Nezina, vai varēs izdzīvot - zemnieki Latvijā un Lietuvā kurina protesta ugunis (+ VIDEO) - iAuto

Nezina, vai varēs izdzīvot - zemnieki Latvijā un Lietuvā kurina protesta ugunis (+ VIDEO) 13

LTV Ziņu dienests | 8.janvāris 2024 20:00

Zemnieki protestē ne tikai Vācijā, bet arī tepat kaimiņos Lietuvā. Daudz kas no viņu prasībām dzirdēts arī Latvijā – problēmas ar birokrātiju un zemās piena cenas, konflikts starp ekoloģijas prasībām un ražotāju interesēm.

Turklāt Lietuvā plānots celt akcīzes nodokli gāzei, ko lauksaimnieki izmanto ražošanai. Tādēļ Lietuvas zemnieki šodien ceļmalās iekur protesta ugunskurus un aicina šai akcijai pievienoties arī latviešu kolēģus.

13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri

BMW 9.janvāris 2024 16:37
7 3 Atbildēt

Man kaut kā pilnīgi pajāt uz tiem zemniekiem! Kamēr no zemniekiem varēja nopirkt lētāk kā veikalā, man bija interese viņus atbalstīt. Kad šie sāka gudri spriedelēt par to, ka neko vairs netirgos pa lēto, lai maksā viņiem, biržas cenu, mans atbalsts zemniekiem arī beidzās. Ja sapelnīja miljonus tad, kad piena cena biržā bija augsta, lai tagad pārcieš no uzkrājumiem zemas cenas periodus. Citādi viņiem tik dod kompensācijas par sausumu, par mitrumu, par krusu, par salu, bet paši savus sūda laukus apdrošināt nejēdz! Nafig tie zemnieki mums vajadzīgi, ja vietējā pārtika ir 3x dārgāka par importa. Kas poļiem cita birža piena un sviesta birža? No Itālijas atvests sviest veikalā maksā lētāk par vietējo! Lai tie mūsu kosmonautzemnieki nolaižas mazliet uz zemes un ir tuvāk tautai!

Krokodils 9.janvāris 2024 15:21
3 0 Atbildēt

Kamēr vāczemē zemnieki paceļ savas pakaļas un ar tehniku brauc uz visām lielpilsetām kur ir valdību ēkas, gāžot ārā mēslus, sienu u.t.t. paužot savu neapmierinātību.

Latvieši savās saimniecībās iekurs ugunskuru, ērti apsēdīsies dīvanā pie TV un domās, ka kādam no lemējiem tas panoramas sižets un 'ugunskuri' baigi p.š 👍😂😂😂

Ome 9.janvāris 2024 21:33
3 0 Atbildēt

Man elektrība pa dārgo, apkure pa dārgo, ārsts pa dārgo, dīzelis pa dārgo, pārtika pa dārgo, bet tiem resnajiem zemniekiem lētais dīzelis, kompensācijas, platību maksājumi, plūdu pabalsts, sausuma pabalsts, traktors par miljonu un vēl dirš ka dzīve grūta.

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Digitālais "Chat Control" - grib lasīt visus ziņojumus WhatsApp, Signal, FB tērzētavā utt. Eiropas Parlamentā par to balsos pēc 4 dienām 31

Eiropas Parlamentā jau pēc dažām dienām (12.septembrī) var tikt pieņemts strīdīgs priekšlikums, kas paredz plašu digitālo kontroli un privāto ziņu uzraudzību. Lasīt vairāk

Aptuveni 25 000 eiro - Škoda parāda elektrisko krosoveru Epic (+ FOTO) 2

IAA Mobility Minhenē Škoda parādījusi pilsētas SUV Epic konceptu, uzsverot, ka ražošanas versiju no tā atšķirsies minimāli. Lasīt vairāk

Kā tas ietekmēs cenas? - Jauni ES noteikumi par izstrādi, atkārtotu izmantošanu un pārstrādi autobūves nozarē 5

Otrdien EP deputāti apstiprināja savus priekšlikumus jauniem ES aprites noteikumiem, kas attiektos uz transportlīdzekļu dzīves ciklu, sākot no projektēšanas līdz kalpošanas laika beigām. Lasīt vairāk

Uzvedas agresīvi un izraisa avāriju (+ VIDEO) 10

Video autors raksta, ka vecākā BMW vadītājs uzvedies agresīvi, galu galā pazaudējot vadību un izraisot avāriju. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti