Tie ir jauni, tehnoloģiski attīstīti un labi aprīkoti. To ir daudz, un, jā, tos pārdod par neticami lētām cenām Ķīnas tirgū. iAuto.lv vērtē Ķīnā redzēto, salīdzina ar mūsu autoparku un cenām, mēģinot prognozēt arī Eiropas autobūves nākotni.
Jā, mēs nevaram būt droši par galveno konstrukciju kvalitāti, bet to rādīs laiks.
Šī ir ļoti nopietna viela pārdomām, un mani secinājumi nav par labu Eiropas autoražotājiem. Uzskatu, ka Eiropas autobūve jau atpaliekam, un es neredzu, ka būtu izdarīti kādi pareizi secinājumi. Viens no pirmajiem sākumā būtu likumdošanas līmenī atcelt 2035. gada ierobežojumus (ES drīkstēs pārdot tikai jaunus auto, kas skaitās bezizmešu) kā tirgus kropļojošu. Kā arī atcelt jebkurus sodus iekšdedzes dzinējiem un subsīdijas bezizmešu auto.
Tā vietā, no 2026.gada 1.janvāra plāno aplikt ar papildus nodokli Eiropā ievesto metālu, ņemot vērā tā ražošanā radīto CO2 apjomu.
Var saukt par tosteriem un skaistu bildīti, bet sāpīgākās kļūdas parasti tiek pieļautas nenovērtējot pretinieku.
Mani visvairāk pārsteidz Vācijas multimiljardu kompāniju veselā saprāta lobija klusums. Tagad jau ir par vēlu rīkoties, bet tas "tagad" vēl pat nav pienācis.
Katrs pats izdarām secinājumus. Es parādu situāciju, cik nu tas ir iespējams, un izdaru attiecīgu prognozi.
Savulaik indiāņus uzpirka ar lētām stikla krellītēm, šitas izskatās līdzīgi iekritis.