Eiropas Gada auto 2025 ir Renault 5 E-Tech Electric - iAuto

Eiropas Gada auto 2025 ir Renault 5 E-Tech Electric 7

Foto: Renault

iAuto | 12.janvāris 2025 12:59

Galīgos lēmumus pieņemot 60 auto nozares žurnālistiem no 23 valstīm, par Eiropas „Car of the Year 2025“ galvenās balvas ieguvēju izvēlēts Renault 5 E-Tech Electric.

Elektriskais Renault 5/Alpine A290 ar 353 iegūtajiem punktiem apsteidza Kia EV3 (291 punkti) un Citroën ë-C3/C3 (215 punkti), tālākajās vietās atstājot Hyundai Inster (172 punkti), Dacia Duster (168  punkti), Cupra Terramar (165 punkti) un Alfa Romeo Junior (136 punkti).

Piebildīsim, ka Renault nozīmīgāko Eiropas auto balvu saņem astoto reizi kopš 1966. gada.

Renault 5 E-Tech Electric Vācijas tirgū ir pieejams par nepilniem 25 000 sākuma versijā, turklāt modelim ir sportiskā stilā veidotais dvīņubrālis A290, ko piedāvā ar 130 kW (177 Zs) un 160 kW (218 Zs) motoriem.

7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri

ro 12.janvāris 2025 17:35
4 5 Atbildēt

Dacia duster tik daudz punktu?🤭 Par ko? Es laikam auto pieeju citādāk...bet neviens man nepārdos,ka dacīte ir viskomfortablākais, visbaudāmākais auto vadības ziņā...klaberkaste uz riteņiem..renis vispār mazs dzeltens un neglīts..

Opi! 12.janvāris 2025 15:29
1 1 Atbildēt

Vai Jums noticies aizcietējums?Mēģiniet ar vērmeļu tēju,pārmaiņus ar kumelīšu.

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Šveice plāno nodokli elektroautomobiļiem 32

Šveice plāno 2030. gadā ieviest jaunu transporta infrastruktūras nodokli elektroautomobiļiem, kas palīdzētu kompensēt ieņēmumu samazinājumu no tradicionālā minerāleļļas nodokļa. Lasīt vairāk

Mercs aicina ES atcelt plānoto iekšdedzes dzinēju spēkratu tirdzniecības aizliegumu 25

Vācijas kanclers Frīdrihs Mercs pirmdien paziņoja, ka viņš vēlas, lai Eiropas Savienība (ES) atteiktos no mērķa līdz 2035.gadam izbeigt jaunu ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotu automobiļu tirdzniecību, jo viņa valsts meklē iespējas palīdzēt savai automašīnu rūpniecībai. Lasīt vairāk

Amazon Prime 2025 Rudens cenu piedāvājumi (+ FOTO) 1

iAuto redakcija ieskatās interesantākajos Amazon Prime rudens piedāvājumos. Lasīt vairāk

Arī Dacia Jogger piedzīvo modernizāciju (+ FOTO)

Reizē ar Spring, Sandero un Stepway feislifta programmas labumi tiek arī rumāņu MPV modelim Jogger. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti