes. Auto halogēna spuldzes paliek. Pagaidām.
Bet vai tad cepeškrāsnīs vispār mēdz būt LED spuldzes? Man šķiet, tas tehniski nav iespējams.
Vēl ir laiks nopirkt sāli, tualetes papīru un AA baterijas. Var izzust gluži kā halogēnās spuldzes.
Nu, kad ES islamizēsies tiktāl, ka izdos regulu visiem mazgāt pakaļu ar kreiso roku papīra lietošanas vietā, tad to papīru arī vajadzēs iepirkt :-/
Jums nu gan problēmas uz tukšas vietas. 😂 Vispār nevienā acī. 😂
Kā vērtē. Var uzskatīt arī, ka neviena problēma nav svarīga. "Galaktiskā mērogā arī visādi ātruma radari un dīzeļa cenas bijušas nebijušas.
Kāpēc es vispār to ievietoju. Tikai fakta konstatācijai, ka ES nevis atļauj tirgum noteikt preces pastāvēšanu, bet gan to nosaka politiķu lēmumi. Varbūt tev tas patīk, man ne.
Nerunājot par visādām tuvā nākotnē ieviešamām nereālām Euro izmešu normām un obligātiem asistentiem auto, var pamanīt , ka ES politiķi regulē daudzko. Piemēram, ierobežoja putekļu sūcēja motora maksimālo jaudu. "Since September 2017, the maximum rated input power allowed for new vacuum cleaners sold in the EU is 900 watts (W).
Par tiem putekļu sūcējiem - reāls murgs, ko pierāda jau fakts, ka tas ir uzrakstīts veidā, ka tas attiecas tikai uz SADZĪVES pielietojumu. Industriālajiem šāda ierobežojuma nav. Tā nu esmu pārgājis uz Karcher visās mājās. Un katrs pats var izdomāt, vai laikam, kas tiek patērēts putekļu savākšanai, ir vai nav nozīme patērētās enerģijas aprēķinā.
Bet vai tad tik traki? Kas mājās tik šausmīgi jātīra, ka vajag tās mežonīgās jaudas? Tikko speciāli aizgāju apskatīties, cik vatu ir manam ķīnietim. 700. Un pietiek atliektiem galiem, pārsvarā es pat nedarbinu ar pilnu jaudu. Varbūt vienīgi ja ir kādi garspalvainie dzīvnieki, tad ticu, ka prasās ko maksimāli jaudīgu, lai dabūtu spalvas no dīvāna nost. P.S. Karčers mājas lietošanai ir nenormāli neērts, ir pieredze. P.P.S. Nedomā, ka es atbalstu aizliegumu, es tikai filozofēju par tēmu.
Tā jauda jau vien mārketinga triks. Liela jauda nozīmē, ka tas putekļsūcējs piesūcas pie virsmas kā dēle un neko vairs neiesūc, jo nav gaisa plūsmas. Tā kā pareizi ES dara, ka liek ražotājiem pasvīst, kā vēl izcelt produktu. Beidzot var nopikt putekļusūcējus, kas labi sūc un arī nav skaļi. Tas ka putekļus vieglāk izpūst ar kompresoru nevis sūkt ir labi zināms, tik nez ko putekļsūcēji joprojām ir tik primitīvi un bez birstes nekā.

darklight rakstīja:
Bet vai tad tik traki? Kas mājās tik šausmīgi jātīra, ka vajag tās mežonīgās jaudas? Tikko speciāli aizgāju apskatīties, cik vatu ir manam ķīnietim. 700. Un pietiek atliektiem galiem, pārsvarā es pat nedarbinu ar pilnu jaudu. Varbūt vienīgi ja ir kādi garspalvainie dzīvnieki, tad ticu, ka prasās ko maksimāli jaudīgu, lai dabūtu spalvas no dīvāna nost. P.S. Karčers mājas lietošanai ir nenormāli neērts, ir pieredze. P.P.S. Nedomā, ka es atbalstu aizliegumu, es tikai filozofēju par tēmu.
Tak pajāt uz tām spuldzēm. Tāds aizliegums tikai novedīs pie kādas jaunas tehnoloģijas, kas ir tikai slavējami. Es kad ieraudzīju, ka istabas stāvlampas blāvas gaismas halogēns ēd 300w un viņu parasti ziemas vakaros tura ieslēgtu ap 6h, izlidināju to mēslu. Lūk ari iemesls aizliegumam - moš es kādam trāpīju. 😆
Kaut kā dīvaini par to 300 W stāvlampu. 300W jau ir prožektors. Un auto gaismām arī ir halogeni, tikai kādi 55W uz lukturi un kad kāds tumsā brauc pretim ar tālajām gaismām, nemaz blāvi nešķiet.
Runājot par "jaunajām tehnoloģijām LED sakarā, inženieri ļoti labi zināja, ka tradicionālajā ieskrūvējamā korpusā iespiestie LEDi plus balasts ātri pārkarsīs un nobeigsies. Bet tomēr tās tika ražotas, lai iespējami ātri cilvēki pārietu uz šīm spuldzēm. Internets ir pilns ar ieteikumiem, kā "fiksēt mirgojošas vai beigtas LED spuldzes.