Bija pirms pāris mēnešiem iespēja ar šādu (parastā hibrīda versiju) aizbraukt līdz Liepājai un atpakaļ.
Līdzīgi kā Peugeot 5008, arī šeit Stellantis ir atteicies no 3 atsevišķi regulējamiem sēdekļiem aizmugurē, atstājot klasisko 2:1 variantu. Labā ziņa ir tā, ka vietas aizmugurē, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, šim gan ir daudz vairāk.
Pareizi Aigars saka - salons diezgan kvadrātains, bet, atklāti sakot, man kopumā patīk. Planšete arī diezgan intuitīva ir, bet mani besī, ja nevar ar griežamajiem regulēt klimatu. Arī sēdekļu un stūres apsilde iet caur displeju. Salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem (arī C4) te, manuprāt, ir regress. Nu, kāpēc tā jādara? Hyundai, piemēram, sper soli pretējā virzienā - feislifta Ioniq5 sēdekļu sildīšanu (arī stūres) un ventilāciju veic ar pogām, Tucsonam klimatu griež ar “kruķilkām”.
Ja jau piesienamies pie salona, tad vēl 1 lieta. Citroen tagad salona noskaņas apgaismojumam ir iespējams mainīt krāsas (agrāk bija tikai balta). Bet… man vislabāk patīk sarkanā. Tādas opcijas nav (līdzīgi kā Peugeot 3008/5008). Ir iespējams violets tonis, kas arī ir OK, beeeet… violetu toni nevar ielikt mērinstrumentu panelī. Tur tuvākais variants ir rozā…
Hibrīda dzinējs kombinācijā ar divsajūgu e-DSC6 pāresumkārbu kopumā sadarbojas labi, Latvijas apstākļiem jaudas pietiek, pie apdzīšanas ir mazliet jāpiedomā, bet kopumā tā problēmas pat uz visai noslogotās Liepājas šosejas nesagādāja. Tiesa, tā arī nesaprotu, kāpēc Stellantis atteicās no vecā, labā Aisin astoņpakāpju automāta.
Piekrītu - auto vadās un bremzē labi, neļurkājas līkumos, stūre atsaucīga, piekare labi “ņem” pampakus un bedres. Gaismas ir labas, tumsā automātiskā pārslēgšanās arī strādā OK, pat visai lietainā laikā, kāds patrāpījās man, kad braucu mājās.
Kopumā, ir daži sīkumi, bet man patīk.