Latvijā šogad janvārī-martā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija palielinājusies par 4,5%, kas bija straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.
Saskaņā ar šiem datiem janvārī-martā valstī reģistrēti 4993 jauni vieglie automobiļi.
Straujākais kāpums starp ES valstīm reģistrēts Igaunijā (+100,4%), Maltā (+22,2%), Austrijā (+17%), Dānijā (+16,8%) un Slovēnijā (+12,5%). Lietuvā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija pieaugusi par 7,1%.
Tikmēr lielākais kritums no visām valstīm, par kurām ACEA apkopo datus, bijis Norvēģijā (-15,5%), Rumānijā (-19%), Kiprā (-17,5%) un Nīderlandē (-10,8%).
Eiropas Savienībā vidēji jaunu vieglo automašīnu reģistrācija janvārī-martā palielinājusies par 4%, bet 31 ACEA aplūkotajā valstī kopā - par 4,1%.
Vienlaikus jaunu pilnībā elektrisku automobiļu reģistrācija ES janvārī-martā gada griezumā palielinājusies par 32,5%, bet 31 ACEA aplūkotajā valstī kopā reģistrēts kāpums par 26,2%.
Latvijā šī gada pirmajos trīs mēnešos reģistrētas 323 jaunas pilnībā elektriskas automašīnas, kas ir par 9,9% vairāk nekā pērn. Lietuvā šādu automobiļu reģistrācija kāpusi par 56,3%, bet Igaunijā fiksēts kāpums par 16,1%.
ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.

Būtu interesanta arī cik sasisti, norakstīti, iznīcinati. Janvāris-marts.