Pekina: ES iecere izmeklēt Ķīnas subsīdijas elektroautomobiļiem radīs negatīvas sekas tirdzniecības attiecībās - iAuto

Pekina: ES iecere izmeklēt Ķīnas subsīdijas elektroautomobiļiem radīs negatīvas sekas tirdzniecības attiecībās 11

Foto: XEV

Nozare.lv | 14.septembris 2023 13:10

Pekina ceturtdien brīdināja, ka Eiropas Savienības (ES) iecere veikt izmeklēšanu saistībā ar Ķīnas valsts subsīdijām elektriskajiem automobiļiem var negatīvi ietekmēt valsts tirdzniecības attiecības ar bloku.

"Ķīna uzskata, ka ES ierosinātā izmeklēšana paredzēta, lai aizsargātu savu nozari "godīgas konkurences" vārdā, un tā negatīvi ietekmēs Ķīnas  un ES ekonomiskās un tirdzniecības attiecības," norāda Ķīnas Tirdzniecības ministrija.

Ministrija apgalvo, ka šī izmeklēšana uzskatāma par protekcionismu, kas ievērojami kropļošot globālos autorūpniecības piegāžu tīklus.

Par ieceri veikt šādu izmeklēšanu trešdien paziņoja Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena, solot aizsargāt Eiropu pret mākslīgi zemām cenām.

"Globālos tirgus šobrīd pārpludina lēti Ķīnas elektriskie automobiļi. Un to cenas tiek saglabātas mākslīgi zemas ar apjomīgu valsts subsīdiju palīdzību, kropļojot ES tirgu," Eiropas Parlamentā Strasbūrā ikgadējā runā par stāvokli ES sacīja Leiena.

Viņa norādīja, ka ES nepieļaus tirgus kropļošanu, kas tiek veikta no bloka iekšienes vai no ārpuses.

Jau tagad vairākos ES tautsaimniecības sektoros noteikti dažādi pasākumi, lai mazinātu bloka atkarību no importa no tādām valstīm kā Ķīna vai Krievija un pasargātu ES valstu uzņēmumus.

11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri

BMW 14.septembris 2023 14:13
2 0 Atbildēt

Pēdējos 2 gadus Eiropas ražotāji kropļoja tirgu ar mākslīgi paaugstinātām cenām!

Opis 14.septembris 2023 14:07
1 0 Atbildēt

Represijas, varas uzurpācija un tirānija ir slikti. Bet, ja tā ir mūsu pašu diktatūra - nav problēmu!

650 14.septembris 2023 14:40
1 0 Atbildēt

Izmeklējiet ķiniešu riepu massveidīgo invāziju Eiropas tirgū!

Eiropas lohiem nav ne savu riepu ražošanas uzņēmumu,nedz ražošanas iemaņu, tāpēc bez jebkādiem ierobežojumiem ir jāatbalsta aziātu lohi.

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rietumu sankcijas un rietumu auto – krievi pērk kā pirkuši

Pret Krieviju ieviestas sankcijas, taču Eiropā, ASV un Korejā ražoto automobiļu noiets ne tikai nav apstājies, bet tieši otrādi - uzrāda pieaugumu. Par to raksta izdevums Motor, kas atsaucas uz JatoDynamics speciālista apkopoto statistiku. Lasīt vairāk

iAuto tests: Brauc ar “Volkswagen Crafter” busu, bet sajūtas kā "Tiguan" (+ VIDEO) 16

"Volkswagen Crafter" uzlabojumi galvenokārt ieviesti salonā. Sajūta pie stūres tuvināta vieglo auto pieredzei, neizpaliek multimediju sistēmas ar lieliem skārienekrāniem. Lasīt vairāk

Dārgi, bet vajag - Tērvetē atklāta pirmā biometāna rūpnīca Latvijā (+ VIDEO) 12

Tērvetē šodien atklāta pirmā Latvijā bioloģiskās sašķidrinātās dabasgāzes rūpnīca. Tas ir nozīmīgs solis Latvijas enerģētiskās neatkarības virzienā, jo ļaus lauksaimniecības blakusproduktus un biomasu pārvērst par tīru un klimatneitrālu enerģijas resursu. Lasīt vairāk

Cik svarīga ir auto pārbaude pirms tehniskās apskates? (+ VIDEO) 10

Pat pilnīgi jauna auto mūžā reiz pienāk kārta doties uz obligāto tehnisko apskati. Tiem, kas tur nekad dzīvē nav bijuši, pastāstīsim,kas tur īsti notiek. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti