Kubikcentimetri vai zirgspēki, kas svarīgāk, izvēloties moci?

Ko ņemt vērā, pērkot motociklu? Kas ir svarīgāk – kubikcentimetri vai zirgspēki?

Un vēl griezes moments?

Bremzes vai bremzēšanas apmācības? Vai prasme nebraukt ātrāk par savu varēšanu? Vieta pie ieejas vai tālāk?

Kurš mocīts labāks, triāla vai baiks? Te arī atbilde. Varbūt, iespējams endūro, čoperis, streetfaiters…

zirgspēki, jo vairāk, jo labāk

Tas jau atkarīgs, ko gribi ar to moci darīt. Čoperim Zs būs mazāk svarīgi, savukārt tie donoru aparāti, uz kuriem vālē guļus un vājprātīgā ātrumā, ļoti svarīgi ir, lai būtu pēc iespējas vieglāks, tādēļ tiek panākta lielāka jauda ar mazāku kubatūru.

ABS ir svarīgs, lai nav triko bremzes jālieto. Vēl jāņem vērā atzīme par orgānu izmantošanu pēc nāves.

Šķiet pēc pieredzes laikam nu šosejas mocim griezes moments un cm3,jo skiet Man ar Yamaha tika kautkas sadarīts ar vadības bloku cik sapratu ,pamainits griezes moments pie apgrieziniem konkrētiem attiecībā pret moča svaru .Degvielu gan spēcīgi vairāk ēd tagat.Zs liekas enduro močiem svarīgāki un Harley jo tomēr liela massa.

Kā tad īsti ir ar tiem vadības blokiem-viņus regulē -iejaucas līdzīgi kā auto,vai tomēr rūpnieciski un ti iztiek ar kādu izplūdes nomaiņu un nelielām pārbūvēm?Tur tak ar var sastrādāt brīnumu lietas itīpaši ar jaunajiem modeļiem.

ZZZZ rakstīja:

Kurš mocīts labāks, triāla vai baiks? Te arī atbilde. Varbūt, iespējams endūro, čoperis, streetfaiters…

Te jau katram.pēc nepieciešamības un arī komforta vajadzības ,Es piemeram noteikti zinu ka no šosejas gribas parsēsties uz ko ērtāku vai ikdienas ielas moci vai kādu Harley,lai ērti gan nedaudz pabraucot un arī ir patīkami pārvaret garākus gabalus bet visu viena diemžēl nevar dabūt ja nu vienīgi nedaudz izvēloties piemēram Supermoto un tikai nomainot riteņus var pabraukt gan ikdienā pa pilsētu gan patrakot mazliet pa meža ceļiem,kautgan Esmu redzējis šosejas moci ar off road riepām un pagarinātu pakaļējo dakšu un meža ceļi nav šķerslis tik ar prātu jābrauc ,pa grants segumu ar 1000 un vairāk kubiem tas kā staigāt pa plānu ledu ja nav prāta.

Kanibaals rakstīja:

ABS ir svarīgs, lai nav triko bremzes jālieto. Vēl jāņem vērā atzīme par orgānu izmantošanu pēc nāves.

Jā ,ABS noteikti ir viens no svarīgākajiem faktoriem kas palielima iespēju palikt dzīvam,vecajiem modeļiem nebija un tamdēļ pie katras nedaudz ekstrēmākas bremzēšanas parasti šie moči atradās zem pakaļējās auto daļas un biežie kritieni uz krustojumiem,to tak tik mudīgi neapturēsi ,tādu masu un ja vel slapjš ceļa segums un ja vel bez distances.

Parasti tie uz mutes kritēji pēc tam stāsta Minhauzena pasakas, ka esot apzināti noguldījuši moci, jo uz dibena esot efektīvāka bremzēšana.

Te, piemēram, ir liela tabula ar cm3 un ZS https://iauto.lv/zinas/moto/53077-konkursa-latvijas-gada-motocikls-2026-dalibnieki-un-to-tehniskie-dati-foto 

Ko būtu prātīgāk rēķināt PRET eiro attiecību?

Nu piemēram ja salīdzinam tehniskos datus trīs dažādām moto versijām ,kāda ir atšķirība braucot un ka tas iespaido braukšanu?

KTM enduro r- 693m3,74zs

Harley Davidson Fat boy 114-1868m3,95zs

Yamaha YZF-r1-998m3,200zs

Aigars der par politiķi, ja vēl nav. Cilvēks , kurš mierīgi ieraksta kubikmetrus kā motocikla dzinēja tilpumu, noteikti varētu klasificēties pat Briselei ;)

Normāls mocis kura dzinējs būs simtiem tonnu smags 🤣

Ja braucējam smaids sejā tad pilnīgi vienalga.

Kas jautrāks:

50zs un 120kg vai 100zs un 200kg?

Zirgaspēki ir tiešā veidā saistīti ar motora griezes momentu un motora apgriezieniem. Atkarībā no moča svara - startā no vietas ir daudz svarīgāks griezes moments, un pēc tam tā saucamie zirgaspēki vienkārši ir griezes momenta reizinājums  ar apgriezienu skaitu (un dalīts ar koeficientu). 🤨

Griezes momentu var “uzlabot” mainot prānesumu, nu jeb mainot ķēdes piedziņas zobratus, vai arī skriemeļu diametru siksnas piedziņas gadījumā.

Man jau liekas, ka tas absoluti nav svarīgi. Ne jauda, ne grieze, ne svars nevar noteikt motocikla piemērotību konkrētam indivīdam. Citam vajag ērtu, citam sportisku, citam skaļu, citam skaistu. 

Mocis jau nu noteikti ir jāpērk tāds kā pašam patīk, nevis jāskatās uz zirgiem

Ja patīk vairāki, tad arī vairāki jāpērk. 

Tā lūk. 

Un vispār, man šķiet, ka mums kaut kā ir iesakņojies līdzīgi kā ar parketveidīgajiem džipiņiem. Visiem vajag masīnas kas izskatās pec džipa, bet tādas nav. Tāpat tagad topā ir BMW lielie GS un tamlīdzīgie moči ar kuriem neviens tāpat nebrauc mežā. 

Man gan pašam bija lielais GS un es braucu pa pierīgas tuksnesi. 

Te noteikti piekritīšu arī pec pieredzes.Bieži kāds uz medībām atbrauc ar baigi apvidnieku milzu zirgiem riepām un aprīkojumu un kad jāizmanto pras-Tu nezini ka te ko saslēgt un papildgaismas vai viņču?Es jau nekad mežā neesmu bijis un nezinu kas ko kā ,tik pa pilsētu.Līdzīgi ar močiem bieži daudziem paziņām prasiju kapēc tieši tādu iegādājies-atbilde daudz cm3,labi izskatās,dārgs,bet tas ka ikdienā neērts un nav īsti kur ar tādu braukt to nedomā.

Motocikls manuprāt ir ļoti intīma un personiska lieta jo tomēr stipri bīstamāks par auto un liekas ka braucējam ar moci jābūt kā kopā savienotiem jo bez sajūtam un ja kas ne tā nepabrauksi ne praktiski ērti ne kads baudijums būs-līdzīgi ka ar Sievieti🤣

Lasītākie raksti

Jaunie raksti