Vai ir jēga gāzēt mājās dzērienus un kurš ir labāks - SodaStream pret Drinkmate? Pieredze un izmaksas

Ir pienācis laiks pēcsvētku dienā pacelt vienu mājsaimniecības tēmu, kas vasarā kļūst īpaši aktuāla. Negribas pirkt to ķīmijas kokteili un tad to plastmasas pudeļu kalnu, kas pēc tam aizņem visu bagāžnieku, braucot uz taromātu.

Sāku pētīt virtuves gāzētājus. Acīs iekrituši divi galvenie virzieni – klasiskais SodaStream un mazāk zināmais, bet it kā funkcionālākais Drinkmate.

Cik saprotu, galvenā atšķirība konstrukcijā:

• SodaStream drīkst pūst gāzi TIKAI tīrā ūdenī un sīrupu gāzt klāt pēc tam.
  • Drinkmate it kā esot speciāls spiediena vārsts un var gāzēt uzreiz visu – sulas, vīnu, gatavu limonādes maisījumu utt.

Kāds no jums ikdienā lieto šādu agregātu? Kāda ir reālā pieredze un atsauksmes – patīk, nepatīk?

Kas ar izmaksām? Cik ilgi reāli pietiek ar balonu (60) un kur Latvijā visērtāk/lētāk tos uzpildīt vai samainīt? (Rimi, Ksenukai, vietējie gāzes punkti?) Vai tie baloni vispār ir savstarpēji saderīgi, vai katram zīmolam savs standarts, kur beigās pārmaksāsi kā par dīlera apkopi?

Dalieties pieredzē, ko labāk izvēlēties, un kādus sīrupus vai mājas receptes izmantojat, lai dabūtu labu garšu!

Pēcsvētku dienā Man liekas daudziem ir vienalga ko un kur pat ja no strautiņa ūdeni padzert bez gāzes🤣🤣🤣🌿

Izrādās, CO2 gāzēšana ar SodaStream baloniem varēja gāzēt tikai ūdeni, tur vesels skaidrojums, bet, kā cukurs klāt, tā puto utt. Kas nozīmēja, ka sīrupi un cukuri jālej klāt tikai pēc karbonizācijas procesa.

Bet tagad esot izdomāts jauns aparāts SodaStream MIX, ar kuru var gāzēt arī sulas utt. Tas ir tas, ko es meklēju.

Man neviens neprasīja, bet tie cukuri un sīrupi ūdenī ir pašu rokām novīts valgs. Bērniem paretam vēl tā, bet ja uzsēžas un trekterē visu vasaru, tad uz rudeni arī bērni var tikt pie nākamā numura skolas ancuka.

Un viss bizness ir CO2 balonos un SodaStream balonu maiņas cenās.

Tagad jāmeklē kur Latvijā uzpildīt CO2 balonus un cik tas maksā? Kur ir CO2 gāzes balonu maiņa Rīgā un kur SodaStream gāzes balona uzpilde ir lētāka?

Es gan atradu labāko veidu, proti, nopirkt pāreju priekš paša aparāta un pievienot lielāku CO2 balonu. Tad tev vairs nav jāpērk tie mazie rozā baloni, kas nez kāpēc saucās 60L

Paspeediķošu ar Opi.

Islandē pie viena restorāna!!!! durvīm ir ūdenskrāns un uzraksts: Dzeriet ūdeni. Tas ir daudz veselīgāks un pilnīgi par brīvu. Ļoti piekrītu. DZĒRienu nevajag samocīt, lai paDZERtos. Mocīšana tikai sabojā rezultātu

Lasītākie raksti

Jaunie raksti