EP prasīs sasniegt ES mērķi līdz 2050.gadam pilnībā novērst nāves uz autoceļiem - iAuto

EP prasīs sasniegt ES mērķi līdz 2050.gadam pilnībā novērst nāves uz autoceļiem 15

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 3.oktobris 2021 8:31

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti plāno pieprasīt stingrākus satiksmes drošības pasākumus, lai līdz 2050.gadam nāves gadījumu skaits uz Eiropas ceļiem saruktu gandrīz līdz nullei, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

EP ierosinājumu vidū ir, piemēram, ātruma ierobežojums līdz 30 kilometriem stundā, kā arī pilnīga neiecietība pret transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā.

Rezolūcijas projektā, par kuru deputāti debatēs pirmdien, 4.oktobrī, un balsos otrdien, 5.oktobrī, atzīmēts, ka ik gadu aptuveni 22 700 cilvēku zaudē dzīvību uz Eiropas Savienības (ES) ceļiem un aptuveni 120 000 cilvēku gūst smagas traumas. Aizvadīto gadu laikā ir apstājies progress virzībā uz bojāgājušo skaita samazināšanu un nav sasniegts ES mērķis no 2010. līdz 2020.gadam uz pusi samazināt uz ES ceļiem bojāgājušo skaitu.

Lai labotu šo situāciju, deputāti aicinās vairāk ieguldīt ceļu satiksmes drošībā, noteikt maksimālo standarta ātrumu 30 kilometri stundā apdzīvotās vietās un teritorijās, kur ir liels riteņbraucēju un gājēju skaits, kā arī paredzēt paredzēt pilnīgu neiecietību pret transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā.

15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri

iJuris 3.oktobris 2021 9:47
6 1 Atbildēt

vēl jau var prasīt, lai cilvēki neslimo, netraumējas un vienkārši nemirst.

Bet vislabāk šo salīdzināt ar tādu nozari kā avio. Tur taču visu vislaik pārbauda, māca pilotus, tehnika tiek remontēta utt. Bet lidmašīna pa reizei nokrīt.

Plīsušu riepu, kādu svešķermeni uz ceļa, vai arī dzīvnieku neviens nekad uz visiem ceļiem nenovaktēs.

Vai pavisam vienkārši, kāds nomirst pie stūres un un kādu nones.

Tukša muldēšana tā visa.

WALA 3.oktobris 2021 11:13
4 1 Atbildēt

Pašbraucoši auto nevar izvairīties no pašnāvniekiem, līdz ar ko mērķis ir "noderīgs" tikai piķa izšķiezšanai. Ātra braukšana nav visu nelaimju cēlonis ... un arī infrastruktūras problēmas nav ne sakne, ne arī risinājums. Ja cilvēks domā ka šim ir 9 dzīvības, tad tur nekas palīdzēt nevar ... nav svarīgi, vai jams iet ar 2 km/h, vai skrien ar 10 ...

WALA 3.oktobris 2021 11:18
2 1 Atbildēt

Nē katrā ciemā pa vienam Pļurkt kurš intensīvi "piepravī" nevietā "izstieptas pakaļas" utml., un ātri visi samācīsiez ko darīt nevajag ...

Tas ir kā ar Čaka ielas ātrumiem, kamēr visi mauca ~60 km/h, gājēji ja arī vilkās nevietā, tad stipri skatījās kue, tad kad bija 30 remontu laikā - slāj kur un kā pagadas, jābrīnas ka katrs otrais zem ratiem kādam busam nepalika, un tagad kar plūsma tur lēnāka, arī stulbums "ātrāk izlien uz ceļa" ...

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Elektriskie Suzuki ceļā uz Eiropu

Suzuki e Vitara ir japāņu ražotāja pirmais pilnībā elektriskais modelis, kas būs pieejams arī Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

Kūdras nozare lūdz izsludināt ārkārtas situāciju laikapstākļu dēļ (+ VIDEO) 2

Kūdras ieguves nozare šovasar piedzīvo vienu no smagākajām sezonām pēdējo desmitgažu laikā – iegūti vien 30 % no plānotajiem kūdras apjomiem. Lasīt vairāk

Darvina balvas kandidāts? - avārija uz dzelzceļa pārbrauktuves (+ VIDEO) 8

Par vēlu bremzējot, vadītājs apstājas tieši dzelzceļa pārbrauktuves vidū, taču neizdara neko, lai izvairītos no sadursmes. Lasīt vairāk

5479 kilometri 24 stundās - elektriskais Mercedes-AMG GT XX ar jaunu rekordu (+ FOTO)

Elektriskais prototips devās trasē vēlreiz un veicot 40 075 kilometrus, nedēļas laikā “apbrauca apkārt” zemeslodei. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti