Citroen C5 Aircross jaunais 2026 - 2027 tests, cena Latvijā un lietotāju atsauksmes

Jaunais Citroen C5 Aircross auto reāls tests Latvijas apstākļos no 2026. gada, kāda pieredze? Salīdzinām gan jaunā modeļa plusus, gan mīnusus. Vai ir vērts pirkt jauno Citroen C5 Aircross? Praktiskie jautājumi kā auto cena, komplektācija, konfigurātors, bagāžnieka ietilpība. Reālais Citroen C5 Aircross degvielas patēriņš un tehniskie dati.

Citoen Man personīgi nekādas ļoti lielas emocijas neizraisīja.Patiesībā diezgan parasts auto nu ja nu vienīgi cita virsbūves krāsa ne šī kas testos un tad noteikti būtu spilgtāks un stipri iespaidīgāks.Ārēji diezgan vienkāršs ar dažiem elementiem kas lika uzsvaru ka jauns auto,lai gan Citroen emblēmas likās tādas vecmodīgas un itkā no cita vecāka gada auto uzliktas.Salons diezgan kvadrātains viss un tā mīkstā apdare tai tonī ļoti atgādināja dažus Renault vecos modeļus.

Bet tā mašīnīte diezgan laba,gan labi ripo ,pietiekami vadās un bremzē un domāju ka būss diezgan populāra pircēju vidū jo pierasts šis brends un pa šo naudiņu.Viņi tak nepūst un nekas baigi nelūst,diezgan uzticams savā vidū un pietiekami vienkārši arī būtu viņu pēc tam pēc kāda laika pārdot nepieciešamības gadījumā.

Parasts,vienkārš,nedaudz jokains dizains bet labs auto.

Bija pirms pāris mēnešiem iespēja ar šādu (parastā hibrīda versiju) aizbraukt līdz Liepājai un atpakaļ. 

Līdzīgi kā Peugeot 5008, arī šeit Stellantis ir atteicies no 3 atsevišķi regulējamiem sēdekļiem aizmugurē, atstājot klasisko 2:1 variantu. Labā ziņa ir tā, ka vietas aizmugurē, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, šim gan ir daudz vairāk. 

Pareizi Aigars saka - salons diezgan kvadrātains, bet, atklāti sakot, man kopumā patīk. Planšete arī diezgan intuitīva ir, bet mani besī, ja nevar ar griežamajiem regulēt klimatu. Arī sēdekļu un stūres apsilde iet caur displeju. Salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem (arī C4) te, manuprāt, ir regress. Nu, kāpēc tā jādara? Hyundai, piemēram, sper soli pretējā virzienā - feislifta Ioniq5 sēdekļu sildīšanu (arī stūres) un ventilāciju veic ar pogām, Tucsonam klimatu griež ar “kruķilkām”. 

Ja jau piesienamies pie salona, tad vēl 1 lieta. Citroen tagad salona noskaņas apgaismojumam ir iespējams mainīt krāsas (agrāk bija tikai balta). Bet… man vislabāk patīk sarkanā. Tādas opcijas nav (līdzīgi kā Peugeot 3008/5008). Ir iespējams violets tonis, kas arī ir OK, beeeet… violetu toni nevar ielikt mērinstrumentu panelī. Tur tuvākais variants ir rozā… 

Hibrīda dzinējs kombinācijā ar divsajūgu e-DSC6 pāresumkārbu kopumā sadarbojas labi, Latvijas apstākļiem jaudas pietiek, pie apdzīšanas ir mazliet jāpiedomā, bet kopumā tā problēmas pat uz visai noslogotās Liepājas šosejas nesagādāja. Tiesa, tā arī nesaprotu, kāpēc Stellantis atteicās no vecā, labā Aisin astoņpakāpju automāta. 

Piekrītu - auto vadās un bremzē labi, neļurkājas līkumos, stūre atsaucīga, piekare labi “ņem” pampakus un bedres. Gaismas ir labas, tumsā automātiskā pārslēgšanās arī strādā OK, pat visai lietainā laikā, kāds patrāpījās man, kad braucu mājās.

Kopumā, ir daži sīkumi, bet man patīk.

Kā Mēs pēc Gada Auto pasākuma runājām pa lielam jau visi auto ir labi ,nu jā ir pierasts mazliet pie citas kvalitātes kas bija gadus 10,20 atpakaļ bet jāsaprot ka šobrīd ražotājiem jau ir citi principi un.plāns un katram auto Savs saimnieks.Tāpat arī šim Citroen,kuram tas vecmodīgais salons ar miksto apdari ,tie specifiskie krēsli ar to intresanto rūtojumu un pat tās emblēmas uz virsbūves,tātad te ir tā saucama gaumes lieta un šim auto noteikti būss savi piekritēji līdzīgi ka bija tads dīvains Citroen modelis ar lielu kvadrātainu plastmasas apdari uz auto sāniem.

Jaunākais forumā

Lasītākie raksti

Jaunie raksti