ES vienojas par cenas griestiem Krievijas naftas produktiem - iAuto

ES vienojas par cenas griestiem Krievijas naftas produktiem 3

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 4.februāris 2023 9:09

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis sestdien panākušas vienošanos par cenas griestiem Krievijas naftas produktiem, lēmumu pieņemot pirms starptautiskā embargo, kas stāsies spēkā nedēļas nogalē, tviterī pavēstīja ES prezidējošās valsts Zviedrijas amatpersonas.

"ES vēstnieki šodien apstiprināja cenas griestus pirms galīgās lēmuma pieņemšanas Eiropadomē," teikts Zviedrijas amatpersonu tvītā.

Tā ir "svarīga vienošanās, kas ir daļa no ES un partneru turpinātās atbildes uz Krievijas agresijas karu pret Ukrainu", teikts paziņojumā.

ES kopā ar G7 partneriem decembrī noteica embargo Krievijas jēlnaftai, kas tiek vesta pa jūras ceļiem, nosakot cenas griestus 60 dolāri par barelu eksportam visā pasaulē.

Otrs ES mēroga embargo Krievijas degvielai stāsies spēkā svētdien. Tā mērķis ir Krievijas rafinētie naftas produkti, tādi kā dīzeļdegviela un kurināmā degviela, kas tiek vesti ar kuģiem.

ES un G7 vienojušās noteikt cenas griestus šo Krievijas produktu pārvadājumiem globālajiem tirgiem.

Cenas griesti darbojas, nosakot augstāko cenas līmeni degvielai, kas tiek pārvadāta ar ES kuģiem.

3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri

Lats 4.februāris 2023 13:48
5 3 Atbildēt

Redzi, atšķirība tāda, ka tu prāto par šņabja cenu, bet globālie veči un vecenes par to, kā ielikt krieviem dirsā kurbuli un sparīgi pagriezt. Lai Puķkam noklemmē cilindri

Vate 4.februāris 2023 9:38
4 2 Atbildēt

Un es ar çomu vienojos par snjabja cenu griestiem Latā.

vietējais 4.februāris 2023 19:38
1 0 Atbildēt

Galvanais, lai tie griestu licēji neatstātu sev slēptu lūku griestos, ārkārtas gadījumam.

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Tālākais un garākais auto tests no Ķīnas, ja dabūšu Ķīnas autovadītāja apliecību‼️ 1 400 km & Pandas (+ VIDEO)

Pandas? Tālākais un garākais auto tests no Ķīnas jau pēc pāris dienām - ja dabūšu Ķīnas autovadītāja apliecību 1 400 km. Mēs gatavojamies doties vienā no iespaidīgākajiem auto testiem, kas tiks veikts ar vienu no lielajiem Ķīnas autoražotājiem. Pēc pāris dienām sākas brauciens 1 400 km distancē. Lasīt vairāk

Porsche 718 Boxster/Cayman finiša taisnē

Vēl tikai pāris mēneši un Porsche 718 Boxster/Cayman ražošana noslēgsies, bet ražotājs, kaut arī lēnāk nekā iepriekš plānots, turpinās ceļu pilnīgas elektrifikācijas virzienā. Lasīt vairāk

Volvo izgatavojis pēdējo V90 universāli 10

Vakar no Volvo rūpnīcas konveijera Torslandā noripojis pēdējais V90 universāla eksemplārs, atstājot V60 kā vienīgo modeli ar šāda tipa virsbūvi. Lasīt vairāk

177 Zs un 228 km/h - Škoda piedāvā visu laiku jaudīgāko Fabia (+ FOTO) 6

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda izstrādājis īpašo modeli Fabia 130, kas veltīts uzņēmuma 130 gadu jubilejai. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti