Autosportists Reinis Ozoliņš sociālajos tīklos jautā Valsts policijai! Paldies par skaisto foto - tiešām labs kameras leņķis Varu palūgt komentāru: kāpēc par braucienu bez OCTA (mana kļūda, neargumentēju) automātiski tiek piemērots MAX sods 350€, ja likums paredz diapazonu 85-350€?
Man pirmo reizi šāds pārkāpums, tāpēc interesē kā praksē notiek šī soda "izvērtēšana".
VIDā bieži runā par "izglītot pirms sodīt" - vai šeit ir līdzīga pieeja?
Ar prieku apmaksāšu šo sodu, vainīgs kas vainīgs, vienkārši esmu neviltoti pārsteigts par sistēmas loģiku.
Valsts policijas atbilde sociālajos tīklos:
No Ceļu satiksmes likuma 71.pants:
(2) Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, piemēro naudas sodu pašgājēja velosipēda, elektroskrejriteņa vai mopēda vadītājam (kurš nav transportlīdzekļa īpašnieks (valdītājs, turētājs)) no sešām līdz vienpadsmit naudas soda vienībām, bet cita transportlīdzekļa vadītājam (kurš nav transportlīdzekļa īpašnieks (valdītājs, turētājs)) — no septiņpadsmit līdz divdesmit četrām naudas soda vienībām.
(Tas ir no 85 EUR līdz 120 EUR)
(21) Par transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas neveikšanu, ja tas tiek izmantots ceļu satiksmē, piemēro naudas sodu kravas automobiļa vai autobusa, kura pilna masa pārsniedz 12 tonnas, īpašniekam (valdītājam, turētājam) no astoņdesmit līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām, pašgājēja velosipēda vai elektroskrejriteņa tiesīgajam lietotājam vai mopēda īpašniekam (valdītājam, turētājam) — no divdesmit piecām līdz četrdesmit naudas soda vienībām, bet cita veida transportlīdzekļa īpašniekam (valdītājam, turētājam) vai tādam tirdzniecības uzņēmumam (komersantam), kuram transportlīdzeklis nodots tirdzniecībā, — no septiņdesmit līdz simt trīsdesmit naudas soda vienībām
(Tas ir no 350 EUR līdz 650 EUR)
- Viena naudas soda vienība ir 5 eiro

Nu kas te nav skaidrs? Ir sodu plāns, budžets jāpilda.